Media faciliteren groeiende Israëlhaat en Jodenhaat

Verwrongen beeldvorming en indoctrinatie

Titelfoto bij artikel Media faciliteren groeiende Israëlhaat en Jodenhaat Maaike van charante opiniez

Foto: Public domain


Wie de dynamiek rond de pro-Palestijnse studentenprotesten in Amsterdam en elders wil begrijpen, zou ook moeten kijken naar de rol van de media. De crisis in het Midden-Oosten legt het morele verval in de westerse maatschappijen bloot, en dat verval is goed te zien in de berichtgeving over Israël en Hamas. Journalistieke integriteit verliest het van een ideologische agenda. Een column van Maaike van Charante.

Studentenprotesten horen bij de Nederlandse folklore, maar de pro-Palestinaprotesten gingen zoveel te ver dat vrijwel niemand er nog begrip voor op kon brengen. Intimidatie van journalisten, opruiende slogans, geweld tegen agenten en vooral het vandalisme door gemaskerde ‘demonstranten’ wekten afschuw.

Vervolgens keek Nederland verbijsterd naar Nieuwsuur, waar de rector van de Universiteit van Amsterdam met een vergoelijkend lachje vertelde dat hij onderhandeld had met gemaskerde studenten. Tenminste, hij hoopte dat het studenten waren. Dat had hij niet met zekerheid vast kunnen stellen.

 

Oorzaken

Inmiddels gaan er geruchten over een groep radicalen die de protesten gekaapt zou hebben. Het zouden linksextremisten van Antifa zijn, of moslimextremisten van Samidoun, of (tamelijk vergezocht) extreemrechtse infiltranten. Maar al zou dit zo zijn, dan nog waren er wel erg veel demonstranten die mee gingen in dit extremisme.

Het lijkt mij dat dit geen kwestie is van oppervlakkige baldadigheid en een paar extremisten die daar misbruik van maakten. Dit gedrag lijkt eerder een logisch gevolg van de indoctrinatie die deze studenten al maanden – en misschien zelfs jaren – ingedruppeld kregen. Wie zaait, zal oogsten.

Om te beseffen hoe er gezaaid is, moeten we twee zaken onder ogen zien. Ten eerste het gebrek aan pluriformiteit in de Nederlandse media, en ten tweede de propagandaoorlog die woedt rondom het conflict tussen Israël en Hamas.

 

Bubbel

Vorig jaar oktober kwam mijn boek Debat Ongewenst uit – het manuscript was al ruim voor 7 oktober ingeleverd – en daarin besprak ik hoe vooral de bubbel van ‘weldenkend’ Nederland steeds minder bereid is tot debat. Het gaat hier om degenen die in Nederland het narratief bepalen, die de ‘juiste’ mening verkondigen en steeds minder tolerant zijn geworden voor dissidente meningen.

In dat boek besteedde ik veel aandacht aan onze media en hoe met name de zogenoemde kwaliteitsmedia steeds eenvormiger worden. Deze media bevelen elkaar aan als betrouwbaar, en zij worden ook vanuit de overheid en het onderwijs aanbevolen. Iemand die deze media volgt, geldt als goed geïnformeerd, maar is in feite eenzijdig geïnformeerd.

In dit medialandschap ontplofte op 7 oktober 2023 de overval van Hamas. De verslaggeving kwam traag op gang. Toen de schaal van de pogrom duidelijk werd, bevonden deze media zich in een netelige positie: Israël is sinds lang ingedeeld bij de ‘witte onderdrukkers’ en kon niet zomaar slachtoffer zijn.

 

Context

De oplossing was snel gevonden. Context! Die arme onderdrukte Palestijnen hadden teruggeslagen, en als slachtoffers hadden ze daar natuurlijk recht op. Verder waren de gruwelfilmpjes die Hamas zelf op internet zette moeilijk te ontkennen, maar mededelingen van Israël over de slachtpartij werden al vlug aan gretige factchecks onderworpen.

Vervolgens ging het snel bergafwaarts. Van kritiek op Israël – die heus niet antisemitisch is – gleden de kwaliteitsmedia af naar het domweg overnemen van Hamaspropaganda en uiteindelijk het doorgeven van antisemitische bloedsprookjes. En reken maar dat Hamas leverde. Want de militaire strijd kan Hamas niet winnen, daarom voert de terreurgroep een andere strijd.

 

Narratieven

Hamas weet dat de westerse media behoefte hebben aan Palestijnse slachtoffers, en dus zorgt de beweging dat die er in overvloed zijn. De narratieven daaromheen levert de groep ook. Al jaren zijn dat bezetting, onderdrukking en apartheid, en sinds 7 oktober kwamen daarbij: collectief straffen, aanvallen op burgerdoelen, honger als wapen, en natuurlijk genocide.

Herkenbaar? Vast wel. Deze narratieven kunt u namelijk lezen in elke kwaliteitskrant en horen in de journaals. De framing is hier belangrijk: doorgaans laten deze media de verwijten verwoorden door tegenstanders van Israël – zij citeren alleen maar! – gevolgd door: Israël ontkent. Of, als het een plotselinge ontwikkeling is: Israël onderzoekt de zaak.

De feiten die Israël ter verdediging aandraagt worden vaak niet genoemd of van aanhalingstekens voorzien. De narratieven van Hamas worden bovendien sterker in beeld gebracht. Er zijn steeds weer nieuwe beelden van kinderen die onder het puin vandaan worden gehaald, en we zien interviews met mensen die deze verhalen ondersteunen.

 

Januskop

Maar laten we nu eens een stukje context leveren bij de beweringen van Hamas. Daarvoor is het nuttig om te kijken wat Hamasleiders vertellen in de islamitische media. Daar verkondigt de terreurgroep al decennia openlijk wat het doel van Hamas is: de vernietiging van Israël en genocide op alle Joden.

