Amateuristisch DENK verkoopt onzin over slavernij. Hun excuus? “We gebruikten Wikipedia als bron” (dagelijksestandaard.nl)


Het is toch ook om je kapot voor te schamen. Als je bij het Nederturkse DENK werkt, ten minste. Want uit naam van de zogeheten dekolonisering kan je wel een paar leugentjes verkopen, en kom je er nog bíjna mee weg ook.Dat lieden als Kuzu en Öztürk van DENK het niet zo nauw nemen met basale fatsoensnormen weten we al sinds hun stormachtige ontslag uit de PvdA-fractie, maar dat de twee ook niet beroerd zijn om gewoon klinkklare onzin te verkopen. ...

door Tsaar in Politiek  ·  43 Reacties

  • 0
  • 717x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

DENK gelooft zelf ook al in niet bewezen verhaaltjes welke ze in een boek lezen waar je dus de kachel niet mee mag branden. Ze hadden geluk dat ik nog toevallig een exemplaar van de gebroeders Grim had om de open haard mee aan te steken.

2
1 Tiidmasine

* Verwijderd door de redactie *

2 Zeekomkommer

@1 straks weer bbq tijd en ik heb gemerkt dat woorden van godheden en profeten stukken beter branden dan andere.
Bovendien is het op het goedkoopste papier gedrukt wat men maar kon vinden dus het is ook geen zonde van het materiaal

1
3 Voxpopuli

Ach na 17 maart is denk slechts nog een gedachte.

1
4 Voxpopuli

@2 Waarom vind je dat DENK een "doodordinaire haatzaai partij" is? Hoeveel partijen zijn er wel niet die het beleid van bijvoorbeeld de VS of Israël aanhangen? Ook daar worden mensen onterecht vastgezet en vervolgd of zelfs uit de weg geruimd. Dat Erdogan nu duizenden mensen lukraak oppakt, kun je DENK niet aanrekenen. Net als dat je de VVD niet kan aanrekenen wat er op Guantanamo Bay gebeurd.

Ontopic: Het stuk raakt kant noch wal. Het reflecteert slechts de onderbuikgevoelens van degene (Tim Engelbart) die het artikel heeft geschreven (en zich "journalist" noemt). Waarschijnlijk om veel hits te genereren door de populistische boer uit te hangen. Het punt dat hij wil maken, "We gebruikten Wikipedia als bron", blijkt in werkelijkheid dat ze "onder andere Wikipedia" als bron gebruikten voor het verhaal van Tula en de slavenopstand, waar de oorspronkelijke post over ging, die op de dag van de post (17 augustus) herdacht wordt (17 augustus 1795). Was niks mis met die post.

5
5 FooCxu

Ik weet niet wat ik hiervan moet DENKen hoor question
Man oh man...

0
6 DaSilva

@6 ik wel question
Het wordt tijd om het Nederlandse systeem van nationaliteit verplicht in te vieren voor alle Nederlandse burgers.
Dat betekend één paspoort .

0
7 Voxpopuli

Erg goed, die kritische blik op de Nederlandse geschiedenis. Ik neem aan dat ze ook de Turkse nationale geschiedschrijving niet sparen! question

0
8 Civilis

Er valt veel aan te merken op de Nederlandse rol in de geschiedenis. Toch geloof ik niet dat het Ottomaanse rijk louter is ontstaan door vredelievende handel met buur-volkeren. Het zou DENK sieren wanneer het ook aandacht besteedt aan de wijze waarop Anatolië uiteindelijk Turks is geworden.

0
9 PostvakIN1

"tot slaaf gemaakt", dan ook "tot politicus gestemd"?

0
10 BiancaLS

@10 zonder slaven geen politici..

0
11 Voxpopuli

Als DENK Wikipedia als bron gebruikt heeft, hebben ze daarin ongetwijfeld ook het volgende gelezen:

"Slavernij in het Ottomaanse Rijk vormde een legaal en belangrijk onderdeel van zowel de economie als de samenleving van het Rijk. In Constantinopel, de hoofdstad van het Rijk, bestond de bevolking van 1609 voor ongeveer een vijfde uit slaven. De slavernij van volkeren uit de Kaukasus werd in het begin van de 19e eeuw verboden, maar slaven uit andere bevolkingsgroepen bleven langer toegestaan. Zelfs na verschillende pogingen om de slavernij in de 19e eeuw af te schaffen, bleef de praktijk tot in de vroege 20e eeuw nagenoeg onaangedaan voortduren. Nog in 1908 werden er vrouwelijke slaven verkocht in het Ottomaanse Rijk. Seksuele exploitatie van slaven bleef gedurende de hele geschiedenis een centraal onderdeel van het Ottomaanse slavensysteem".

