Wat is het effect van psychische problemen bij ouders? ‘Elk kind is gebaat bij een vroegtijdige check’ (parool.nl)


Manon Hillegers is een van de trekkers van het grootste onderzoek wereldwijd naar de ontwikkeling van kinderen van ouders met ernstige psychische problemen. ‘Je kunt geweldige resultaten boeken als je milde klachten vroeg behandelt.’ ...

door smurf in Wetenschap  ·  47 Reacties

  • 8
  • 227x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom wordt het als normaal gezien als iemand de hele dag alleen aan het schelden en mensen aan het vernederen is. Ik noem maar wat. Iemand die zich net zo gedraagt als Andrew Tate. Waarom wordt dat door de wetenschap als normaal, goed functionerend gedrag gezien?

2
1 smurf

@1 smurf,

Volgens mij wordt het door door u beschreven gedrag door de wetenschap niet als normaal en goed functionerend gezie

1
2 Graaier1000

Oeps, reactie @2 is per ongeluk geplaatst voordat hij helemaal klaar was.
gezie = gezien.
Mijn excuses.

Vervolg op reactie #2:
De wetenschap beschrijft zo'n gedrag en draagt oplossing(en) aan om tot normaal/gewenst gedrag te komen.

1
3 Graaier1000

@2 Waarom krijg ik dat dan iedere keer van wetenschappelijk opgeleiden te horen? Waarom vertellen wetenschappelijk opgeleiden mij dan steeds dat dat gedrag van zo'n Tate normaal gedrag is? Het zijn alleen journalisten die zeggen dat dat geen normaal gedrag is. Maar de wetenschap verdedigt dat gedrag. Ik noem maar wat. Ik geloof gisteren was er een docu op de NPO over Tate. Ik heb die docu niet gezien. Er werd ook geen feitelijk bewijs geleverd, naar wat ik hoorde. Maar persoonlijk zou ik zo'n Tate het liefst behandeld zien met de juiste medicatie. Maar stel ik ben zo'n vrouw die mishandeld wordt door Tate. Misschien heeft Tate dat niet gedaan. Ik was er niet bij. En zo'n vrouw heeft daar last van. Dan moet volgens de wetenschap die vrouw pillen slikken en die Tate is volgens de wetenschap dik in orde.

2
4 smurf

@3 Had je maar gelijk. De praktijk is totaal anders.

2
5 smurf

@4
Waar zou je Tate dan pillen voor moeten geven? zijn ziel is niet beschadigd .

1
6 Olivia

Hier klopt iets niet, dit is een oud artikel uit 2021
En ik vraag me werkelijk af of het artikel zelf wel klopt wat betreft de cijfers over jongeren die zich wel of niet oké voelen tijden de COVID periode.
Uit het artikel:
“Hoe staan de Nederlandse jongeren er tijdens de coronacrisis voor?
“Ze hebben het zwaar. Jongeren zijn bezig hun identiteit te ontwikkelen. Dat doe je voornamelijk in ontmoeting met je leeftijdgenoten. Uit eigen onderzoek blijkt dat in het begin van de coronacrisis nog 60 procent van de kinderen zich oké voelde, begin dit jaar was dat afgenomen tot 20 procent.”

0
7 Marrie1

@6 De grens ligt bij schoppen en slaan. Herhaaldelijk dan.

0
8 smurf

@8
Ik ga eerst eens die docu bekijken want ik weet niet wie die Andrew Tate is. Schijnt een criminele meedogenloze influencer te zijn die dollartekens over de rug van vrouwen ziet.
Schoppen en slaan dan ben je al ver de grens over gegaan. Maar zoals ik al zei het zijn de vrouwen die beschadigd raken, die vent zal er weinig last van hebben, vandaar ook dat hij geen rem een ander te beschadigen .

0
9 Olivia

@9 Wat ik bedoelde te zeggen is dat je door de wetenschap en de hulpverlening pas als een probleem gezien wordt als je mensen mept. Verder kan je zo ongeveer alles maken. Dat is wel belangrijk voor mensen om te weten als ze hulp zoeken. Anders loop je tegen een muur aan.

2
10 smurf

@10
ja ik begrijp het. Je moet als zijnde dakloze eerst een bank overvallen voordat je een onderkomen in de gevangenis krijgt, was jaren geleden een bericht . Zo ook moet het schaap eerst verdronken zijn voordat de put gedempt wordt. En als je in Psychische nood verkeerd moet je eerst in praktijk onacceptabel strafbaar gedrag vertonen voordat je serieus hulp krijgt voor de problemen.

2
11 Olivia

@11 Dat komt wel heel erg dicht bij. Zoiets is het wel ja. Terwijl je zou toch zeggen dat je moet kunnen praten over problematisch gedrag in je omgeving en dat je daar moeite mee hebt. Maar dat is dus echt niet. Zolang je niet gemept of geschopt wordt, ben jij het probleem. Dat is het verhaal. Mijn doel was nooit om de dader aan te pakken, maar om een oplossing te zoeken hoe er mee om te gaan. Maar dat mag niet. Zolang jij problematisch gedrag als problematisch ervaart ben jij het probleem.

Dat is ook met pesten op school. De pester is niet het probleem, maar de gepeste. Okay.... ik geef toe dat dat de visie is van de hulpverlening heel lang geleden. Ik weet niet hoe het nu is. Misschien zijn ze een klein beetje behulpzamer geworden met de tijd. Maar ik betwijfel het.

In principe is Tate dus niet het probleem. Zolang ie maar niet mept, doet ie niks verkeerd. Als jij in zijn val loopt. Dan ben jij het probleem.

2
12 smurf

@11 Ik heb mij dus oneindig vergist in de wetenschap. En hoe de wetenschap tegen mensen aankijkt. Je kunt je niet voorstellen hoezeer ik mij vergist heb in de wetenschap. Ook in hoe ze met mensen omgaan met psychische of sociale problemen.

Mja... eigenlijk heel erg logisch dat de wetenschap er op een bepaalde manier tegenaan kijkt. Het is nog niet zo lang geleden dat de wetenschap lobotomie toepaste op mensen die het moeilijkheden of elektroshock therapie toepaste op mensen in een moeilijke positie. Of dat mensen werden opgesloten om niks.

En ik zeg weleens als je thuis geslagen wordt, dan wordt je bij jeugdzorg verkracht. Maar dat heeft puur met macht te maken. En dezelfde machtsspelletjes die jeugdzorg met cliënten speelt, die spelen psychiater dus ook met patiënten. Mensen worden gewoon mishandeld in psychiatrische inrichtingen. En de psychiaters weten dat gedraaid komen met alles wat ze doen. Omdat de mensen die daar zitten toch voor gek verklaard zijn. Onvoorstelbare macht hebben psychiaters over mensen. En daar maken ze misbruik van. Niet allemaal. Maar er zijn er wel bij. En dat is dan de hulpverlening. En die schreeuwen dan weer om respect. Een gerechtvaardigde vraag is of dat respect wel op z'n plaats is.

2
13 smurf

@12
(Ik probeer het weer even.. 🙂)
Ja ik snap ook wat je bedoelt.
Hetzelfde gebeurt bij Klokkenluiders. Zodra ze aan de bekende bel trekken, zijn zìj het probleem en kunnen vervolgens, helemaal kapot worden gemaakt.
Dat laatste is helaas, ook vaak genoeg gebeurd.
Of neem nou personen, die ten onrechte van iets beschuldigt worden en daar jarenlang, onschuldig, voor moeten boeten?
Dat zijn inderdaad de voorbeelden die gegeven kunnen worden en waar we dagelijks in de praktijk mee te maken hebben
In het klein is het zo, dat, wanneer je iemands gedrag beoordeelt of veroordeelt, je vaak zelf de bal teruggespeeld krijgt, met alle gevolgen, die daaraan verbonden kunnen zijn.
Hulpverlening is in dat soort gevallen uitgesloten, tenzij anderen je geloven en achter jou blijven staan.

2
14 Strongoli

@14 Ik weet het niet. Klokkenluiders worden ook slecht behandeld. Ik had het over een hulpvraag. Dat is dus geen vraag om mensen te beschadigen. Maar om je helpen bij een moeilijke situatie.

Nee, ik heb de wetenschap en de hulpverlening oneindig overschat in haar mogelijkheden. Ik had verwacht dat je op hetzelfde niveau een gesprek kon voeren met een hulpverlener als je met medestudenten voert, maar dan met mensen die meer begrip hebben van moeilijke situaties en met je mee denken en proberen te begrijpen waar je mee zit. En dat is dus helemaal niet het geval. Nee, zij hebben bepaalde protocollen die zij volgen. Mensen proberen te begrijpen waar ze mee zitten is iets dat totaal niet aan de orde is.

2
15 smurf

@14 Wat zou kunnen is dat mijn medestudenten veel en veel en veel intelligenter waren dan de daarvoor opgeleide hulpverleners. Dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn. Dat ik hetzelfde bevattingsvermogen veronderstelde bij de hulpverlener die mijn medestudenten hadden die allemaal 10 en haalden. Dat zou heel erg mogelijk een verklaring kunnen zijn voor de muur waar ik tegenaan liep. Mja... dan zou je bij een prof toch goed moeten zitten. Maar dat was dus niet het geval. Misschien was de prof toch niet zo slim. Dat zou kunnen ja. Ik vind die prof niet echt slim overigens... Een professoraat kan ook politieke benoeming zijn geweest, puur om macht uit te oefenen over mensen. Dat zou een verklaring kunnen zijn.

2
16 smurf

@15
Men zegt dan ook" Psychiatrie is geen exacte wetenschap ", het is vaak ook maar aanmodderen met de mogelijkheden die ter beschikking staan, en medicatie heeft op de ene weer een andere uitwerking dan bij een ander. Uit nood worden mensen dan maar platgespoten met het een of ander..

2
17 Olivia

@13
Van de Psychiatrie heb ik ook niet zo'n hoge pet op.
Tegenwoordig worden mensen, maar vooral ook kinderen teveel in hokjes geduwd. Heb je het één niet, dan zul je het andere wel hebben.
De voorbeelden zijn legio en het begint al op de lagere scholen, waar kinderen constant in hun ontwikkeling geobserveerd worden en vooral stempels opgeplakt moeten krijgen, door niet erkende psychologen (het onderwijzend personeel).
Ben je een druk kind, dan heb je ADHD en wordt zelfs door onderwijzend personeel geadviseerd je kind Ritalin te geven, zodat het wat rustiger (voor de leraren!!!) in de klas wordt.
Niet goed kunnen lezen, oh dan heb je dyslexie en moet je op taallessen.
En zo gaat het maar door omdat kinderen niet meer normaal kind mogen zijn, met al hun "gebreken" die daar bij passen.
Het is het systeem er omheen, dat ervoor zorgt, dat "zwakkeren" in de richting van de psychiatrie worden geduwd, waar ze eigenlijk helemaal niet thuishoren.
Je moet eens kijken hoeveel bureaus er zijn met psychologen, ze kunnen de vraag bijna niet aan. Iedereen heeft tegenwoordig wel wat, omdat ze niet meer zelf ergens voor kunnen staan en ze ook veel, door de omgeving en uiteraard social media, aangepraat wordt.. denk bij dat laatste, aan de tegenwoordige hype rond transgenders en je snapt direct, waarom die bureautjes goud geld verdienen..

