Betaald parkeren bij P+R Breukelen: 'Bedoeld voor OV-reizigers, niet voor langparkeerders'

© Provincie Utrecht
Breukelen - Het Utrechtse provinciebestuur wil betaald parkeren invoeren op P+R Breukelen. Dat wil de provincie op zo'n manier doen dat vooral langparkeren de hoofdprijs gaat kosten. Daarnaast wordt parkeren zonder gebruik van het OV ook duurder dan parkeren voor wie daarna de trein of bus pakt.
De P+R is bedoeld voor mensen die met het openbaar vervoer reizen. Volgens de provincie er is nu te vaak sprake van langparkeren, bijvoorbeeld door Schiphol-reizigers, carpoolers en werknemers en bezoekers uit de omgeving.
Reizigers die langer dan 18 uur parkeren of gebruikers die niet met het ov reizen betalen straks 20,00 euro per 24 uur. Als je langer parkeert dan 48 uur, wordt een tarief van 50,00 euro per 24 uur gerekend vanaf het moment van inrijden.
Op termijn is het bedoeling dat alleen ov-reizigers een laag tarief van 2,20 euro gaan betalen bij maximaal 18 uur parkeren. Parkeren op doordeweekse avonden (tussen 18.00 en 04.00 uur) of in het weekend en op feestdagen kost ook voor niet-OV reizigers 2,20 euro. "Dit komt tegemoet aan omwonenden en bevordert de recreatie. In de eerste 15 minuten na het inrijden kan kosteloos worden uitgereden."
Betaald parkeren kan naar verwachting op 26 augustus worden ingevoerd. Dit hangt af van de besluiten van Provinciale Staten op 26 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.