Degenen die beweren dat Hamas deze beginselen uit het Handvest van 1988 in 2017 herroepen heeft, moeten nodig een paar recentere interviews met Hamasleiders kijken. Daarin vertellen die hoe ze Israël misleid hebben door zich gematigd voor te doen, en beloven ze wederom genocide en vernietiging.

De Nederlandse kwaliteitsmedia besteden nauwelijks aandacht aan deze boodschap. En evenmin aan de interviews waarin Hamasleiders vertellen dat er geen schuilkelders zijn in Gaza omdat de bevolking martelaar moet worden voor de Palestijnse zaak.

Hier sluiten de islamitische wens tot martelaarschap en de westerse behoefte aan slachtofferschap naadloos op elkaar aan. De Palestijnen zijn al generaties geïndoctrineerd met verheerlijking van martelaarschap, dus velen dienen gewillig als menselijk schild. Hamas weet dat het Westen Israël keihard zal veroordelen vanwege die slachtoffers en wint daarmee de propagandaoorlog.

 

Feiten checken

Dat de gewetenloze oorlogsmisdadigers van Hamas dit doen is logisch. Dat de westerse media hen hierbij van dienst zijn is verbijsterend. Elke journalist kan weten wat Hamas aan islamitische media vertelt. Nederlandse kwaliteitsmedia weten dat Hamas genocide op de Joden wil plegen en de eigen bevolking als menselijk schild gebruikt.

Diezelfde journalisten kunnen de analyses lezen van statistici die bewijzen dat de dodencijfers die Hamas geeft niet kunnen kloppen. Journalisten kunnen weten dat de VN onlangs die dodencijfers bijstelde. Ze kunnen bedenken dat er al duizenden terroristen zijn gedood, en dat de slachtoffers dus echt niet allemaal burgers zijn. Ze kunnen analyses van militaire experts lezen.

De media kunnen checken dat Palestijnen uit Gaza filmpjes op internet posten met klachten over Hamas dat voedselhulp steelt en zo honger veroorzaakt. Ze kunnen de beelden bekijken van het uitgebreide tunnelnetwerk en de aanwezigheid van Hamas in ziekenhuizen. Ze kunnen filmpjes zien van juichende Gazanen als er weer raketten richting Israël gaan.

 

Groepsgedrag

Nederlandse media doen hier geen evenwichtig verslag van, en het groepsgedrag van deze media verergert de zaak nog. Onlangs stelde ik weer eens desinformatie en haat zaaien van Trouw aan de orde, maar de argeloze nieuwsconsument die dit bij NOS, RTL, NRC en Volkskrant had willen checken, zou daar dezelfde desinformatie hebben aangetroffen.

Natuurlijk weten deze media wel filmpjes te vinden van Israëlische politici als die dubieuze uitspraken doen, of van Israëlische soldaten of burgers als die zich misdragen. En op zich is dat een goede zaak, maar waar is de balans in de berichtgeving? Noemen deze media bijvoorbeeld nog weleens dat Hamas nog steeds het Rode Kruis niet toelaat bij de gijzelaars?

 

Bloedsprookjes

En deze media gaan soms nog verder dan desinformatie en ongefundeerde beschuldigingen over oorlogsmisdaden. In december nam de NOS het bloedsprookje van Hamas over dat Israël organen van Palestijnse lichamen zou hebben gestolen. Als u GeenStijl geen betrouwbare bron vindt, is het misschien tijd om u eens af te vragen wat een bron betrouwbaar maakt.

Op 30 april verscheen bij NRC een demoniserend opiniestuk van columniste Rajaa Natour. Dit leidde tot veel verontwaardiging op internet, tientallen boze brieven aan NRC en zestig opzeggingen. Arjen Fortuin – de NRC ombudsman – kon er niet omheen en schreef erover. Maar in zijn stuk ontweek hij behendig de knelpunten.

In feite stelde Fortuin dat lezers het opiniestuk niet goed begrepen hadden. Verder deed hij alsof alle beweringen van Natour met feiten onderbouwd konden worden, een stelling die ik in een eerder stuk al weerlegd had. En tenslotte deed hij het voorkomen alsof de chef Opinie – Lotfi El Hamidi – slechts had willen laten zien hoe het debat over het gedrag van Israëlische soldaten wordt gevoerd

Hoe denkt u dat dit aankomt bij lezers? En hoeveel gewicht denkt u dat het dan nog in de schaal legt als een enkele columnist of briefschrijver tegen deze stroom ingaat? Wie niet verder kijkt dan deze media, zal al snel denken dat die eenzame zonderling geen kwaad wil horen over Israël, of – erger nog – de ‘genocide in Gaza’ steunt.

 

Protesteren

En dan keren we terug naar de Amsterdamse studenten die op TikTok anti-Israëlcontent zien, en als ze braaf naar de ‘betrouwbare’ media gaan, daar voornamelijk bevestiging van die propaganda aantreffen. Elke rebelse student – die niet verder denkt – zal woedend Israël ter verantwoording roepen.

En deze student zal vervolgens bevestigd worden in zijn mening. De universiteit zal gedwee de lijst met Israëlische contacten overhandigen, of zelfs samenwerking met Israëlische contacten verbreken. Wetenschappers die Israël verdedigen, zijn niet meer welkom. Eventuele antisemitische appjes van deze student krijgen nauwelijks aandacht.

Vanwaar die slappe knieën? Omdat deze bestuurders in dezelfde ‘weldenkende’ kringen verkeren en heimelijk of openlijk de kant van de activisten kiezen. Activisten waarbij de stap van anti-Israël naar anti-Joods vaak zo klein is, dat hij nauwelijks waarneembaar is, zoals steeds meer Joodse docenten, medewerkers en studenten ondervinden.

