<
>

Bizot vanwege privéomstandigheden niet naar EK in Duitsland

Pro Shots

Marco Bizot was één van de opvallende afwezigen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. De keeper speelt uitstekend bij zijn club Stade Brest, maar ontbrak toch op de lijst van bondscoach Ronald Koeman. In gesprek met Voetbal International laat Bizot weten dat hij vanwege privé-omstandigheden het toernooi laat schieten.

"Tijdens de laatste interlandperiode in maart heb ik bij de staf aangegeven dat er zwaarwegende familieomstandigheden zijn die mijn aandacht vragen", aldus de 33-jarige doelman. "Dat heb ik verteld aan keeperstrainer Patrick Lodewijks, dokter Edwin Goedhart en de bondscoach. Wat er precies aan de hand is vertel ik niet publiekelijk, dat houd ik liever privé, maar intern hebben we dat goed kunnen bespreken."

"We hadden afgesproken dat Patrick me zou bellen tegen de tijd dat de voorselectie zou worden samengesteld", gaat de oud-keeper van AZ en FC Groningen verder. "Dat heeft hij gedaan en helaas heb ik hem toen moeten vertellen dat er in de familieomstandigheden niks is veranderd. We zitten nog steeds in hetzelfde schuitje. Daardoor zie ik het niet zitten vijf of zes weken op pad te gaan voor een eindtoernooi. Hoe graag ik dat ook had gewild. De familie gaat nu voor."

Bijlow, Flekken, Olij en Verbruggen

Zonder Bizot blijven er nog vier keepers over die kans maken op het EK. Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) moeten gaan uitvechten wie komende zomer mee gaan naar Duitsland. Klik hier voor de volledige voorselectie van Oranje.