Foto van een dottercentrum ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto van een dottercentrum ter illustratie. © Peter Nicolai

Cardiologen kunnen met nieuwe methode tijdens dotteren al weten wie na hartinfarct snel herstelt

Cardiologen kunnen al tijdens het dotteren meten wie na een hartinfarct snel zal herstellen, en wie op termijn last krijgt van hartfalen of mogelijk zelfs overlijdt. Een nieuwe meetmethode, bedacht in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis, blijkt een betrouwbaar middel om complicaties te voorspellen.

  1. Na scheiding raakt ondernemer Klaas in de schulden: nog 50.000 euro aan openstaande betalingen
    PREMIUM
    budgetcoach

    Na scheiding raakt ondernemer Klaas in de schulden: nog 50.000 euro aan openstaan­de betalingen

    Klaas (45) is schilder en werkt al meer dan twintig jaar in het vak. Anderhalf jaar geleden verandert zijn leven drastisch als zijn huwelijk in een vechtscheiding eindigt. Het was zijn ex-vrouw die altijd de financiën van het bedrijf deed, hierdoor weet Klaas zelf nauwelijks hoe het kasboek eruit ziet en hoe hij belastingaangifte moet doen. De administratie is een complete chaos. Klaas beseft dat hij hulp nodig heeft en schakelt budgetcoach Carolien Vos in.
  2. Dit wereldberoemde merk eindigt bijna onderaan onze pils-uit-bliktest: ‘Geen doordrinker dit’
    PREMIUM
    Voor jou geproefd
    105

    Dit wereldbe­roem­de merk eindigt bijna onderaan onze pils-uit-blik­test: ‘Geen doordrin­ker dit’

    De B is van buiten, bbq, balletje trappen, bootje varen. En van blikbier. Ideaal voor in de tuin, de derde helft of op een festival. Daarom testen drie bierexperts twaalf huis- en A-merken ingeblikt pils uit de supermarkt. De winnaar is unaniem: ,,Je proeft duidelijk mout en hop én het is lekker fris. Daar blijf je van doordrinken.’’ Onderaan het artikel lees je de uitslag.