Tado brengt thermostaat en radiatorknop met Thread-support in nieuwe X-serie uit

Tado brengt een nieuwe serie aan smarthomeproducten uit die het de X-lijn noemt. Het bedrijf heeft onder andere een nieuwe thermostaat en een nieuwe radiatorknop, net als een warmtepompbeheerder. Die apparaten ondersteunen allemaal Thread en Matter.

Tado thermostaatTado brengt alle producten uit in de nieuwe X-lijn. Dat wordt de nieuwe generatie die het bedrijf na de huidige V3-serie uitbrengt. Het opvallendste nieuwe apparaat is de Slimme Thermostaat X. Die ondersteunt zowel standaard verwarmingssystemen als OpenTherm. Het apparaat lijkt erg op de vorige V3+ met minimale veranderingen, al is het display nu geen dot-display meer maar heeft het een lcd met backlight. Ook zijn de knoppen van de thermostaat nu als kuiltjes voelbaar op het model, in plaats van dat het aanraakknoppen zijn. De thermostaat kan niet draadloos worden gebruikt, zoals dat bij bijvoorbeeld Nest-thermostaten wel kan.

De thermostaat is samen te gebruiken met de nieuwe radiatorknop, die tado simpelweg de Slimme Radiatorknop X noemt. Die heeft, in tegenstelling tot het huidige model, een T-vormig ontwerp. Aan het eind daarvan zit een aanraakscherm waarop de temperatuur wordt getoond. Dat moet de knop makkelijker bedienbaar maken dan het huidige model, waarbij de temperatuur aan de zijkant van de behuizing wordt getoond. De radiatorknop heeft een uitneembare accu die met een USB-C-kabel kan worden opgeladen. Er zit daarnaast een kinderslot op de thermostaatknop.

Tado thermostaatknop

Tado heeft verder een optimizer voor warmtepompen uitgebracht. Die Warmtepomp Optimizer X kan worden gekoppeld aan de hoofdregelaar van een warmtepomp, waardoor gebruikers via de app of het display verwarmingsschema's kunnen instellen. Dat kan ook voor verschillende ruimtes in het huis als gebruikers ook de radiatorknoppen gebruiken. Volgens tado werkt de optimizer met warmtepompen van Atlantic, Vaillant, Saunier Duval en Fujitsu. In de toekomst moet er ondersteuning komen voor andere modellen, maar daarvoor geeft tado geen tijdlijn.

Het bedrijf komt verder nog met de Draadloze Temperatuursensor X. Die kan alleen worden gebruikt in combinatie met de thermostaat. De sensor kan detecteren wanneer een ruimte te koud wordt en op basis daarvan de verwarming aansturen. Tot slot komt tado met een nieuwe versie van zijn bridge, de Bridge X.

Tado heatpump

Bij die laatste is de belangrijkste verandering dat dat apparaat de smarthomestandaarden Thread en Matter ondersteunt. Dat doen alle nieuwe producten in de nieuwe X-serie; die zijn allemaal voorzien van Thread-radio's. De Bridge X wordt aangesloten op het lichtnet en fungeert zo als borderrouter. Waar alle apparatuur in de V3-serie nog werkte op tado's eigen 868MHz-protocol, werkte de nieuwe apparatuur alleen op Thread. De oude V3-bridge werkt dus niet met de nieuwe X-serie. Tado zegt dat gebruikers geen nieuwe hub nodig hebben als ze hun apparaten aansluiten op een bestaand Thread-netwerk, maar uit de review die Tweakers over de producten maakte, blijkt dat in dat geval de app niet meer bruikbaar is en daarmee veel functionaliteit verdwijnt.

Alle producten zijn per direct beschikbaar in zowel Nederland als België. De thermostaat kost 150 euro, de radiatorknoppen kosten 100 euro per stuk. De temperatuursensor kost ook 100 euro. Voor de warmtepompbeheerder betalen gebruikers 250 euro en de nieuwe Bridge X kost 70 euro.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

15-05-2024 • 08:00

64 Linkedin Whatsapp

Reacties (64)

64
64
31
0
0
32
Wijzig sortering
Nog steeds heeft ie AAA batterijen, waarom niet de voeding via de kabels van de ketel laten lopen zoals Nest en Honeywell T6 dat doet? Verder wel heel gaaf vooral met Matter (Homey).

Ziet er mooi uit qua uiterlijk, ben benieuwd wat eerste reviews gaan vertellen.

[Reactie gewijzigd door tcviper op 15 mei 2024 09:10]

Nog steeds heeft ie AAA batterijen, waarom niet de voeding via de kabels van de ketel laten lopen zoals Nest dat doet?
Je komt dan mogelijk met compatibiliteitsproblemen omdat sommige ketels niet de benodigde hoeveelheid energie kunnen leveren voor dit hardwareontwerp. Zelfs een "domme" Remeha-thermostaat heeft batterijen nodig om de backlight te laten werken wanneer er een verbinding is met de ketel, omdat Remeha uitgaat dat hun eigen ketels niet zoveel energie leveren.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 15 mei 2024 08:35]

Apart. Mijn Remeha smart thermostaat wordt gewoon door de ketel gevoed.
Mogelijk werkt het, maar valt het ergens buiten beoogde specificaties/gebruik, en mogelijk verschilt het per model ketel.
Nest, Honeywell T6, Toon werken toch allemaal gevoed vanaf de ketel (weliswaar met adapter bij de ketel).
Volgens mij gebruiken die hun interne batterij om verschillen op te vangen
Nest, Honeywell T6, Toon werken toch allemaal gevoed vanaf de ketel (weliswaar met adapter bij de ketel).
De Honeywell maakt gebruik van een bridge bij de ketel die ook de voeding van de thermostaat voor de rekening neemt. De bridge is met 230v gevoed, dus dan hoeft de ketel alleen een puls/informatie te leveren. De bridge doet de rest.
De optie voor beiden zou het meest ideaal zijn natuurlijk.

Je redeneert nu echter dat iedereen een cv-ketel heeft. Nu hij volledig draadloos is, kun je hem ook gebruiken als instel-module voor de temperatuur van de ruimte.
Er zijn zat mensen met stadsverwarming, blokverwarming, enz.
Die kunnen dit systeem nu ook gebruiken.

Als je een Homey of Home Assistent gebruikt voegt Matter toch eigenlijk niets toe? De voordelen van dat stuk wordt juist door die platformen afgevangen (eenduidige bediening/installatie).
Die kunnen dit systeem nu ook gebruiken.
Hoezo, "nu"? Ik heb stadsverwarming en gebruik het vorige systeem. Thermostaat in de woonkamer (met vloerverwarming) en radiatorknoppen in andere ruimtes.

Ik vind de oude radiatorknoppen overigens echt waardeloos, als je 'm verkeerd beetpakt dan draai je de hele knop eraf ipv dat je de temperatuur wijzigt.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 mei 2024 11:28]

Ah... Dan heb ik stadsverwarming anders in m'n hoofd zitten. Je hebt nu dus ook een 'standaard' thermostaat naar een warmtewisselaar of zo?

Ik heb zelf de knoppen van Eurotronic. Daar ben ik echt hee tevreden over. Twee penlites. Ze gaan een jaar mee (ongeveer).

https://community.home-as...sensors-in-zwavejs/288720
Ik heb bovenstaande geschreven op het HA-forum over hoe ik het had gemaakt. Het is over de tijd heen wat veranderd. Ik zal de post weer is updaten :)
Die vind ik interessant, wij hebben vorig jaar in ons nieuwe huis vloerverwarming in laten frezen en hebben het afgelopen winter met de hand bediend omdat er een heleboel verschillende verhalen over de aansturing van vloerverwarming doormiddel van Tado.
Hoe heb jij dit aangepakt? Zou je dit kunnen toelichten (eventueel via een privebericht) alvast bedankt! 🙏
Maar heb je ook stadsverwarming? Want dat maakt de boel wel extreem simpeler. Ik had namelijk een domme thermostaat in de woonkamer die direct de vloerverwarming bediende (@lenwar); die heb ik vervangen met de slimme thermostaat van Tado. Ik heb verder geen ketel oid die aangestuurd moet worden; de vloerverwarming en radiatoren in mijn huis worden direct gevoed door het warmtenet, dus ik kan elke gewoon open draaien en dan worden ze warm. Als je een ketel hebt, dan wordt deze meestal aangestuurd door de thermostaat in je woonkamer, en om andere zones te verwarmen moet de ketel aangaan. Hierdoor heb je ook een aanstuurbare klep nodig op je vloerverwarming omdat anders de woonkamer ook wamer wordt.

In mijn vorige huis had ik dus ook een vloerverwarming met CV ketel, en heb dit eens uitgezocht, maar heb er maar vanaf gezien omdat ik ook die klep nodig had (en zelf ben ik niet zo handig als het gaat om leidingen, dus dan moet er ook weer een monteur komen, etc)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 mei 2024 12:03]

Bedankt voor je reactie!
Ja, de situatie is wat dat betreft gelijk. Stadsverwarming met vloerverwarming.
Maar goed, de ene die zegt gewoon de verwarmingsknoppen van Tado op de verdeler schroeven en aansturen met de thermostaat.
Maar er zijn ook zat verhalen te lezen dat het op die manier niet werkt, want die knoppen regelen bij en daar deze op de verdeler zitten gaat dat niet goed.
Bij ons thuis is de situatie als volgt, beneden hebben we 5 groepen. Deze kunnen allemaal tegelijk aangestuurd worden, eventueel met de centrale knop op de verdeler. Maar boven hebben we verschillende zones in kamers, deze willen we wel apart kunnen bedienen. Die moeten dus per groep aangestuurd worden.

[Reactie gewijzigd door Poulusma op 15 mei 2024 13:49]

Ik heb de 'oude' Tado al meer dan vier jaar. Heb maar 1 x de batterijen vervangen. Ik vind het niet zo storend dat hij op batterijen draait omdat ze heel lang meegaan. Als ze bijna op zijn krijg je een melding op je email dat ze bijna leeg zijn.
Na 3 jaar heb ik nu bij 3 van de 7 knoppen de batterijen moeten vervangen. Niet geheel toevallig de knoppen die het meeste moeten regelen. Slechts van 1 de batterijmelding via een pushmelding en mail gehad, de anderen waren simpelweg met steeds langere tussenpozen offline.
Ik heb twee radiatorknoppen. Van eentje kreeg ik op een gegeven moment een mailtje. Lui als ik ben heb ik dat mailtje genegeerd. Hij ging uiteindelijk nog 3 maanden mee ;). Van die andere heb ik vorige maand ook een mailtje gehad. Misschien wordt het eens tijd die batterijen te vervangen.
Ik moet batterijen vervangen elke 7 maand.
Ik heb een Tado thermostaat en die werkt echt niet op batterijen.
Ah super wist ik niet 👍 Kijken of ze dat ook doen voor nieuwe variant.
Ik ben al een tijd af en aan op zoek naar een thermostaat die ik (lokaal!) kan integreren met mijn bestaande Home Assistant.

Ik haal uit deze review niet echt of dat met dit systeem mogelijk is op een manier die in ieder geval basic functionaliteiten ondersteunt zoals het intrekken van de temperaturen uit de thermostaat en de knoppen, het instellen van een setpoint naar de thermostaat en de knoppen, enz. De echt slimheid bouw ik dan wel in HA. En dat alles graag zonder enige cloud-connectie, alles lokaal, en op een manier dat als mijn HA een keer onverhoopt omvalt, de thermostaat en de knoppen als systeem wel blijven werken.

Kan dat met dit systeem?

(ik heb nog niets met thread of matter, dus dat zou ik ook moeten opzetten)

[Reactie gewijzigd door JeroenH op 15 mei 2024 08:42]

zou wel moeten kunnen, je hebt nu met v3 een integratie voor HA. Die zou dan een update moeten krijgen voor de nieuwe versie.
Maar de huidige integratie van HA is cloud based.
Huidige workaround is om deze als "HomeKit Device" te importeren maar dan heb je niet alle functionaliteiten.
En zelfs dan moet je opletten, ik had de tado in de firewall afgesloten maar na enkele weken krijgt ie dan kuren.

Jammer dat ik nog geen thermostaat heb kunnen vinden die gewoon een plus, min, insteltemperatuur en huidige temperatuur over lokaal netwerk stuurt. Liefst zo min mogelijk smart, maar wel verbonden.
Ik heb Plugwise. Dat werkt lokaal en heeft een integratie in Home Assistent.
Waarom zou dat nu opeens moeten kunnen? Ik zie geen wijzigingen bij Tado v3 die deze dingen opeens lokaal bestuurbaar maken i.p.v. cloud-only.
Ik ben al een tijd af en taan op zoek naar een thermostaat die ik (lokaal!) kan integreren met mijn bestaande Home Assistant.
Zie OpenTherm Gateway voor verbinding met een CV. Te koop bij Nodo-Shop met een nodige add-on voor ethernet, Wi-Fi of seriële verbinding. Geen soldeerwerk of internetverbinding nodig en te installeren bij de ketel. Als je al een compatibel "domme" thermostaat hebt dan hoef je die niet te vervangen. Integreert naadloos lokaal in Home Assistant. De ultieme WAF, want als men in huis te warm of te koud is dan kan men ouderwets draaien aan het apparaat dat ze al kennen.

Een bonus is dat je enkel voor dit niets met Thread of Matter hoeft te doen. ;)

Draadje op GoT.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 15 mei 2024 08:34]

Ik heb helaas een warmtenet (helaas om meerdere redenen), maar deze helaas is omdat de warmtewisselaar alleen een aan/uit regeling heeft.

Zelfbouw is natuurlijk mogelijk (ik ben behoorlijk handig met ESPHOME), en ik zie wel voor me hoe ik de warmtewisselaar met een relais zou kunnen schakelen. Ik heb in bijna alle kamers al ESPHOME thermometers, dus die data heb ik al. Maar 1x uitvallen en de WAF is onder nul.
Ik heb zelf al een paar jaar zelf wat gebouwd.
Iedere kamer heeft een bewegingssensor met temperatuurmeting.

De ‘thermostaat’ heb ik vervangen met een z-wave relais.
Op alle radiators een z-wave radiatorknop.

Ik kan nu de temperatuur per kamer instellen/regelen.
Zou moeten. De nieuwe ondersteund thread via matter, als je ha een thread stick koopt zou je hem theoretisch kunnen koppelen aan ha lokaal. Al zal je wat extra functies missen maar dat zou je eventueel weer met automations in ha kunnen oplossen.
Omdat deze thermostaat Matter gecertificeerd is moet deze lokaal kunnen werken. Als je dus niet hun bridge gebruikt, dan kun je alleen de (basis) functies gebruiken die de Matter controller van jouw keuze ondersteund (HA in jouw geval). Dit is ook te zien in de Tweakers review, waar als ze niet te tado app met de bridge gebruiken ze verschillende meer geavanceerde (cloud) functionaliteit missen. Dat wil niet zeggen dat deze extra functionaliteit niet standaard ook naar Matter komt. Vorige week kwam Matter 1.3 uit die meer geavanceerde energiebeheer ondersteund.
Vandaar dus al die aanbiedingen de afgelopen maanden.. ze wilden de oude graag kwijt..
mja ik heb sws al nooit heel goed begrepen wat het oudere tadosysteem doet

in beginsel wil je toch (volgens mij) gewoon een slimme hub die al je radiators open en dicht kan doen en hun huidige stand kan weergeven

in mijn optiek zou je dus ook elke knop in 2 delen moeten zien een thermometer die je ergens kunt plaatsen en een kraan

in mijn optiek zou zo'n systeem ook maar 2 opties moeten hebben een aip cloud voor zaken als google en homekit en een lokale socket met wat basis dingen die je dan zelf in bijvoorbeeld home assistant kunt uitlezen of aansturen

aan / uit / hoger / lager / status

zijn volgens mij de enige communicatie die nodig is

[Reactie gewijzigd door i-chat op 15 mei 2024 08:40]

in mijn optiek zou je dus ook elke knop in 2 delen moeten zien een thermometer die je ergens kunt plaatsen en een kraan
Dat is ook mogelijk, maar dat vereist dat je in elke ruimte waar je dat wil een aparte thermostaat moet plaatsen. Dat kan een kostbare aangelegenheid worden.
Het is dus mogelijk, maar het hoeft niet.
Elke Radiator knop is toch ook zijn eigen thermostaat? die dus lokaal de temperatuur in de gaten houd en dus ook lokaal kan aanpassen? (zo werken de knoppen van Aqara in ieder geval)

Of ik snap even niet wat er bedoeld wordt

[Reactie gewijzigd door Sinester op 15 mei 2024 10:16]

Correct: elke radiatorknop heeft een ingebouwde thermostaat.
Alleen zit die dus tegen de radiator, en zal daar niet zo heel nauwkeurig meten wat de temperatuur in de ruimte is. Daarom kun je in de ruimte een losse thermostaat ophangen, die de temperatuur in de ruimte registreert en doorgeeft.
De thermostaat in de knop wordt daarbij overruled door de losse thermostaat. Dat werkt een stuk accurater, maar brengt extra kosten met zich mee.
Persoonlijk heb ik dat op mijn slaapkamer niet nodig, maar wanneer je bijvoorbeeld een kind hebt dat op zijn kamer huiswerk maakt, is het fijn wanneer je de temperatuur daar tijdelijk wat hoger in kunt stellen. Dat werkt niet altijd even fijn met een thermostaat die in de knop op de radiator zit.
Bij Agara kan je gewoon losse thermometers ophangen die de thermostaat dan ook kan gebruiken om de temperatuur uit te lezen, deze sensoren kosten hooguit 15 euro

Systeem is dan ook gebouwd dat de thermostaat knoppen kunnen samen werken met de temperatuur sensoren (dus geen overruling, maar het gemiddelde van de knoppen)

Dit allemaal in combo met HomeAssistant en een simpele (maar wel slimme) Thermostaat doet dit allemaal precies

[Reactie gewijzigd door Sinester op 15 mei 2024 10:34]

Tado heeft altijd om de paar maanden giga aanbiedingen. Heb zelf ook een setje gescoord voor maar 50% van de originele prijs maar al drie jaar terug ofzo.

Geld dubbel en dwars terug verdient in een winter aan gasbesparing trouwens.
Fijn dat ze Thread ondersteunen maar voor mij geen reden om over te schakelen.
Mijn thermostaat in combinatie met V3 bridge doet wat het moet doen.

Het enige spijtige is dat de Tado integratie in Home Assistant cloud based is. Ik heb mijn Tado spullen allemaal als "HomeKit Device" moeten importeren om ze niet via de cloud te moeten bedienen.
@nujtrug (off-topic): Hier hetzelfde. Al heb ik de cloudverbinding sinds een tijd wel weer aanstaan, omdat in de HomeKit-methode de apparaten niet betrouwbaar reageren. Wellicht dat ik mn firewall te strak heb ingesteld though... Werkt dat bij jou wel 100%?

[Reactie gewijzigd door Rapedapeda op 15 mei 2024 08:18]

Tot nu toe heeft dat bij mij altijd 100% gewerkt.
Thermostaat is wel om vloerverwarming te bedienen dus die staat in de winter zo goed als altijd aan, daar kom ik zelf amper aan. Verder nog 3 airconditioning modules die ik wel regelmatig gebruik en ook altijd werken.
Bij mij was de tado uberhaupt onbetrouwbaar (werd regelmatig unavailable, reageerde traag, soms wel soms niet uit of aan). Inmiddels over naar een DIYLESS open thermostaat en dat werkt echt heel veel beter.
Mooi dat ze nu ook warmtepompen gaan ondersteunen, was voor mij namelijk de reden dat Tado er uit ging. Helaas nog geen Daikin, maar wie weet komt dat nog. Hoewel ik het zone-gestuurde niet erg mis, dus of het de investering waard is tegen die tijd?
Warmtepomp ondersteuning komt in Matter 1.4 deze herfst. Dus dan maakt het niet veel meer uit welke (Matter) thermostaat je gebruikt in combinatie met je (Matter) warmtepomp.
Geloof niet dat mijn pomp matter ondersteunt, maar wie weet komt dat nog in een update.
Goed om te zien dat Thread meer adoptie krijgt vanuit de industrie. Ondanks de bekende XKCD comic, denk ik dat dit de potentie heeft om de Wi-Fi voor smart home apparaten te worden. Vrijwel alle grote tech spelers zijn aangesloten. Voordeel is ook dat je eigenlijk geen bridge/hub nodig hebt. Ieder apparaat aan de netstroom kan fungeren als borderrouter, zoals bijvoorbeeld de Apple HomePod of Nest Router

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 15 mei 2024 09:21]

Geen nieuws over het gebruik van een abonnement? De V2 was volledig te gebruiken zonder abonnement, maar de V3 had bepaalde functies ineens achter een abo zitten. Hoe zit dat met deze?
Voordat mensen nu denken, "goh, mooi ding, ik ga ze kopen", vergeet niet dat als je nog gewone ouderwetse radiatoren hebt je ook nog thermostatische radiatorkranen nodig hebt, zodat de knoppen functioneren. Heel veel mensen weten dat niet. Dan ben je ook nog eens €30 per radiator kwijt, als jet het zelf allemaal monteert. Dan zit je al op €130 per radiator. Dat haal je er met besparingen nooit uit als je al de boel netjes waterzijdig hebt ingeregeld. Met een goed ingeregelde CV-installatie is je comfort ook al aardig goed geregeld, dus je doet het vooral voor het gemak en lol van het hebben van een slim systeem. Voor mij kan het nooit uit in ieder geval.
Je hebt overigens alleen het ventiel nodig en niet de opbouw. Wanneer je dan kiest voor bijvoorbeeld een Heimeier Eclipse heb je ook gelijk de goede draad zodat je je Tado kraan zonder adapter kunt aansluiten. Bovendien kun je met die Heimeier gelijk je radiator heel soepel waterzijdig inregelen.

Ik heb nu ruim zes jaar een Tado set, aangesloten op mij cv ketel. Ik ben er erg blij mee omdat je de temperatuur in iedere ruimte kunt regelen, onafhankelijk van de temperatuur in de woonkamer woonkamer. Verder werkt het gewoon erg goed. Onlangs een nieuwe CV ketel gekregen en het koppelen aan de nieuwe Intergas xtreme obv opentherm interface was een fluitje van een cent.
En ik maar denken, wat moet een thermostaat en radiatorknop met social media :)

Namen worden een beetje verwarrend.
Klinkt als een logisch vervolg, maar
- als ik het goed begrip niet backwards compatible. Ik heb nu alles Tado en nog geen WP. Huidige Tado staat er om bekend niet goed samen te werken, als ik nu WP wil moet ik alles vervangen? Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren (en daarmee is dat ook niet goed voor Tado)
- Waarom is de WP regelaar zo duur? Lijkt vooral "omdat het kan", want technisch niet veel complexer dan de andere producten. Vind ik jammer bij een oplossing waar alles van elkaar afhankelijk is

Ik ben tevreden met Tado, werkt goed (zowel eigen app als bijvoorbeeld homekit), maar het ontbreken van backward compatability (al dan niet met een master-slave constructie met twee hubs) zou ik wel als een must zien

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee