Congolese migrant, ‘posterboy voor integratie’ genoemd, zit in Duitsland gevangen wegens verkrachting van zijn eigen moeder

1

De Duitse linkse pers was lyrisch geworden over Moise Lohombo en hoe hij zijn leven een andere wending had gegeven na een leven vol misdaad. Hij is zojuist veroordeeld tot negen jaar wegens het slaan en verkrachten van zijn eigen moeder, schrijft Thomas Brooke.

Een Congolese vluchteling, eerder door de Duitse pers omschreven als een succesverhaal op het gebied van integratie, heeft negen jaar gevangenisstraf gekregen nadat hij was veroordeeld voor het slaan en verkrachten van zijn eigen moeder.

Moise Lohombo, 30, werd door de districtsrechtbank van Wiesbaden veroordeeld voor een overtreding die volgens de rechter zo wreed was dat hij tegen de rechtbank zei dat hij dacht dat hij het dossier verkeerd had gelezen.

De migrant bleek het misdrijf te hebben gepleegd in een appartement dat hij deelde met zijn moeder, kort nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten wegens een drugsgerelateerd misdrijf.

Bij thuiskomst van zijn moeder bedreigde hij haar met een mes en vertelde haar dat hij haar zou vermoorden als ze hem seks weigerde. In een wanhopig pleidooi bood zijn moeder hem in plaats daarvan geld aan voor een prostituee, maar hij weigerde.

Het slachtoffer werd tijdens de aanval zo zwaar geslagen dat onderzoekers overal in het appartement bloedspatten aantroffen. Na de verkrachting bood Lohombo naar verluidt zijn excuses aan bij zijn moeder en belde een ambulance voor haar voordat hij vluchtte.

Zijn moeder werd met ernstige verwondingen, waaronder hersenbloedingen, naar het ziekenhuis vervoerd. Ze werd ook psychologisch zwaar getroffen door de aanval en vertelde de verpleegsters dat ze bang was dat haar zoon haar zwanger had gemaakt.

Lees meer
'Ik heb geen vriendin, dus ik werd gedwongen te verkrachten!' – Congolese migrant moet terechtstaan ​​voor de drievoudige verkrachting van gepensioneerden en een schoolmeisje

Lohombo was in Duitsland een voorbeeld geworden van hoe migranten met succes konden integreren in de westerse samenleving en hun leven konden transformeren.

Toen de kindmigrant op 8-jarige leeftijd in Europa aankwam, had hij al problem en met agressie en viel hij andere kinderen aan. Met een lang strafblad in zijn jeugd werd de Congolese staatsburger afgeschilderd als iemand die zijn leven een andere wending had gegeven, een stage als bakker had afgerond voordat hij zich tot professioneel boksen wendde.

Advertisement

“Als je tegenover Moise Lohombo zit en een latte drinkt, zie je een charmante, vriendelijke jongeman die enthousiast foto’s van zijn bull terriërhond Betty laat zien op zijn mobiele telefoon,” las een artikel over de man in de Deutsche Handwerkszeitung in 2017.

Het beschreef het leven van Lohombo als een leven van “ups en downs” en prees hoe hij “zich letterlijk een weg had gevochten” van een misdaadleven naar een modelburger, terwijl hij zijn “jeugdige zonden” achter zich had gelaten.

De transformatie duurde echter niet lang en Lohombo werd opgesloten wegens drugsdelicten en werd op 25 augustus vorig jaar vrijgelaten, kort voor de verkrachting van zijn moeder.

Tijdens de veroordeling vertelde de rechter de rechtbank dat hij dacht dat hij het dossier verkeerd had gelezen bij het beoordelen van de omstandigheden van het strafbare feit. “Hoe kan zoiets gebeuren?” hij vroeg.

Het enige antwoord van Lohombo tijdens het proces was dat hij “niet wist hoe dit was gebeurd.” Ter verzachting beweerde zijn advocaat dat zijn cliënt psychogene stoffen en alcohol had gebruikt en tijdens de aanval niet gezond van geest was.

De rechtbank verwierp echter oproepen om hem in een psychiatrische instelling te plaatsen in plaats van in de gevangenis, waardoor hij negen jaar gevangenisstraf kreeg.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Afghaan verkracht 16-jarig meisje – Rechter bestempelt hem als voorbeeld van integratie en laat hem vrij

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Max Q
Max Q
15 dagen geleden

Haktakkiewegzakkie en daarna ojassuslamelullos antwoord nee die gaat er ook af……