Notulen van de Britse desinformatie-eenheid onthullen overwegingen om overheidswerknemers binnen sociale-mediabedrijven te plaatsen

0

Onlangs vrijgegeven notulen van het bestuur van de Counter Disinformation Unit (CDU) van de Britse regering, de Disinformation Board, leveren verder bewijs van de directe betrokkenheid van de autoriteiten bij het monitoren van online uitingen tijdens de pandemie, maar ook het markeren van deze uitingen voor verwijdering, meldt Reclaim the Net.

Maar zelfs dit was niet genoeg voor de CDU, die in 2023, na een aantal jaren van kritiek en onderzoek door sommige media- en privacygroepen, omgedoopt werd tot het National Security Online Information Team (NSOIT).

Een van de stappen die Britse topambtenaren overwogen, was het ‘inbedden’ van ambtenaren in bedrijven die sociale platforms runnen, en het blijft onduidelijk of dit inderdaad is gebeurd, schrijft Jake Hurfurt van Big Brother Watch voor Public.

De CDU was slechts één bouwsteen in de censuurinspanningen in het Britse Covid-tijdperk; Er werden ook verschillende militaire eenheden ingeschakeld om deel te nemen, met name en controversieel de 77e Brigade, wiens taak het is desinformatie te verspreiden, en in het algemeen zijn ‘psyops’-doelen in het buitenland te vinden, niet thuis.

Lees meer
RAF-inlichtingenofficieren deden mee aan het ‘bespioneren’ van Covid Lockdown-critici

NSOIT (CDU) stelt ook dat het “desinformatie en vijandige staatsverhalen tegengaat.” Maar deze en verschillende andere eenheden, evenals particuliere aannemers ingehuurd door de overheid, waren belast met het toezicht op Britse burgers en de onderdrukking van degenen die werden gezien als ‘andersdenkenden over Covid-maatregelen’.

En dus, wat tientallen verzoeken om vrijheid van informatie sindsdien hebben onthuld, is dat ze niet achter “buitenlandse tegenstanders” aangingen die desinformatie verspreidden, maar achter gewone Britse burgers, medische professionals, journalisten en zelfs politici die legitieme, zij het kritische, uitspraken over de regering deden.

Advertisement

Wat betreft de moeite die Groot-Brittannië bereid was te doen – vooral als ambtenaren daadwerkelijk ‘ingebed’ zouden worden in sociale-mediabedrijven – is dit tot op de dag van vandaag onduidelijk dankzij de weigering van de regering om toegang te verlenen tot rapporten die zijn samengesteld door Logically, een particulier bedrijf.

Logically verdiende hij miljoenen aan contracten met het Britse leger, merkt Hurfurt op. Hij completeert het beeld van het web van soms losjes, soms nauw met elkaar verbonden entiteiten die hard werken om online spraak te censureren, en voegt eraan toe:

“(Logically) heeft een grote Amerikaanse aanwezigheid en wordt geleid door de Amerikaanse ex-inlichtingenofficier Brian Murphy, die werkte bij het Department for Homeland Security (DHS).”

Ondertussen verklaart de Britse regering haar weigering om licht te werpen op de vraag of haar functionarissen al dan niet direct betrokken waren bij social media bedrijven uit angst dat die rapporten “haar capaciteiten zouden onthullen aan vijandige actoren”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Ministers beschuldigd van doofpotaffaire nu bekend is geworden dat schimmige legereenheid Britse critici van het Covid lockdown beleid heeft bespioneerd

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties