Politiegeweld

Veel negatieve reacties op Tim Hofman na post Yeşilgöz over politiegeweld

14 dagen geleden / Aangepast: 14 dagen geleden / Beeld © ANP
Veel negatieve reacties op Tim Hofman na post Yeşilgöz over politiegeweld

Politiegeweld

Veel negatieve reacties op Tim Hofman na post Yeşilgöz over politiegeweld

14 dagen geleden / Aangepast: 14 dagen geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Tim Hofman (35) heeft veel negatieve berichten gekregen na de X-post van demissionair minister Dilan Yeşilgöz (46) van Justitie en Veiligheid. "De reacties zijn niet mals. Mijn inbox stroomt vol", zei de presentator dinsdagavond in het tv-programma Renze. Tim had maandag op X zijn volgers gevraagd of zij zich bij hem wilden melden als ze mishandeld zijn door de politie tijdens een demonstratie of beelden daarvan hebben. Dilan reageerde daarop en vroeg Tim of hij ook beelden wilde hebben van relschoppers die journalisten beletten in hun werk of zelf agenten en de 'Joodse gemeenschap' belagen.

Na die reactie van de minister kreeg de presentator naar eigen zeggen duizenden reacties. Dat zij zich uitliet over zijn oproep, vindt hij heel vervelend. Volgens Tim trekt ze zijn integriteit als journalist 'in twijfel' en bemoeit ze zich 'inhoudelijk' met zijn werk.

Tim wil met zijn onlineserie BOOS al langer een aflevering maken over hoe demonstraties worden bemoeilijkt, bijvoorbeeld door politiegeweld, en vroeg al vaker mensen om hun ervaringen. De presentator had het in zijn oproep van maandag niet specifiek over de demonstraties van vorige week. "Het steekt mij dat de minister mijn kop op het hakblok legt in een heel gepolariseerd debat."

ANP/RTL Boulevard
Tim HofmanDilan Yesilgoz