Hamstra mogelijk aan de slag als technisch directeur bij PEC

'Hamstra vindt na Ajax-exit onderdak als technisch directeur bij Eredivisionist'

16 mei om 22:04

Gerry Hamstra moet de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle worden. Dat meldt De Stentor. De Apeldoorner vertrok vorig seizoen bij Ajax en zit sindsdien zonder baan.

Momenteel is Mark Coonen verantwoordelijk voor het technisch beleid bij PEC Zwolle. Na het plotselinge vertrek van Marcel Boudesteyn nam Coonen zijn werkzaamheden tijdelijk over. Daarvoor was hij werkzaam als hoofdscout en eerder als zaakwaarnemer. Hamstra is in beeld om de huidige taken van Coonen over te nemen.

Hamstra vertrok een jaar geleden bij Ajax, waar hij samen met Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk was voor de transferzomer van 2022. De beoogd technisch directeur werkte bij sc Heerenveen al samen met PEC-trainer Johnny Jansen. Hamstra houdt zelf zijn kaken op elkaar over de geruchten. “Dat is te voorbarig”, reageert de Apeldoorner kort en krachtig.

Uit een stuk van De Telegraaf blijkt dat aandeelhouders van Ajax een nieuw onderzoek willen naar de transferzomer van 2022. Hamstra werkte samen met Huntelaar aan de transfers bij Ajax, maar ook Dusan Tadic' zaakwaarnemer Milos Malenovic was daarbij betrokken. 

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!