Amal Clooney bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Rechts: aan het werk als mensenrechtenadvocaat in New York.
Volledig scherm
PREMIUM
Amal Clooney bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Rechts: aan het werk als mensenrechtenadvocaat in New York. © Getty Images

Amal Clooney is niet enkel ‘de vrouw van’: hoe topadvocaat grote rol speelt in mogelijke arrestatie Netanyahu

portretStijlicoon, vrouw van filmster George Clooney, maar bovenal mensenrechtenadvocaat. Amal Clooney laat van zich horen als topadviseur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Als een van de juristen adviseerde ze hoofdaanklager Karim Khan om een verzoek tot arrestatie in te dienen tegen onder meer drie Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Netanyahu. Een portret.

  1. Is het uitschakelen van je zonnepanelen een slimme truc om te besparen op je energierekening?
    PREMIUM
    Berekening

    Is het uitschake­len van je zonnepane­len een slimme truc om te besparen op je energiere­ke­ning?

    Nogal wat zaken veranderen op de energiemarkt en dat brengt onrust. Door het voornemen van de nieuwe coalitie om de salderingsregeling af te schaffen en de eerder ingestelde ‘terugleverboetes’ worden zonnepanelen een stuk minder aantrekkelijk. Is het dan een goed idee om je zonnepanelen soms maar uit te zetten? Twee experts rekenen uit in welke situatie het je geld kan besparen.
  2. De ogen en oren van Hamas, een premier en een mysterieuze leider: Strafhof wil arrestatie van deze kopstukken
    PREMIUM
    Oorlog Israël-Hamas

    De ogen en oren van Hamas, een premier en een mysterieu­ze leider: Strafhof wil arrestatie van deze kopstukken

    De aanklager van het Internationaal Strafhof wil arrestatiebevelen tegen vijf kopstukken uit de oorlog van Israël tegen Hamas. Het gaat aan Israëlische kant premier om Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant. Zij worden beschuldigd van onder meer oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Hetzelfde geldt voor Ismail Haniyeh (de nummer één van Hamas), Yahya Sinwar (leider van Hamas in de Gazastrook) en Mohamed Deif (commandant van de militaire vleugel van Hamas). Wie zijn zij? Vijf portretjes.