 

Afstand nemen

Overal buigen Nederlanders voor de nieuwe Jodenhaters en passen hun gedrag alvast aan. De paar dissidente stemmen die aan het woord komen, verdrinken in de zee van anti-Israëlpropaganda die soepel overgaat in antisemitisme.

Zijn de propagandisten naïevelingen met een verwrongen beeld van Israël als koloniaal project? Zijn het moslims die de plicht om Joden te haten serieus nemen? Zijn het ordinaire Jodenhaters die hun kans schoon zien? Laffe meelopers? Het maakt niet eens meer uit: het resultaat is demonisering.

Heel ‘weldenkend’ Nederland denkt te weten hoe het zit, dankzij de ‘betrouwbare’ media. Ooit was Israël misschien een fatsoenlijk land, maar nu moeten we allemaal afstand nemen. Al die VN-resoluties tegen dat land zijn er niet voor niets. De enige goede Jood is een Jood die zich tegen Israël uitspreekt. Wie dat niet doet, is een (verdachte) zionist.

Besef goed: de Jodenhaters die nu hun kans grijpen, hebben die kans cadeau gekregen. Te veel Nederlanders hebben hun waarden verwaarloosd, zij zijn hun geschiedenis vergeten, zij waren liever meegaand dan principieel. Nu blijkt wat de prijs is voor die lafheid.

De Joden betalen die prijs.

 

U kunt Maaike van Charante steunen via repelsteeltje.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
75 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
dick
dick
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Toen ik voor het eerst in Israel was, heb ik aan den lijve ondervonden hoe smerig de Nederlandse media te werk gaan. Op een dag werd er een raket vanuit Gaza op burgerdoelen in Israel af geschoten. Ik dacht” Nou daar zullen de kranten met hun pathologische focus op de regio wel vol van staan”.
U raad het al, NIETS. volgende dag 3 raketten. NIETS. Volgende dag 5 raketten. NIETS. volgende dagen meer en meer. Tot Israel terugsloeg.

Grote krantenkoppen op de voorpagina “ISRAËL BOMBARDEERT GAZA!!!”

En zo gaat het ELKE keer.

De “kwaliteits-” media hebben niets met verslaggeving te doen. Hun enige doel is het narratief in stand houden dat Palestijnen zielig zijn en onderdrukt worden.
Al het nieuws dat dat onderuit haalt wordt met alle geweld weggehouden bij hun “hoog opgeleide, goed geïnformeerde” publiek.

De eenzijdigheid van de berichtgeving grenst aan de leugen en gaat daar regelmatig flink overheen door Pallywood propaganda klakkeloos te copy/pasten

We worden hier moedwillig belazerd.

Henk
Henk
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  dick

Maar welk belang hebben die media hier nou bij en waarom allemaal hetzelfde.

Arie
Arie
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Het is een religieuze kwestie, Israël hoort bij het Vrije Westen. Zowel socialisme als islam verwerpen het Vrije Westen met al haar individuele rechten en vrijheden. Beide religies kiezen daarom automatisch de kant van hamas, ondanks dat moslims in Israël het 1.000 keer beter hebben dan moslims onder hamas.

Die anti-Westerse haat wordt al decennialang op onze universiteiten onderwezen. Dat heeft ondertussen grote delen van onze samenleving vergiftigd; politiek, media, gesubsidieerd activisme, justitie, diplomatie, etc.

Maaikes beeld van gelijkgeschakelde media is helaas correct. Tel daar flink wat kuddegedrag bij op en ineens spreken ook acteurs, schrijvers, muzikanten en andere “beroemdheden” zich tegen Israël en de joden uit. Al is het maar om niet met demonstraties, blokkades, bezettingen, intimidatie en geweld te maken te krijgen. Slechts een enkeling durft zich daar tegen uit te spreken.

Wat ik als kind nooit kon begrijpen als ik over WW2 las, zie ik nu voor mijn eigen ogen gebeuren. Best beangstigend.

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Arie

ja, ik vind die rare domheid van media, studenten en andere linksen ook HEEL erg beangstigend. Ik begrijp best dat Joden in NL zich hier niet echt veilig voelen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Ze krijgen een miljard per jaar van het demissionaire kabinet.
Wilders heeft al bezuinigingen toegezegd,
Dan moet je het toch wel door hebben dacht ik.

Henk
Henk
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dit is wat te beperkt, die bezuinigingen zijn iets van de laatste tijd en de commerciëlne en de kranten krijgen helemaal geen geld van de overheid.
Nee, er moet meer zijn

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Er is zeker meer, de media steunen het linkse beleid omdat de media geïnfiltreerd zijn door links. Wordt wakker. Er zitten daar alleen maar linkse mensen.
Reken maar dat links niet blij is met dit kabinet. Ze schreeuwen het van de torens af.

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Kennelijk is de Telegraaf zo’n beetje de enige die misschien in de commentaren en columns nog het meest eerlijk is.

Simon
Simon
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Linksers zijn Jodenhaters

Bert van Zanten
Bert van Zanten
5 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Komt antisemitisme uitsluitend van links? Hoe ging dat ook al weer in Nazi Duitsland. Was Hitler links of rechts?

Simon
Simon
4 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Hitler was gek

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  dick

o, ik geloof het meteen. Er is iets HEEL erg vreemds gaande in die regio EN in de westerse media.

Binzrath
Binzrath
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is heel goed weergegeven Maaike, helaas dat je dit onderwerp anno 2024 moet schrijven. De naoorlogse wens “dit nooit meer”kunnen we veranderen in “het is er weer”.
De Volkskrant, NRC en Trouw kunnen beter fuseren en een nieuwe naam voeren ‘De Völkischer Beobachter’. In het filmpje over Groningen is terecht de verontwaardiging, is dit 2024 of 1941 ?.
Laatst had ik een discussie hierover met twee jongeren (HBOers) die niet eens wisten dat de Gaza-strook al 18 jaar niet bezet was, dit tot illustratie hoe het staat met de algemene ontwikkeling van studenten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Precies dát is het grote kwaad: de teloorgang van een fors deel van de laatste generaties door eenzijdige media, indoctrinerend linksprogressief ‘onderwijs’, ontbreken van handhavend gezag (op straat, op school en thuis) en de overdaad aan zg. slachtofferschap voor wie maar denkt hier voordeel uit te kunnen halen.
Timmetje bewijst het weer. Niet de miljoenen kostende vernielingen, maar de kapotte tentjes en blauwe plekken van de veelal achterlijke terroristen zijn volgens hem het probleem. En als Halsema daarop reageert? Nog maar eens de slachtofferrol. Uiteraard op de vooringenomen MSM.

IvdWerf.
IvdWerf.
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Ik wil hier benoemen dat De Telegraaf over dit onderwerp voor een tegenwicht zorgt. Naast vaste kritische bijdragen van columnisten als Leon de Winter, Assita Kanko en Nausicaa Marbe, biedt de krant dit weekend ruimte voor een interview met lector en docent Jelle van Baardwijk. Hij is verbonden aan zowel de Hogeschool Rotterdam als de VU in Amsterdam.
De heer van Baardwijk spreekt een zeer duidelijke waarschuwing uit en dat is belangrijk gezien het grote bereik dat De Telegraaf heeft. Vermoedelijk leest het deel van de “studenten” waar hij voor waarschuwt de krant niet, maar ongeruste burgers zullen blij zijn dat een grote krant hun eigen observaties publiceert.

Janez
Janez
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hoop zo dat dit stuk door de vier partijen gelezen wordt die nu een kabinet hebben gevormd. De G7 [inclusief NL] zenden ijskoud een bericht richting Israël: “of ze wel het oorlogsrecht in de gaten willen houden”. Stuur dit gatverdé naar Hamas, Hezbolla en al die andere walgelijke aanhangsels. Twee-staten oplossing: laat me niet lachen. Die is er al sinds 1948. Wat denkt een ieder van u als gaza onderdeel van een officiële Palestijnse staat wordt? Dan kan Iran zijn lanceerinstallatie rustig neerzetten om Israël weg te vegen, maar ook Europa. Ze hoeven dan niet meer met hun raketten over Jordanië e.d. te vliegen. Vergeet ook niet; als Israël valt dan valt ook West-Europa.

Andre
Andre
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi lijstje van politiek gekleurde aanvallen op Israël. De meest ergerlijke is misschien wel die van de studenten die denken dat ze mogen beoordelen wie relaties met Israël mag onderhouden en wie dat niet mag.
Het gaat ze geen moer aan wie in Nederland relaties met Israël onderhoudt.
Deze studenten spelen voor politicus, voor diplomaat, voor minister – maar in alle gevallen gaan ze op een stoel zitten die veel te groot is voor hen. Deze studenten zijn niet alleen anti-Israël en anti-joods, ze zijn vooral anti-vrijheid en anti-zelfbeschikkingsrecht. Kortom het zijn echte globalisten.

IvdWerf.
IvdWerf.
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat gaat nog een hele harde landing voor het naïeve deel van de seculiere globalisten onder de studenten worden! Die jongvolwassenen beseffen overduidelijk niet, dat islamisten geen goddeloze (ongelovige) groeperingen in hun machtscentra zullen dulden.

Wim
Wim
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel weer van Maaike. Dank daarvoor. In feite geldt wat Maaike schrijft voor alle politiek gevoelige onderwerpen. Maaike verwoordt dit mooi met de zin: “Deze media bevelen elkaar aan als betrouwbaar, en zij worden ook vanuit de overheid en het onderwijs aanbevolen. Iemand die deze media volgt, geldt als goed geïnformeerd, maar is in feite eenzijdig geïnformeerd.”
Voorbeelden te over als we naar het recente verleden kijken. Maar leg ook het Oekraïne -verhaal, zoals we dat in de msm krijgen voorgeschoteld, eens naast deze passage.

Ni28
Ni28
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

In de romans van Karl May kwamen de Arabieren over het algemeen bekaaid vanaf. Onbetrouwbaar, slinks, vals etc. Belachelijke stereotypering zou de linkse mens vandaag zeggen maar Hamas bewijst dat deze stereotypering niet voor niets ontstaan is en zoals vele andere bezitten deze een kern van waarheid. De strijd van Hamas is daar een voorbeeld van.

Marc
Marc
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En dan te bedenken dat Hitler zo’n fan van May was en toch zeer warme banden met de Arabieren aanging en de islam prees.

Laatste aanpassing 13 dagen geleden door Marc
Ni28
Ni28
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Totalitaire regimes vinden elkaar. Ook de socialisten dus niet door religie maar autocratie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marc

En wat te denken van de VS die terroristische groeperingen heeft gesteund met geld, opleiding en wapens, tot op de dag van vandaag. Het adagio is: kan ik die groep, hoe misdadig ook, voor mijn eigen doeleinden inzetten? Dan is het goed.
Datzelfde is in ons land, op kleinere schaal, aan de hand. Hoe verklaar je anders de (belasting-)geldstromen naar dubieuze clubs?

Bert van Zanten
Bert van Zanten
5 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Hitler was niet links. Hij was extreem rechts.

Marc
Marc
4 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Ik heb niets over links of rechts gezegd. Maar als je het erover wilt hebben … Links en rechts hebben betrekking op economische en sociaal-economische opvattingen, niet over levensbeschouwing, inrichting van de samenleving of de wijze van bestuur van een land of staat.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Niets nieuws onder de zon, die na 84 jaar weer onder is gegaan. Gelukkig niet voor goed.

Rico
Rico
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het voor is mij ook onbegrijpelijk hoe snel mensen in propaganda trappen. Voor je ook maar naar iemand luistert kan je toch, zeker als hoogopgeleide, zonder al te veel emotie zelf wel de gebeurtenissen op een rij zetten.
Het begon met een afschuwelijke moordpartij in Israël. je kan je afvragen waarom. Een feit is dat er vele Palestijnen in Israël werkzaam waren als een van de redenen kun je denken dat dit tegen het belang van terreurgroepen als Hamas is.
Deze aanslag heeft daar verandering in gebracht, op dit moment zal 99,9 % van de bevolking in de Palestijnse gebieden tegen Israël zijn en dat is winst voor Hamas.
Uiteraard weet iedereen dat je op zo een aanslag moet reageren en dat is ook wat er gebeurde. Israël viel de Gaza strook binnen met alle gevolgen van dien. de propaganda deed de rest. Wie is de winnaar ? Dat is weer Hamas.
Hamas speelt het slachtoffer, Israël krijgt de schuld en alle naïeve en stompzinnige studenten, politici en andere onbenullen denken dat ze het voor de bevolking opnemen, een bevolking die al jaren gebukt gaat onder Hamas terreur. Zou de bevolking het werkelijk beter krijgen als deze oorlog nu zou stoppen of is dat weer winst voor Hamas. Terreur groepen geven niet om dode kinderen die leveren alleen maar geld op. Deze oorlog is dus ook een verdien model en men zou duidelijk afstand van alle terreurgroepen in Palestina en de Arabische wereld moeten nemen. Door de naïeve maar goedbedoelde protesten maak je ze belangrijker en hou je ze alleen maar instant. Dan is het op naar de volgende grote aanslag Als ik het goed heb was deze inval de 5e terreuraanslag. Hierna zal hele westerse wereld weer geld doneren waarvan het geld direct naar Hamas zal gaan. en over een paar jaar begint de ellende weer opnieuw.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rico

Mogelijk bestaat Hamas over een paar jaar niet meer.

dick
dick
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rico

Hoogopgeleide mensen zijn gevoeliger voor propaganda dan laagopgeleide.
Ze nemen eerder iets voor waar aan van een “autoriteit”.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  dick

Iran houdt zich momenteel opvallend rustig.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  dick

Wat?

‘Hoogopgeleide mensen zijn gevoeliger voor propaganda dan laagopgeleide.
Ze nemen eerder iets voor waar aan van een “autoriteit”.’

Waar heb je dat vandaan? Lijkt me meer andersom.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Een statement voorkomt dat je er over gaat nadenken/

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Ik denk dat bedoeld was: ze zijn gevoeliger voor de consequenties van het uiten van afwijkende meningen. Vanwege de groepsdwang.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
8 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rico

Onder Trump werd er gewerkt aan de Abraham-akkoorden. Vrede tussen Israel en erkenning door o.a. Saoedie-Arabie, de VAE en ook Marokko. Israel erkende recent zelf dat de bezette Spaanse Sahara aan Marokko toebehoort. Dat zinde Hamas en Iran allemaal niet en dat is de echte reden voor deze oorlog. Jodenhaat. Vernietiging van Israel is het doel.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwen “slaan meer aan” op slachtoffers dan mannen. Naarmate vrouwen meer invloed krijgen, zal meer naar “zielig” worden gekeken. En dan is er ook de aandacht voor het individu en niet het geheel. Een beetje door de bomen het bos niet zien. Want laten we wel wezen, uiteindelijk wordt Israël bedreigd en niet de Arabische wereld. Je ziet het in de media, al die vrouwen die begrip tonen voor de Palestijnse zaak, ze kunnen gewoon niet anders door hun emoties. Daarom zou extra opgelet moeten worden om vrouwen in de overheid bestuurder te maken, je wil toch graag rationaliteit aan de top.

H.J.
H.J.
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Al die zwaar gesubsidieerde randfiguren in Nederland doen een Palestijnen sjaal om en spelen Hamasje.

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, je zou je toch generen met zo’n moordding om te lopen? Maar sommige ‘elitairen’ of liever zichzelf ‘elitair vindende’ lieden zijn kennelijk nog te dom om voor de duvel te dansen

Simon
Simon
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals rabijn Jacobs zei: 5% hielp de Joden, 5% waren nsbers en 90% keek weg (1940/1945) Zo gaat het nu weer.

Laatste aanpassing 14 dagen geleden door Simon
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Simon

U moet niet vergeten dat directe hulp aan joden in 40/45 ernstige consequenties had bij ontdekking door de Duitsers.
U moet ook niet vergeten dat die mensen er wel degelijk waren. Ze hebben niet allemaal de oorlog overleefd.

Jack Klaber
Jack Klaber
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En U meneer van Haasteren moet niet vergeten dat rabbijn Jacobs het over de 5% had die direct geholpen heeft. Ik persoonlijk twijfel eraan dat een op de twintig Nederlanders (in woorden: haast een half miljoen…) in het verzet zat en/of geholpen heeft Joden te laten onderduiken en of zelf Joden verstopt had…

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jack Klaber

Die 90% keek niet weg, die hoopten de oorlog te overleven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jack Klaber

U trapt gewoon in de propaganda. De meerderheid van de Nederlanders staat niet achter de studentenprotesten.

Thomas
Thomas
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

NOS Teletekst pagina 125 geeft vanochtend een perfecte illustrie bij wat mevrouw Van Charante schrijft:
“Doden bij nieuwe aanvallen in Gaza
Bij Israëlische aanvallen in Gaza-Stad zijn vannacht negen mensen gedood, meldt nieuwszender Al Jazeera. Onder meer een school waar mensen schuilden werd geraakt door raketten,schrijft het Palestijnse persbureau Wafa.
Ook op andere plekken in de Gazastrook waren aanvallen, zoals in Jabalia. Wafa schrijft dat daar een journalist is gedood. Gisteravond laat was er ook een luchtaanval op het vluchtelingenkamp Nuseirat,waarbij volgens beide media zeker twintig mensen omkwamen. (…)”
Wat valt hier op? 1) De NOS citeert alleen anti-Israëlische bronnen. 2) Alle genoemde plaatsen (Gaza-Stad, Jabalia, Nuseirat) liggen in de noordelijke helft van de Gazastrook. De NOS verzwijgt dat Israël alle moeite heeft gedaan om de burgerbevolking uit dat gebied tijdelijk naar het zuiden te verplaatsen. De NOS maakt nooit onderscheid tussen gedode terroristen en gedode burgers, en wekt hier weer eens de valse indruk dat het leger bewust burgers doodt: de genocide-leugen. 3) Alle NOS-berichtgeving in Teletekst gaat over Palestijnse doden. De lezer krijgt nooit enige informatie over de reden waarom het Israëlische leger daar is of over de vorderingen van de militaire operatie.

Rene Pascal van Poorten
Rene Pascal van Poorten
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Een heel mooi betoog. Ik ben het er helemaal mee eens. Ik kijk nog amper NOS journaal. Alleen het weerbericht interesseert me. NOS journaal is voor mij Hamas TV en GroenLinks D666 journaal. Ik lees Geenstijl, de Telegraaf en de Elsevier. Vroeger als kind vroeg ik mij af hoe het toch mogelijk was dat Adolf Hitler zoveel macht kon krijgen en een wereldoorlog kon ontketenen…..zo dus, wat er nu weer gebeurt. Niet dat er een wereldoorlog zal komen, maar Nederland is bezig verscheurd te worden in parralle samenlevingen. En zal verder gedestabiliseerd worden. Om het tij eventueel nog te kunnen keren is beter onderwijs, en zeker ook geschiedenisonderwijs. Oa Nausica Marbe had dit weekend weer een hele mooie column geschreven in de Telegraaf over het antisemitisme dat gekaapt wordt door extreem links.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rene Pascal van Poorten

Nou, ik vrees dat we toch stap voor stap in een wereldoorlog gerommeld worden. Aan de ene kant door de proxyoorlog in Joekreen. Zelensky vraagt al om honderden jets, die dan ook door westerse vliegers bestuurd moeten worden? en Macron ziet al westerse boots on the ground als onontkoombaar. En aan de andere kant het kruidvat in Gaza. De vraag kwam al op of we een vredesmacht moeten sturen. Blauwhelmen, dat is al eerder zo’n succes geweest in een oorlogssituatie he?

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

kruitvat met een t. Bij Kruidvat halen we leuke aanbiedingen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Klopt. Mea culpa!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik zat teveel met de spreuk in gedachten: NL is een Trekpleister en Kruidvat in 1.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Toch denk ik dat dit een doodlopende strategie is. Hoe lang denken ze dit vol te moeten houden? Hebben ze enig idee wat ze hiermee denken te bereiken?
Ik weet wel, dat Israël hard bezig is een fysiek einde te maken aan Hamas. Ze proberen dus in het Westen voet aan de grond te krijgen.
Heb dus eigenlijk het idee dat dit een paniekreactie is van Hamas. Denken ze echt hier de zaak onder controle te kunnen krijgen?
Denk aan al het geld en inspanningen die ze gedaan hebben en feitelijk zijn ze nog maar marginaal hier aanwezig. Hoelang zullen de universiteiten dit volhouden? Ook zij verliezen steeds meer grip.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Helaas is een marginale, zoals door u benoemd, aanwezigheid van ondermijnende figuren, blijkbaar genoeg om een meute ‘aanhangers’ (waarvan weten ze eigenlijk niet, maar het doorbreekt de decadente verveling) op te zwepen en geweld te gebruiken.
Vergis u niet, er zijn er niet veel nodig om dood en verderf te zaaien. Zij zijn daartoe bereid. Het westen niet (meer).

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ideologieën die dergelijke acties in hun strategie gebruiken zijn een kort leven beschoren. In ieder opzicht.
Uiteraard is een er een enorm shock effect. Maar een gezonde samenleving komt dat te boven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Maar wat als die samenleving al niet gezond meer is? Verzwakt, verweekt, slecht opgeleid, weinig tot geen arbeidsethos? Klinkt bekend? Uiteindelijk zullen samenlevingen wel weer worden opgebouwd, en dan met name door weerbare (oudere en misschien ouderwets degelijke) trotse mensen, maar dan is er een lange weg te gaan met veel (echte) slachtoffers. En waarvoor is het dan allemaal geweest?

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, het is beangstigend. Ik ben ook bang dat m.n linkse mensen compleet van het pad af zijn op dit onderwerp.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hitler dacht met zijn ideologie een duizendjarig rijk op te kunnen bouwen.
Voor menselijk begrip is vijf jaar natuurlijk een heel lange tijd. Achteraf gezien was die vijf jaar in een flits voorbij. Net als de ideologie. Mao, Stalin, Pol Pot zijn nog maar schimmen in het verleden. De ideologie zijn we al compleet vergeten.

Onderzoek alles en behoudt het goede.

Pappakilo
Pappakilo
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wat een vreemde reactie! In “een flits” was het leven van alleen al 6 miljoen Joden voorbij. En de gevolgen van de idealen van die lui die u noemt zijn in heel veel landen en situaties nog lang niet voorbij.

Pappakilo
Pappakilo
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Idealen = ideologie

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Ik geloof dat het aantal doden onder Stalin iets van 20 miljoen was, Onder Mao, voorzichtige schatting, 40 miljoen. Pol Pot heeft er ook een paar miljoen op zijn geweten.
Die hebt u niet eens genoemd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik zat net te tellen hoeveel Ebrahim Raisi, de slager van Teheran, op zijn geweten had. Dat moeten er toch zo een tienduizend zijn geweest.
Wie praat daar hier nog over? Ik heb de NOS er niet over gehoord.