Ik begon mijn verhaal, met dat ik geen hoge pet op heb, van de psychiatrie, nou dat is dus ondermeer om dit soort dingen.
Hoop dat je wat aan mijn opmerkingen hebt. 😊

3
18 Strongoli

@18 Ik zat toen bij een dispuut waar ze het hele tijd over frege, wittgenstein, hegel, schopenhauer, socrates hadden. Uren en uren en uren aan een stuk alleen maar praten, praten en praten. En ik zelf toen ook al die boeken. Het ene boek na het andere. En kom je bij een psy. En dat is toch echt stukken lager in niveau. En ook die ir uit Delf die zelf heel veel gepraat met filosofie profs. Die zij later in mijn leven tegen mij. Dat alles wat ik zei, niks gelogen was. Ik sprak niks anders dan waarheid. Sterker nog zei hij. Er valt zelfs geen spelt tussen te krijgen wat je helemaal zegt. Maar wat jij wilt kan niet. Ik zo... Wat bedoel je? Hij: dat er iemand is die dat begrijpt. Dat kan niet.

2
19 smurf

Ik zelf las ...

2
20 smurf

@15
Hulpverlening is een uitgebreid iets. Dat kan ook je eigen private omgeving zijn, dat hoeft niet altijd de medische hulpverlening te zijn.
En je teveel optrekken aan wat de wetenschap, tegenwoordig wèl of niet erkend, is ook moeilijk, omdat er momenteel door internet en social media, teveel informatie wordt verspreid, waaraan door velen (in dit geval jongeren of studenten), vaak meer waarde wordt gehecht, dan aan wat docenten hun leren.
Tegenwoordig weten jonge mensen vaak alles beter, terwijl ze juist alles nog moeten leren..
Ik hoorde vandaag bij ON in een interview, dat het tegenwoordig de docenten en het Bestuur zijn op universiteiten, die stelling nemen, tegen het gevoerde beleid in de politiek.
Door dàt te doen, kun je je studenten niet meer onafhankelijk benaderen en schep je als Bestuur, ook geen afstand meer.
Het is te gek voor woorden, dat het Bestuur van de VU heeft meegewerkt, om lijsten op te stellen van Joodse instellingen waar ze banden mee hebben en die lijsten vervolgens te overhandigen aan demonstranten.
Dan moet je zo'n bestuur verwijderen, maar dat gebeurt niet.
Het Bestuur blijft te allen tijde de baas over wat er toegestaan is, in en op het terrein van een Uni, maar het zijn niet de studenten die dat bepalen..
Het moet zeker niet zo zijn, dat studenten op stoelen van docenten en een Bestuur gaan zitten. Zover moet je het als docent ook niet laten komen.

2
21 Strongoli

@21 Misschien moeten we gewoon al die vage studies afschaffen en alleen zuiver beta onderwijs toestaan. Dan heb je die problemen veel minder. Een beetje grof opgeschreven. Maar iets in die richting.

Historici en rechten studentjes blijven dan nog steeds een probleem. Minder daarvan. Een numerus fixus op die studies zou misschien ook helpen.

3
22 smurf

@22
Ja dat zou een mogelijkheid kunnen zijn.. 😉

2
23 Strongoli

@23 Ja, het zou een stuk rustiger worden in de maatschappij. Misschien dat mensen zich dan meer gaan concentreren op techniek en gaan we weer echt dingen maken.

3
24 smurf

@21 "Het is te gek voor woorden, dat het Bestuur van de VU heeft meegewerkt, om lijsten op te stellen van Joodse instellingen waar ze banden mee hebben en die lijsten vervolgens te overhandigen aan demonstranten.'

Het is als student toch belangrijk omte weten wat de UNI uitvoert en waar zij banden mee hebben. Je wil toch weten bij wie je studeert. Zo gek is het dan niet dat dat gewoon openbaar wordt gemaakt.

3
25 Hendrianus

@24
Ja daar is inderdaad een groot tekort aan.
Vaak zijn de mensen die nog met hun handen werken, èchte werklui, die eigenlijk heel erg (financieel) ondergewaardeerd worden.
Het gekke is dat we er wèl weer alles voor over hebben om ze uit het buitenland te halen.
Ik ben er ook voor, om meer te investeren in de technologie en de werknemers hier. Dan los je ook tegelijkertijd het woningprobleem op, want alles wat je van buiten haalt, moet ook onderdak hebben..

2
26 Strongoli

@26 Maar enkele mensen zijn in staat om echt na te denken. Bijna de hele maatschappij heeft eenvoudige problemen nodig die omkaderd zijn om op te lossen. Als mensen de vrijheid krijgen om na te denken dan gaat het fout. De 1 lost een wat ingewikkelder probleem op. Bijvoorbeeld het ontwerp van een chip en een ander mag een wat eenvoudiger ding bedenken. Bijvoorbeeld een bouwconstructie. Maar de grote maatschappelijke problemen zijn slechts voor enkelen weggelegd. En als we de maatschappij zo inrichten dat de mensen zich met puzzels bezig kunnen houden die ongeveer bij hun niveau passen dan zijn waarschijnlijk de meeste problemen qua opstandigheid opgelost. Bijvoorbeeld 8 uur per dag, 5 dagen in de week, 50 weken per jaar. Tegen een leefloon. Dan moet het eigenlijk goed zijn.

3
27 smurf

@26 Dat mensen wat leuteren op een forum voor de ontspanning moet natuurlijk kunnen. Maar naar aanleiding daarvan de boel kort en klein slaan. Dat kan natuurlijk niet. Ook het bezetten van universiteitsgebouwen, vast plakken aan snelwegen en alles. Dat gaat te ver. Je kan wat mij betreft demonstreren op de daartoe aangewezen plekken van door de overheid. En voor de rest mag je net zo hard schreeuwen op een forum als je wilt. Maar laat het daarbij. Ik denk dat er dan voldoende ruimte is uitdrukking te geven aan je ongenoegen.

1
28 smurf

@25
Dat is bij de meeste universiteiten ook bekend, maar het verzamelen en het maken van specifieke lijsten daarvan, gaat toch wel, een behoorlijke grens, van antisemitisme over.
En als studenten dat perse willen weten, kunnen ze daar zelf ook wel achterkomen, door dat via internet te achterhalen. Zi geheimzinnig zijn die samenwerkingsverbanden ook weer niet.
De vraag kan ook gesteld worden, wat is de volgende stap? Welke "lijsten" moeten er daarna overlegd worden?

2
29 Strongoli

@29 Het gaat om samenwerkingsverbanden met Israëlische instellingen, niet om samenwerkingsverbanden met Joden of Joodse instellingen. Het is dus zeker niet antisemitisch om inzage te geven in de samenwerkingsverbanden met Israëlische instellingen.

3
30 Hendrianus

@30
Maar dat antisemitisch bekt zo lekker stoer, helemaal als je geen flauw idee heb wat het inhoudt.

4
31 Snorrie

@30
Met nog een kleine aanvulling op @30 .

De mensen die lopen te schuimbekken van de moslimhaat.

4
32 Snorrie

@30
Het ging hier zeker wèl om instellingen met een Joodse achtergrond.
Dat er op verzoek van gemaskerde herrieschoppers, bepaalde lijsten zijn verstrekt, klopt natuurlijk voor geen meter. Dàt is het issue waar het om gaat. Dan ga je wel degelijk een zekere grens over, die ik al eerder noemde.
Even nadenken wanneer er ook al weer eerder, Joodse "lijsten" werden overhandigt aan "herrieschoppers" en het kwartje valt misschien..

3
33 Strongoli

@31
Je moet uitkijken met je domme opmerkingen.
In mijn naaste omgeving, zijn vroeger, familieleden weggevoerd.
Nòg meer achterlijk commentaar? 😠

2
34 Strongoli

@33 Dus ook met instellingen die in bijv. de VS gevestigd zijn? Het gaat om israëlische instellingen. https://www.uu.nl/nieuws/overzicht-israelische-samenwerkingen

1
35 Hendrianus

@35
De Rector magnificus heeft volgens zijn eigen zeggen, lijsten overhandigt, waar de VU mee samenwerkt, óók die in andere landen gevestigd zijn.
(De meesten zijn trouwens ook niet, alleen in Israël gevestigd). Het gaat ook om kunstuitleen en musea. Die laatsten zijn ook "samenwerkingsverbanden" te noemen.
De volledige lijsten zijn bekend bij deze Rector.

2
36 Strongoli

@34
Dan zal jij toch wel moeten weten waar geloofshaat en het aanzetten daartoe kan leiden.
En dan bedoel ik dus ieder geloof.

3
37 Snorrie

@37
Nee, je moet de bal nu niet terugspelen. Jij maakte een ontzettende misplaatste opmerking en daar moet je geen andere dingen bijhalen: ja maar... Zo lust ik er nog wel een paar.

2
38 Strongoli

@38
Laat ik het even anders zeggen dan.
Het heeft niets met antisemitisme te maken tenzij de acties van de Israëlieten gedicteerd worden door hun geloof.
M.a.w. de groeiende weerzin wordt gevoed en veroorzaakt door de blinde moordlust die ze laten zien.

3
39 Snorrie

@36 Prima, een lijst me alle instellingen waarmee men samenwerkt. En waar haal je nu vandaan dat dat gaat om uitsluitend instellingen met een Joodse achtergrond of Joodse instellingen, zoals je stellig beweerd?

3
40 Hendrianus

@37 Touché!

3
41 Bop

@40
Zeg, ik sta hier niet voor de rechtbank. Neem contact op met die rector magnificus, die heeft het daarover uitgebreid gehad in een interview.
Ik laat het hierbij, want het gaat nergens meer over, zeker niet meer over dit item.
Fijne dag nog.

2
42 Strongoli

@42
Uitgeluld dus.
Zo vervelend als je argumenten doorgeprikt en weggegooid worden.

3
43 Snorrie

@41
En ja hoor, daar is spuit 11 🧌 ook weer met haar one-liners, die altijd zo inhoudelijk kan reageren..

2
44 Strongoli

@43
Met mensen, zooals jij, die antisemitisme en terrorisme verheerlijken, heb ik niets mee..

2
45 Strongoli

@45
Zo is het.
Blind om je heen slaan met ongefundeerde beschuldigingen.

Blijf jij maar de vrouwen en kinder moordenaars verdedigen.

2
46 Snorrie

@44 Touché volstaat. Dat blijkt wel weer uit je reactie. 😌

1
47 Bop

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Roekeloze tieners scheuren met fatbike over de vluchtstrook op de A16

@19 wie zegt t over dat ik het klem moet rijden... filmpje zie je een politieauto, en die doen dat vaak....

5 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Roekeloze tieners scheuren met fatbike over de vluchtstrook op de A16

@26 ik ben opgeleid in die richting, maar enfin, we moeten blijkbaar allerlei allerlei verzachtende omstandigheden of excusen toepassen 'ach het...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

smurf
Haags verzet tegen komst mega-opvang asielzoekers en daklozen

@4 Oh mooi. Dan gaan ze het meemaken. Autobanden lek. Auto in de fik. Buurt overvallen. Bibberen in de bus van angst. 's Avonds niet de deur uit...

7 minuten geleden geplaatst door smurf

spookrijder
Politie schiet in Hema Ter Apel, verdachte gewond

Dit zou de pliessie vaker moeten doen. Alleen nog wat beter richten, dan weten we zeker dat ze het niet weer doen....

10 minuten geleden geplaatst door spookrijder

smurf
Nederland gaf niet eerder zo weinig aan goede doelen

@6 Dat effect staat bekend als het trickle down effect. 😂 😉...

12 minuten geleden geplaatst door smurf

smurf
Rutte wordt topman NAVO, Roemeense tegenkandidaat gaat zich terugtrekken

@7 Ik doe nog een gokje. Dat Orban zijn beste adviseur en bondgenoot is om met Poetin tot een vreedzame oplossing te komen. Ik denk dat Orban da...

13 minuten geleden geplaatst door smurf

Strongoli
Haags verzet tegen komst mega-opvang asielzoekers en daklozen

@1Nou dit is niet bepaald een achterstabdsbuurt, zoals de Schilderswijk te noemen. Vandaar ook de enorme ophef en de constante media-aandach...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

maarten1234
Brussel overweegt sancties als partij Le Pen toetreedt tot Franse regering - NieuwRechts.nl

@9 @11 er zijn/waren wel meer lidstaten die niet op onder de 3% BBP zitten met begrotingstekort en nu ineens bij lepen is het probleem...

15 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Malinois
Nederland gaf niet eerder zo weinig aan goede doelen

@5En wat wel aankomt verdwijnt daar vaak weer in de verkeerde zakken....

16 minuten geleden geplaatst door Malinois

Strongoli
Haags verzet tegen komst mega-opvang asielzoekers en daklozen

Dit kun je inmiddels wel het item van de week noemen: het zoveelste draadje over deze (rijke) "Vogelwijk problematiek" ..Ik pak maar diegene e...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Hand Job VideodStephanie Bellars NudeStepsistercaughtHardgifsSexe GrtSites De PornografiaEstupro PornoDee Williams Full VideosSex Sex Sex MovieSaxi VidoesLoverlabsNaked BlackXxx Gif ImageGay Room ComAdy SweetFree Vrporn SitesCurvy PornstarsDesi Big Ass FuckNyomi Banxxx LesbianLadyboy BarbackBrazer HotBaily Brooks PornErotics ScenesPorn Raping MomWikifeet..comBengali Bf PhotoAlia Bhatt XHentafansLovers Hot RomanceAndra Aunty Sex VideosNaruto Hentai PornWolf Girl With YouMegabuttmodelsPigtails PornPornsplitLeak Onlyfans WebsiteMorherlessBig Ass EhentaiForum.sexy.youtubersXhamstelriveKim Possible HentaiTatiana Maslany HotHttps Www Xnxx TvShailene WoodleysexSky Bri PPorn Sex Video OnlineFull Hindi Blue FilmJapenese PornStep Daughter HornyFun With Feet.comNaked Women On TwitterLesbian Porn Make OutXnxx ChenisGirl Fucks HorseCumshot Facial CompilationsIndian Blowjob HdSunny Liin XxxHamsterxTheresome Sex VideoIncesttaboo PornPorn Dad And SonErica Mena SextapeRoe-004Old On Old PornConnie Perignon Bbc BlowbangXvide0 ComBruno_dickemzHentai UniBrazz3rs Free PornKelly Ripa NakedPassed Out PornhubBigbouncy TitsLuna Star Dont Let Her OutEmo Boy PornAlanah Rae XxxWedding FuckLatina Strip TeaseFamous PornostarsHot Redhead PornRobert Pattinson NudeHot Wife NudeLindsey Pelas ToplessPerfectgirl.comNew Web Series SexMujeres Hermosas DesnuGirls Masterbating VideosAntarwasna ComIporn DownloadAnime Lesbian NudeFuckhubLatina Snapchat NudesLeaked Mms VideosBlac China Only Fans LeakSkipthwgameCocq NuBukakkeThief FuckKareena Kapoor PronLive X Video ComFirst Time Sex With GirlfriendCum4kcumMake Me SquirtList Crawlers ColumbiaParaiso SeingHindi Sex Short FilmBkack Porn TubePornografia CaseirosAnal Granny BlackBiggest Tits ThreesomePorn EpisodesPornstories AudioCory Chase FemdomSite Porno.Pron AssamBigladysexXxxsalvadoreñasPornographiSkyrim PornTati Evans NudeMiley Cyrus LeakedNikki Minaj PornAmateurpussy Pics3d Anime HentaiMsaj SexAsstrHandjob VideoAdult Homemade XxxManyvideos.comMilf PorntwitterXnnx PornosWhat Is A Rim JobBig Lactating TittiesMercedes AshleyPanu XRiae PornostarActress Revathi Sex VideoDanny D Deep ThroatDeepfake SexMasseuse Gay PornCam4camDoggyatyle PornWww Xnxx Sex Vedio ComXxx Porn Video LiveMia Khalifa Com XxxIndian Sex Video With AudioDevar Bhabhi XvideoLarkinloveMilfs In MiamiMegan Marx AnalPorngames