Explosief aangetroffen bij pand aan de De la Reyweg | Regio15.nl

Explosief aangetroffen bij pand aan de De la Reyweg

Den Haag - Vannacht is er een explosief aangetroffen voor een pand aan de De La Reyweg. 


Omstreeks 4:15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV), die eerste verkenning heeft gedaan, besloot dat de EOD moest worden ingeschakeld. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen. Een specialist van de EOD heeft in een speciaal bompak het explosief onderzocht en onschadelijk gemaakt.

Op foto’s is zichtbaar dat het gaat om een zwart pakket met een lont wat er uit steekt. Dit soort zelfgemaakte explosieven wordt vaak gebruikt bij explosies bij woningen en winkelpanden. 

Het pakket lag ter hoogte van de kledingwinkel ‘pakkie Deftig’ van de Kessler Stichting. Of het explosief ook daadwerkelijk voor deze winkel bestemd was, is nog niet bekend. 

Om de EOD veilig te laten werken stond de brandweer en een ambulance standby. Tijdens de inzet van de hulpdiensten was De La Reyweg in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. 

Niemand raakte gewond. Of er aanhoudingen zijn verricht is nog niet bekend. Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen uitgebreid onderzoek. 

Update 12.00 uur: de politie meldt dat er twee verdachten zijn aangehouden. Het betreft jongens van 17 jaar uit Den Haag. De politie meldt verder dat uit onderzoek niet is gebleken dat het explosief was bedoeld voor één van de panden op de De la Reyweg. 

Beeld: Donny Kooistra

Alr8Su.JPG

xjYoTC.JPG

kDADmT.JPG

6igLRb.JPG

pien8U.JPG

2OdZNe.JPG

/ad2]

GGLwrC.JPG

2AEZ8b.JPG

OEv5JT.JPG

HftRHY.JPG

synZo4.JPG