Bliksem slaat in op meerdere plekken in Horst aan de Maas

In een woning in Sevenum sloeg de bliksem in.
© Edward Media
In een woning in Sevenum is zondagmiddag de bliksem ingeslagen. De woning heeft hierdoor flinke schade opgelopen.
Het incident gebeurde in de Peperstraat.

Gat in dak

Door de blikseminslag zijn er dakpannen van het dak af en ontstond er een gat in het dak. De brandweer kwam snel ter plaatse en heeft het gat afgedekt met een zeil.
Ook heeft de woning binnen wat schade opgelopen.

Waterleiding

In Horst sloeg de bliksem in een boom waardoor er een waterleiding werd geraakt. Het gebeurde op de Westerholtstraat. Omwonenden hoorden een knal. WML is geinformeerd.
Bliksem slaat in boom in.
© Edward Media

Code geel

Het KNMI heeft gewaarschuwd voor stevige onweersbuien, met plaatselijk veel regen en daardoor kans op wateroverlast. Er wordt 10 mm regen met uitschieters naar 20 mm of meer verwacht.
Tijdens de hevige onweersbuien kunnen er ook hagelstenen vallen en zijn er mogelijk windstoten. Tot 20:00 uur geldt code geel.

Waterschap Limburg

Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."
Alleen de Jeker en de Niers zijn nog iets verhoogd, meldt het waterschap. Dat leidt naar verwachting niet tot moeilijkheden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!