" Nederlanders werden na de middeleeuwen ook tot slaaf gemaakt. Met name Noord-Afrikaanse kapers en handelaren, ook bekend als Barbarijse zeerovers, die onder de vlag van het Osmaanse Rijk opereerden, hadden het gemunt op Europeanen voor onder andere bouwprojecten en als galeislaaf"

Kortom, wij Nederlanders zijn héél erg zielig en slachtoffer van de voorouders van onze vrienden Kuzu en Öztürk. Sylvana we hebben je nodig !

1
12 Belazerd

@12 Maar als u het originele artikel had gelezen, had u kunnen zien dat het over Tula gaat, die op de dag van het bericht (17 augustus) jaarlijks herdacht wordt.

1
13 FooCxu

Mijn ervaring met Wikipedia is overwegend positief. In het algemeen is de informatie correct en wat men niet toont dient te zijner tijd te worden aangevuld.

0
14 Nicks R. Van

DENK is onzin.

0
15 Sandor

Die mensen van DENK kennen onze geschiedenis niet. Toen er in die kolonie een opstandeling wellicht doodgemarteld is werden in Amsterdam en in andere steden misdadigers geradbraakt. Waarom zouden slaven toen beter behandeld hebben moeten worden dan misdadigers bij ons, toen in de 17-e eeuw?

0
16 Sandor

Denk is het Nederlandse filiaal van de AK partij. Hout u ook zo van oorlogje voeren? Stem dan gewoon Denk!

1
17 WijzeDwaas

@13 . Waar wordt de dood, eeuwen geleden van die opstandelingenleider dan herdacht?

1
18 Sandor

Sommige slavenleiders werden na een opstand inderdaad te Paramaribo geradbraakt en om het de bevolking goed in te peperen werd hetzelfde slachtoffer op een andere kruising in Paramaribo opnieuw geradbraakt.

Hier werden in 17-honderd zoveel zogenoemde sodomieten opgehangen of levend verbrand.

1
19 Sandor

Denk verspreid gif in onze samenleving. Daar is Erdogan een kleine jongen bij ...

1
20 Sandor

@14 In dit geval hadden ze 'heetgebakerd' zelf toegevoegd. Op Wikipedia werd het woord 'geblakerd' gebruikt ('daarna werd zijn gezicht geblakerd (verbrand) met fakkels'). Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Tula_(slavenleider)#Tula.27s_dood

Zoals ik het lees geven ze trouwens toe dat de fout bij henzelf ligt. ('Helaas hebben wij bij het overnemen een fout gemaakt...')

0
21 Civilis

@21 . DENK Is fout!

0
22 Sandor

@11 . Zonder slaven geen multicultureel Nederland.

1
23 Sandor

@13 Ik heb het orginele artikel wel degelijk goed gelezen. Alleen DENK moet eens ophouden met dat beschuldigende vingertje wijzen naar de hedendaagse Nederlandse samenleving en net doen alsof hun voorouders allemaal van die lievertjes waren.

Ieder volk kent zijn duister verleden en ik denk (!) dat discriminatie in Nederland tegenwoordig een uitzondering is. Als je maar bereid bent om je een beetje aan te passen. Het pamperen is voorbij.

0
24 Belazerd

@23 . Ik moest er even over nadenken.
Eigenlijk heb je nog gelijk ook.

0
25 Suikerbeessie

Ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan, zonder slaven geen peper.

1
26 BiancaLS

Of zonder peper geen slaven.

0
27 BiancaLS

@26 En geen zwarte piet. ☻

1
28 Belazerd

@15 @16 @18 @19 @20 @22 @23 (Sandor)

Decennia geleden was er eens een kip die ruim anderhalf jaar zonder kop had geleefd. Ik denk dat u nu de nieuwe recordhouder bent.

5
29 FooCxu

@24 Ik denk(!) eerder dat DENK zich wil profileren als een multicultirele partij en daarom een dergelijk bericht plaatst. Ik denk zelfs dat het originele bericht niet van de Turkse kant komt, maar van een nazaat van iemand (Sylvana?) uit de slavernij, aangezien er van "slaaf gemaakte" wordt gesproken. Nazaten spreken namelijk liever van "slaafgemaakte" dan van "slaven".

1
30 FooCxu

@30 'de tot slaaf gemaakten' zelfs. Kennelijk is het een (nogal moeizame) vertaling van 'the enslaved', waaraan sommigen tegenwoordig de voorkeur schijnen te geven in het Engelse taalgebied.

'There is a dispute among modern historians about whether the term "enslaved person" rather than "slave" should be used when describing the victims of slavery.'
https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery#Terminology

0
31 Civilis

hmmm tula heet gewoon tula ... Rigaud was zijn bijnaam genoemd naar de Haïtiaanse generaal Benoit Joseph Rigaud die de haïtiaanse opstand leidde.
Iemand met wie hij regelmatig contact had daardoor was hij op de hoogte van de opstand op haïti en van de franse revolutie. en de nederlandse bezetting door frankrijk.

Het enige wat bekend is van Tula waar bewijzen voor zijn, is zijn gesprek met Pater Jacobus Schinck die als bemiddelaar werd aangewezen zijn woorden zijn door deze man opgeschreven.

“Wij zijn al teveel mishandeld, wij zoeken niemand kwaad te doen, maar zoeken onze vrijheid, de Franse negers hebben hun vrijheid gekregen, Holland is ingenomen door de Fransen, vervolgens moeten wij ook hier vrij zijn”
Dit zijn Tula’s woorden die ons bekend zijn, via Pater Schinck. Hij vervolgt:
“Heer Pater, komen alle mensen niet voort uit een vader Adam en Eva? Heb ik kwalijk gedaan dat ik 22 van mijn medebroeders verlost heb uit hun boeien, waarin zij onrechtvaardig geworpen waren? De Franse vrijheid heeft ons gediend tot torment. Als iemand van ons gestraft werd, werd hem telkens tegengeworpen ‘zoek jij ook je vrijheid?’ Eens werd ik vastgebonden. Ik riep zonder ophouden genade voor een arme slaaf. Toen ik uiteindelijk losgelaten werd liep het bloed uit mijn mond. Ik viel op de knieën en riep tot God, Oh God almachtig is het Uw wil dat wij zo mishandeld worden? Ah Pater, zelf een dier wordt beter behandeld dan wij. Als een beest een poot gebroken heeft wordt het verzorgd.”

Er komt omdat Tula onverzettelijk is een aanval op de opstandige slaven.. hierbij worden 6 slaven gedood raken er 22 gewond de rest van de 1200 weten te ontsnappen..

Hierna gaat Tula en zijn medeleiders gewoon door met het plunderen van de plantages....
Op 19 september 1795 worden de beide slavenleiders gevangengenomen. Daarmee komt de opstand tot een einde. Carpata, Tula en enkele andere leiders van het verzet wacht de doodstraf. Om het afschrikkingseffect zo groot mogelijk te laten zijn, worden zij op 3 oktober 1795 op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hun levenloze lichamen worden in zee gegooid. Nog 29 andere slaven worden opgehangen.

Ik vindt dat als je een geschiedenisles wil geven over slavernij dat je wel de datums goed moet hebben er zit een tijdsverschil tussen op 18 september iemand ter dood brengen of op 3 oktober....

hun dood was trouwens het einde van de slavenopstand.

Denk: wordt hij vaak afgeschilderd als schurk en bloeddorstige rebel...
Ja erg vreemd voor iemand die plantages plunderde en in de fik stak drinkwater vergiftigde ..
Dat klinkt helemaal niet als bloeddorstig en schurkachtig.

2
32 nimmeke

@30 Slavernij bestond al eeuwen voordat Nederlandse zeevaarders ermee werden geconfronteerd bij hun eerste ontmoetingen met de lokale bevolking aan de west-Afrikaanse kusten. Als nazaat zou Sylvana dat moeten weten. Net zoals ze ook zou moeten weten dat er nog steeds volop slavernij bestaat. Juist in de gebieden waar haar verre voorouders vandaan komen. Richt je pijlen daarop en niet op dingen die we ons al lang niet meer schuldig aan maken.

0
33 Belazerd

Als je gaat meten moet je alles meten, niet één ding. Als je Nederlanders met de slavernij om de oren wil slaan moet je, zeker als moslimmeter ook je eigen slavernij uitzoeken. Ik geef hier een klein voorzetje over de Turkse slavernij op blanke christenen en het kan zijn dat daar wat gruwelijke martelingen worden getoond of beschreven.

http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernijonderschat.html

"‘Wie koopt een kristen?’
De memoires van Europese slaven in islamitisch Noord-Afrika zijn lang afgedaan als ‘zielige verhalen’. In enkele gevallen is er zelfs opzichtig met cijfers gesjoemeld om het fenomeen te kunnen minimaliseren. Maar recente buitenlandse studies tonen aan dat de slavernij van christenen in ‘Barbarije’ geen marginaal verschijnsel was, en het lot van de slaven weinig benijdenswaardig.

1
34 Sandor

Laat weer zien DENK ik, dat deze Erdogan aanhangers echt alleen maar "gebruikers"zijn van ons "democratisch"" systeem.
Zou fijn zijn als dit DENK gebeuren gauw zou veranderen in "DACHT"

0
35 Widaan

@29 . Mijn berichten zijn origineel, jij probeert mij belachelijk te maken. Niet zo netjes, schelden zonder argumenten.

1
36 Sandor

@5 . Jee, wat een geschreeuw. Denk is een foute club, hoor, die mensen, twee Turken, een Marokkaan, vast ook van voorhuid verlost en die rare Negerin zetten hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op. In Turkije zouden ze vanwege hun opruiende taal en leugens allang in de Abo Grajeb van Istanboel zijn, ehhhh, ondervraagd ...

1
37 Sandor

Ik lees uit principe niets meer van De Dagelijkse Standaard. Zonde van mijn tijd en energie.

3
38 Mowgli

@38 . Sommigen mensen verdragen de waarheid slecht. Ze gooien de postbode met de belastingaanslag in de sloot. Maar de geschiedenis van de moslimse jacht op slaven wordt steeds verder ontbloot:

"Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaid
Propaganda  Robin de Boer  28 oktober 2014 12:00  39557 keer bekeken

De slavernij blijft een pijnlijk onderdeel van de geschiedenis. De discussie rond Zwarte Piet laait weer op omdat zijn oorsprong ingebed zou liggen in een gewoonte van slavernij en racisme.

In oktober vorig jaar mengde VN-consultant Verene Shepherd zich in de discussie toen zij Zwarte Piet als racistisch betitelde en vroeg om een einde te maken aan het Sinterklaasfeest. Ze noemde het een terugkeer naar de slavernij in de 21e eeuw. Uiteindelijk bleek Shepherd niet namens de VN te mogen spreken. Er zijn momenteel meer slaven dan ooit. Uit de Global Slavery Index blijkt dat wereldwijd bijna 30 miljoen mensen als slaaf leven.

Door de eeuwen heen heeft ieder ras, iedere religie en ieder volk zich schuldig gemaakt aan slavernij. De geschiedenis van de slavernij heeft ons geleerd dat mensen altijd misbruik zullen maken van ongebreidelde macht over anderen, ongeacht welke huidskleur ze hebben."

http://www.ninefornews.nl/meer-blanke-dan-zwarte-slaven-hoe-de-geschiedenis-van-de-slavernij-verdraaid/


http://www.ninefornews.nl/meer-blanke-dan-zwarte-slaven-hoe-de-geschiedenis-van-de-slavernij-verdraaid/

1
39 Sandor

Ik kan het gewoon niet hebben, dat ontkennen van die vreselijke moslimse jacht op anderen om ze tot slaaf te maken.

Tekst zegt meer:

"Dat is echter niet de boodschap die we meekrijgen op school of op de universiteit en het is ook niet de boodschap die wordt uitgedragen door films. Keer op keer horen we dat de blanke mens de zwarte mens tot slaaf maakte, stelt de Amerikaanse schrijver en econoom Thomas Sowell van de Stanford-universiteit.

Net zoals Europeanen Afrikanen tot slaaf maakten, maakten ook Noord-Afrikanen Europeanen tot slaaf. Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell.

Meer blanke dan zwarte slaven: Hoe de geschiedenis van de slavernij is verdraaidDe blanke slaven werden nog slechter behandeld dan de zwarte slaven, die katoen moesten plukken op de plantages. Daar hoor je niets over op school of op de universiteit. We kunnen veel leren van de slavernij, maar het verdraaien van de feiten is onnodig, zegt de populaire columnist."

http://www.ninefornews.nl/meer-blanke-dan-zwarte-slaven-hoe-de-geschiedenis-van-de-slavernij-verdraaid/

1
40 Sandor

@38 . Oké, dat mag maar waar haal jij je info en kennis vandaan dan?

0
41 Sandor

@40 [Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell.]

Sowell zegt dat er meer blanke Europeanen als slaaf naar Noord-Afrika werden vervoerd (ongeveer een miljoen) dan zwarte Afrikanen naar de Verenigde Staten (minder dan 350.000).
https://www.creators.com/read/thomas-sowell/10/14/irresponsible-education

De Transatlantische slavenhandel had als geheel wel een groter volume (12 miljoen volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_the_United_States ).

0
42 Civilis

off topic heb alweer veel nonsens gehoord van denk maar waar blijft hun oordeel over de zuiveringen in turkije?

0
43 nimmeke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

14 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

16 minuten geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

1 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

4 uur geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Sunny Leone Lesbian PornPorn Hd CartoonBusty Ema - Are You HornyNew Wave HookersAriel AnderseenHot Wife Xxx VideoAll New Xxx VideoPorn Star XxXxx Video HistorySaron Stone NudeAvatar Way Of Water PornReal Tabboo SexBaixarhentaiVazado Do OnlyfansAbigal LustMalayalam Sec VideosLadies And Gents SexDogxxxgirlAdultixFamilt Guy XxxPorn PhoneNude Indian Women PicsXnxx لاناIsabela CamilKyoka JiroBest Japanese XxxMeth PornLatinacasting PornKrista Allen SexySextape Celebriteesפו רנוBlackd ComTelugu LanjaluOdisha XxShah RizelSellyourgfAlohatubaFirst Time Sex XnxxAvengers Xxx VideoBrigitte Lahaie PornBeef Curtains VaginasManga HenraiRampant Live TvLegend Of The OverfiendRoserayyXxbf HindiChina Blue Film VideoBoyfun ComKarol G TittiesJapanese Nurse SexJapanese PoenAtkgirlfrindsPorn Gay AsinDaddy With TwinksMost Sexy PornstarGood SexyLittle CaprRaven SwallowsVouyeur TvLazyassesDawnsplaceJust Wingit NudeBadroom Xxx VideoMaya Kalifa XxxYeen Porn VideosAnal XxxxSani Leyuni XxxSex Sex Sex FilmMovie Theater SexNight Sleeping Porn VideoWww Indian First Night Sex ComPorn PuneSexxxi HdFamily PornolarNudevista$Celev PornMen WithpussyXxx Desi MomWebtoon SexCamvualtFilmes Eroticos XvideosPornhapMegan NudeHoney Rose Old PhotoXxx Punjabi PornGujarati Triple Sex VideoFreeoornDaddy 4kPokemon HentiaRedtunesShaved VagFc2-ppv-3526301OfficesexvideosResedent Evil PornHd SxeBrianna BentleyLoving PornMia Khalifa Sexy HotLuna Bella OnlyfansBrazzers GrannyXxx Cartoon VidioHot Wife Double PenetratedOnlyfans PlayplusAnushka Sex Video Comسکس مسنPorn KolkataPorn OdiaWww Porn BizDoggy BdsmUwaki To HonkiBaysmokesIndian Poran ComAnderson PornGwen Gwiz LeakZentai SuitVouyer VidiosNake MenJaney Robbins PornPutalocura BukkakeCarol Vorderman NudeHusband And Wife Sex HindiMy Mother - Episode 1 HentaiClothed Male Nude MalePark XxxLovingeli1Goth Lesbian PornJane Wilde CreampieBbw R34Xxx QuadrinhosNude PussyesMercedes Blanche OnlyfansMassarge XxxKingnasirxxxPorni 92Bangla Choti MaaSunny Leone KissTransvestites NakedXxn LesbianAsian BlowjibNicki Minaj SexieAnisa KateSexual Viral VideosSex Karte HainDesi Village Aunty XxxFree Brazzer ViedosSex ChatsterYgt 5267 JavRiley Reid - Sex With DadTik Tok SexysSexcamts