Getty Images / ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images / ThinkStock

Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”

149 reacties

  • Jos Hermans

    6 dagen geleden
    Een foto van mijn schoonmoeder bij de voordeur.Zelfs bij de buren blijven ze weg!!!
  • Jan Brinksma

    3 weken geleden
    Onduidelijk artikel, citronella werkt niet en anti-muggenarmbandjes met citronella wel. Volgens zie ik hier tegenspraak
  • joop simons

    3 weken geleden
    We maken het muggen steeds gemakkelijker met regentonnen en mooie waterpartijen. Een “ouderwets” middel dat bewezen goed tegen muggen helpt is het droogleggen van grachten, meren, plassen en moerassen. Of veel vis uitzetten die de larven opeet (een mug is grotendeels een in water levend larfje en ieder opgegeten larfje is een mug minder).
  • Ron Martinali

    3 weken geleden
    Beste AD, AD-lezers en muggenzifters, Een wespensteek is écht van een geheel andere orde! Ron Martinali
  • Peter Van Baaren

    3 weken geleden
    @ hj Jacobs ,, sorry maar het doodslaan van dieren , levende wezens is niet van deze tijd . Ook insecten zijn schepselen Gods . , althans het is leven dat je moet respecteren. Wij hebben een nanny uit de Philipijnen , daar komen ze op af en af en toe schudden we haar buiten leeg . Dat spaart de muggen en wij worden niet meer gebeten ,, dat is win win ,, we lossen het samen op