Ymke Kooistra laat met korte filmpjes haar creaties aan de buitenwereld zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Ymke Kooistra laat met korte filmpjes haar creaties aan de buitenwereld zien. © Ricardo Smit

Ymke (19) is met haar naaimachine een hit op TikTok, ‘granny hobbies’ populair onder jongeren

Haken, naaien en breien. Deze zogenoemde granny hobbies winnen aan populariteit onder jongeren. TikTok staat vol met tips en tutorials en zelfs buiten de onlinewereld zoeken jongeren elkaar op om creatief aan de slag te gaan. Zo ook Ymke Kooistra (19) uit Barneveld die aan haar TikTok-account niet alleen meer dan 26.000 volgers overhield, maar vriendinnen door heel het land met dezelfde hobby.

  1. Lente was op een na natste en recordwarm, maar ‘dat het een slecht seizoen was, is te kort door de bocht’

    Lente was op een na natste en recordwarm, maar ‘dat het een slecht seizoen was, is te kort door de bocht’

    De lente van dit jaar was de op één na natste sinds het begin van de metingen. Gemiddeld over het land viel 254 millimeter neerslag tegenover 157 normaal. Alleen in 1983 was de lente nog natter. In dat jaar viel gemiddeld over het land 282 millimeter. Toch maakt het wel uit waar je was, volgens Weerplaza. ,,Dat het een slechte lente was, is te kort door de bocht. En komende week is er droog weer op komst.’’
  2. Advocaat doet aangifte tegen Khalid Kasem vanwege oplichting, Kasem noemt het een 'losse flodder’
    PREMIUM

    Advocaat doet aangifte tegen Khalid Kasem vanwege oplichting, Kasem noemt het een 'losse flodder’

    Een advocaat legt zich niet neer bij de uitkomst van het onderzoek dat de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft gedaan naar Khalid Kasem. Hij heeft aangifte gedaan van oplichting tegen de oud-advocaat en presentator. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na vragen van deze site. Volgens het OM wordt de aangifte beoordeeld zodra het onderzoek dat de Rijksrecherche heeft ingesteld is afgerond.