Pappakilo
Pappakilo
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Hè, hè. U begrijpt mijn reactie helaas niet. Ik noemde ook het totaal aantal slachtoffers van Hitler niet, maar daar ging het mij niet om. Volgens u was alle ellende in een flits voorbij en denkt niemand meer aan die moordpartijen en de gevolgen van die ideologieën. ,

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Is dat niet zo dan?
Waar ging het u dan wel om?
Bovendien zeg ik niet dat de ellende in een flits voorbij is. Er staan ons nog oorlogen en moordpartijen te wachten, omdat de lessen uit het verleden niet geleerd zijn. Nieuwe ideologieën, nieuwe baasjes. We blijven lekker doorgaan.

Anna
Anna
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dit conflict OVERSTIJGT alle realiteit.‼️
Dit conflict is niet te benoemen, dit is een VAN OUDSHER EEN RELIGIEUS CONFLICT.
Dit is een conflict tussen God en de Satan. ❗️
En zeg nou niet meteen dat ze niet bestaan, dat is te kort door de bocht, hun realiteiten worden we vandaag de dag keihard mee geconfronteerd.
De God van de Bijbel die dit conflict beschrijft in Zijn boek de Bijbel: en Mohammed, zijn tegenstander die dit zelfde conflict ook beschrijft in Zijn Koran.

Als je er nog nooit van hebt gehoord zal dit je raar in de oren klinken maar dit is een puur BOVENNATUURLIJK GEBEUREN. Wat nu op straat in het midden oosten en straks……. In de toekomst op nog meerdere plaatsen in de wereld zal worden uitgevochten. Bedenk daarbij dat Jeruzalem HET BRANDPUNT ZAL ZIJN‼️
( sorry New York sorry Moskou, Peking en Amsterdam)

Wij westerse mensen houden geen rekening meer met dit soort entiteiten, maar ze zijn wel heel sterk in de wereld aanwezig en aan het werk.
Lees de Bijbel naast de krant en je bent grotendeels op de hoogte van wat komen gaat. Ik heb ook geen glazen bol maar ik weet wel wie gaat zegevieren, en misschien duurt dat niet eens meer zo lang. ……Alhoewel…… Putin en Erdogan zullen zich er ook nog mee gaan bemoeien…… en wat we nu zien van Amerika……. Ze zullen niet meer mee doen als het echt moeilijk gaat worden…..
Wat nog onduidelijk is, “ hang ik aan de kapstok” totdat we weer een “ bedrijf” scene , verder zijn.
En zo verwacht ik grote veranderingen in de hele wereld, die ons onder een aan tal voorwaarden ten goede zal zijn.

dick
dick
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Islam is Satan’s beste practical joke

Simon
Simon
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Matheus 24! (en Openbaring 13 : 16&17)

Bert van Zanten
Bert van Zanten
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Tja, en daarom ben ik dus niet gelovig.

Frank pozeld
Frank pozeld
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil namen en rugnummers mevr. Chatante.
Bv hoe die sufferd van een Cann hfd redacteur nos journaal moest terugkomen op bombardement ziekenhuis na lang aandringen ging de D66 mevrouw overstag op radio 1 ook een broeinest van anti joods geluid, bij alle omroepen is het usance om anti Israël te zijn, wnl,bnnvara,ntr,nos,kroncrv,avrotros allemaal hetzelfde geluid. NOS journaal start altijd eerst met beelden Israël en gaat snel over op,beelden hamas met vrouwen die in dekens gewikkelde kindéren voortslepen een vrouw wchelden op Israël en man scheldend op Israël en dan volgens hamas……
Nogmaals u heeft zeker gelijk mevr. Charante alleen ik wil dat we hetzelfde gaan doen als deze extreem linkse kleik aangevoerd door Frans Timmermans met goedkeuring van ruggengraatloze Rutte. Journistiek onder de maatse stukjes in nrc en Volkskrant zijn t lachwekkend voor woorden en die worden geschreven door journalisten en eindredacteuren en die namen wil ik horen. Ik weet er natuurlijk wel een paar maar nog meer. Bij de npo doe ik regelmatig mijn beklag bij de zichzelf noemende journalist genre manager actualiteiten de heer Gijs van beuzekom. Gijs.van beuzeokom@npo.nl.
Dan geeft hij als antwoord dat hij er niets inhoudelijks mee te maken heeft en kan doen want dan is hij ervan af omdat hij geen verantwoordelijkheid wil nemen en de hetzelfde politieke beerput zit als de rest. Dus namen en ventileer die namen.

Jaan
Jaan
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mona Keizer verwoordde het uitstekend toen ze zei dat in moslimlanden jodenhaat onderdeel is van de cultuur. Dat heeft ze uitstekend gezien. Ik was 50 jaar geleden als rugzaktoerist in Syrië.Bij de grens tussen Irak en Syrië vroeg een douanebeambte met een automatisch geweer dat oor zijn buik heen en weer zwaaide: “Where are you from”? En toen: Holland and Israel friends en hij tikte op de bovenkant van zijn hand. Ik vond zelf dat ik goed wegkwam omdat hij me niet afgeschoten had zo bedreigend kwam hij over.

Marien
Marien
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een ongelooflijk idiote, intens gemene jongeren met die theedoeken voor hun smoelwerk. Ik begrijp NIET dat ouders zulke gedrochten kunnen voortbrengen.
Goed dat dit in beeld wordt gebracht, maar waarom zien wij dit niet in het NPO journaal? Dat is toch crimineel?

Marc
Marc
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem zit ‘m bij de mensheid als geheel: het ene deel gebruikt wel zijn verstand, laat zich aanspreken door feiten door het filter van de menselijke waardigheid en denkt door. Daarbij verliezen zij werkelijke militaire noodzaak niet uit het oog (in casu zelfverdediging). Het andere deel van de mensheid laat zich in feite beheersen door angst, en in het verlengde daarvan zelfbehoud, en schakelt daarom het geweten uit. Zelfs Joden als Arnon Grunberg worden door dit virus getroffen, wat ironisch genoeg demonstreert dat ook zij gewoon mensen zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik de reacties onder dit artikel lees, denk ik, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.

Peter
Peter
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De Code van Bordeaux is dood:

De code van Bordeaux biedt een voorschrift voor journalisten. In april 1954 nam de Internationale Federatie van Journalisten deze code aan op een congres in Bordeaux in Frankrijk. In 1986 werd hij geamendeerd: een artikel over racisme werd toegevoegd.

DE CODE

1) Eerbied voor waarheid en voor het recht van het publiek op waarheid is de eerste plicht van de journalist.
2) Bij het nakomen van deze plicht zal de journalist opkomen voor de volgende twee beginselen: vrijheid in verantwoord bijeenbrengen en publiceren van nieuws, en het recht van fair commentaar en kritiek.
3) De journalist doet zijn berichtgeving alleen berusten op feiten waarvan hij de bron kent. Hij zal wezenlijke informatie niet achterwege laten en geen documenten vervalsen.
4) Bij het verkrijgen van nieuws, foto’s en documenten zal hij op faire wijze te werk gaan.
5) Hij zal bereid zijn elke verstrekte informatie die schadelijk onnauwkeurig blijkt, op royale wijze recht te zetten.
6) Hij zal het beroepsgeheim in acht nemen ten aanzien van de bron van in vertrouwen verkregen informatie.
7) De journalist zal zich bewust zijn van het gevaar van door media verspreide discriminatie, en zal al het mogelijk doen om discriminatie te voorkomen, gebaseerd op, o.a., ras, sekse, seksuele geaardheid, taal, godsdienst, politieke of andere meningen en nationale of sociale afkomst. (Dit voorschrift is in 1986 ingevoegd, zodat de oorspronkelijke artikels 7 en 8 opschoven en 8 en 9 werden.)

Wie interesse heeft in de de artikelen 8 en 9:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Code_van_Bordeaux

I. Gollner
I. Gollner
4 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als je “Honest Reporting” volgt, rijzen de haren je te berge…

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het was weer ’n onfrisse anti-Israel bal bij de NPO zojuist. Eerst bij Sophie alleen maar gasten die alles wisten over de aanval op 2 Hamas-leiders bij een kamp in Rafah en de verschrikkelijke brand daarna. De NOS heeft in Gaza geeneens een journalist maar de beelden van Palestijnse omstanders zijn blijkbaar genoeg bewijs voor de 45 doden. Alleen advocaat Knoops wist wat nuance aan de tafel te brengen. De rest van de tafelgasten -plus Sophie- wisten allemaal wel wat er exact was gebeurd. Verder nul wederhoor. Niks over de raketaanvallen op Tel Aviv. Van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat is alleen dit het openingsitem bij het journaal en de talkshows. Nooit niks nul over de mega slachtingen op duizenden christenen in Soedan, op Koerden door Turkije of de duizenden doden in Jemen door Saoedie Arabie. Daar wil de islam namelijk geen pottekijkers. En natuurlijk ook niks over de Jodenjacht in de Kalverstraat vanmiddag plus ME. Om een bijeenkomst van de SGP op de Dam te verstoren. In Nederland, he? De rechtsstaat en democratie hier worden toch bedreigd, volgens links? Nee, alleen een item over de ME in Utrecht gister. Walgelijke eenzijdige journalistiek.

Jan van’t Hoff
Jan van’t Hoff
6 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer u weet van wie de kranten zijn las u geen enkele krant, o nog erger u pakte ze niet eens aan bij de viskar.
Vanachter het ijzeren gordijn kwam soms de Pravda waar iedereen om lachte wegens de leugens. Al jaren worden we vergiftigd door de msm erger dan de Pravda ooit deed.
Bewust omdat de baas beveelt en de baas betaald wordt door de poppenspelers

Piet Karbiet
Piet Karbiet
8 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik buig niet. Israel is een baken van licht te midden van een Arabische hel. Israelische soldaten die zich misdragen worden gestraft, verkrachtende en martelende Hamas-strijders bejubeld. Mijn weldenkende zoon van 21 is niet bepaald links of woke. Werkt hard. Kan niet tegen onrecht, net zoals ik. Maar het is bedroevend te horen hoe fel anti-Joods hij nu is. En daar zijn onze (sociale) media verantwoordelijk voor. Hij krijgt alleen maar pro-Hamas propaganda te horen, lijkt wel. Ziek. Over die bijgestelde sterftecijfers van de VN haalt hij zijn schouders op. Daar is dus geen genocide aan de gang, zoals die kinderen van de UvA beweren. Het is een vreselijk conflict maar dat is elke oorlog. Er sterven kinderen. In Gaza is het geboortecijfer bijna de hoogste ter wereld. Voorlopig steunen o.a. de VS en NL nog de staat Israel in hun recht op verdediging. Dat deert hem ook niet. Op 7 oktober 2023 zond de NOS de hele dag het EK Turnen uit. Ik volgde de ontwikkelingen wel via de BBC en GeenStijl. Het is schandalig wat de media in dit land doen. Wanneer gaat omroep ON! naar prime-time …?

John
John
8 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De mainstream media heulen met de vijand. Ze haten Nederland en alle normen en waarden die Nederland groot hebben gemaakt. De afbraak is in volle gang, te veel mensen zijn volledig van het padje af.

75
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x