Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
Benjamin Netanyahu. © AFP

LIVE Oorlog Midden-Oosten | Israël bestookt Rafah, kort na nieuw voorstel bestand Gazastrook

midden-oostenIsraëlische troepen hebben met tanks en artillerie Rafah in het zuiden van Gaza bestookt. Dat gebeurde kort nadat de Palestijnse beweging Hamas positief reageerde op het jongste voorstel voor een permanent staakt-het-vuren in de Palestijnse Gazastrook. Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.

  1. Bewoners Spaanse eilanden zijn massatoerisme zat en gaan straat op: ‘Dit is slechts het begin’
    PREMIUM

    Bewoners Spaanse eilanden zijn massatoe­ris­me zat en gaan straat op: ‘Dit is slechts het begin’

    ‘We leven van het toerisme, maar het toerisme laat ons niet leven.’ De leus tijdens een demonstratie op Mallorca vat de ongemakkelijke spagaat van de bewoners goed samen. Na de Canarische eilanden keren nu ook de Balearen, de eilandengroep waartoe bijvoorbeeld ook Ibiza behoort, zich tegen het massatoerisme. Duizend vliegtuigen vol toeristen per dag, maar waar moet de lokale bevolking wonen?
  2. LIVE Oorlog Oekraïne | Standbeeld Wagner-baas Prigozjin onthuld, veel schade door grootschalige luchtaanval Rusland
    LIVE oorlog oekraine

    LIVE Oorlog Oekraïne | Standbeeld Wag­ner-baas Prigozjin onthuld, veel schade door grootscha­li­ge luchtaan­val Rusland

    Rusland heeft afgelopen nacht een grootschalige luchtaanval op Oekraïne uitgevoerd. Daarbij werden energie-installaties in vijf regio’s beschadigd, meldde netwerkbeheerder Ukrenergo. In het Russische Sint-Petersburg is bij diens graf een standbeeld onthuld van de Russische opstandeling Jevgeni Prigozjin, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk. Hij was de spraakmakende baas van het Wagner-huurlingenleger, dat met het Russische leger in Oekraïne vocht. Lees hier alles over de ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne.