We're alright

Ilse DeLange over kinderloosheid: 'Ook dan kun je een mooi leven leiden'

14 dagen geleden / Aangepast: 14 dagen geleden / Beeld © ANP
Ilse DeLange over kinderloosheid: 'Ook dan kun je een mooi leven leiden'

We're alright

Ilse DeLange over kinderloosheid: 'Ook dan kun je een mooi leven leiden'

14 dagen geleden / Aangepast: 14 dagen geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Ilse DeLange (47) heeft bewust geen kinderen. Ook zonder kids kun je namelijk een mooi leven hebben, vertelt ze aan 'Libelle'. Al vindt ze wel dat bewust kinderloos blijven wat normaler mag worden.

"Mijn instinct zei al langer dat het niet hoefde"

Ilse geniet van het leven. Ze doet lekker wat ze zelf wil en waar ze zin in heeft. "Al scheelt het daarbij wel dat ik geen kinderen heb waardoor ik meer tijd heb voor deze dingen", vertelt ze aan Libelle. Ilse is bewust kinderloos. "Er was geen omslagpunt, geen absoluut moment waarop ik begreep dat het definitief was. Dat betekent toch dat ik het goed aanvoelde bij mezelf, want mijn instinct zei al langer dat het niet hoefde." 

Hoewel ze zelf 'content' is met de keuze om geen kinderen te hebben, wordt ze wel vaak gevraagd naar de reden daarachter. "Ik vind dat nogal wat, al is mijn antwoord vrij simpel en hangt er niet zo veel emotie omheen. Maar ergens is het best brutaal en gaat het vaak gepaard met een blik van verbazing of medelijden."

Ilse kan zich erin vinden dat het een bewustere keuze is om geen kinderen te krijgen dan om ze wel te hebben. Al mag het taboe rondom kinderloosheid wel verbroken worden. "Geen kinderen hebben, om welke reden dan ook, mag nog wel wat normaler worden. Ook dan kun je een mooi leven leiden." 

Het is alweer tien jaar geleden dat Ilse op het podium stond met Waylon tijdens het Eurovisiesongfestival. Nu, een decennium later, sluit ze een muzikale hereniging met Waylon niet uit. In de video hieronder vertelt ze daar meer over.

RTL Boulevard
Ilse DeLange