Silvano Vos sprak al met Kroes over Ajax-plannen

Vos sprak met Kroes over Ajax-plannen: 'Ervaren spelers en goede coach'

16 mei om 18:55

Silvano Vos hoopt dat Ajax erin slaagt om meer ervaren spelers aan te trekken in de zomerse transferperiode. De negentienjarige middenvelder sprak al met technisch directeur Alex Kroes over de Amsterdamse plannen voor het nieuwe seizoen.

Ajax lijkt de eerste stap in de jacht op eerherstel te zetten met de komst van Francesco Farioli als nieuwe trainer. Vos krijgt de vraag of hij liever een Nederlandse of buitenlandse coach voor de groep ziet staan. "Persoonlijk denk ik toch wel een Nederlandse trainer. Maar ik weet niet hoe een buitenlandse trainer is, want dat is ook nieuw voor mij. Daarom een Nederlander voor nu", zegt hij in gesprek met Kale & Kokkie bij AT5.

Vos onthult dat hij al met Kroes sprak over volgend seizoen. Het talent heeft er vertrouwen in dat de technisch directeur de selectie van een impuls kan voorzien, mede doordat hij zelf een verleden bij Ajax heeft. "Dat denk ik wel ja. Het is een hele oprechte man. Natuurlijk heeft hij ook een verleden bij Ajax, dus ik denk wel dat hij het snapt."

Voor Vos was het een lastig eerste seizoen in de hoofdmacht. Hij kwam tot veertien optredens in het eerste elftal. "Het was het eerste jaar dat ik in Ajax 1 zat. Natuurlijk is het kut als je je eigen club naar beneden ziet vallen. Maar we moeten gewoon bij elkaar blijven, blijven voetballen en proberen wedstrijden te winnen. Meer kan je niet doen."

"We moeten weer een goed nieuw team zien op te bouwen. En we moeten spelers met ervaring in het team krijgen, die de jonge jongens op sleeptouw kunnen nemen. Dat is nu echt het belangrijkste", aldus Vos, die verder hoopt op een goede coach. "Maar Van 't Schip is ook een goede coach, een goede man."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!