Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Mohamed R. aangehouden voor 'poging tot terroristische moord'

Mohamed R. aangehouden voor 'poging tot terroristische moord'

Mohamed R., de man die gisteren met zijn auto over de Antwerpse Meir raasde, is aangehouden voor 'poging tot terroristische moord en inbreuk op de wapenwetgeving'. Het parket benadrukt wel dat het nog te vroeg is om te stellen dat het over terreur gaat.

"In het kader van het incident gisteren te Antwerpen, heeft de onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme Mohamed R. in verdenking gesteld van poging tot moord in een terroristische context, poging tot slagen en verwondingen in een terroristische context en inbreuken op de wapenwetgeving. Hij werd voor deze feiten onder aanhoudingsmandaat geplaatst", klinkt het in de mededeling van het parket.

"Op dit moment kan er, in het belang van het onderzoek, geen verdere informatie gegeven worden."

De 39-jarige Mohamed R. had gedronken toen hij na zijn rit werd gearresteerd. Hij had steekwapens, een riotgun en legerkleding in zijn auto liggen. In Antwerpen heerst de vrees dat de man van Tunesische afkomst slachtoffers wilde maken. 

De man was in de week voor zijn aanhouding al drie keer in aanraking geweest met de politie. Eenmaal in Nederland, dat hem direct het land uitzette. De nacht voordat hij hard door het Antwerpse centrum reed was hij ook al aangehouden.