De Oekraïners verwachten een nieuwe grote Russische aanval: Plotselinge evacuatie van steden in de Sumy-regio!

0

De Oekraïense strijdkrachten hebben met spoed twee steden aan de grens met Rusland in de Soemy-regio geëvacueerd, omdat ze van moment tot moment een aanval in deze richting verwachten, meldt Pronews.

In het bijzonder evacueerden ze de steden Vorozba en Belopole.

De eerste is in feite van bijzonder belang voor de Oekraïense logistiek, aangezien het een spoorwegknooppunt en transportknooppunt van de regio is.

De afgelopen dagen heeft er in de Russische Koersk-regio, grenzend aan de Oekraïense Sumy-regio, een grote concentratie van strijdkrachten door de Russen plaatsgevonden, vergelijkbaar met die welke plaatsvond in de Belgorod-regio vóór de aanval op Charkov.

Zoals Oekraïense bronnen melden, zijn Russische Spetsnaz-operaties al aan de gang, aangezien er berichten zijn over “verdwijningen” van Oekraïense grenswachten en soldaten.

De Russische activiteit lijkt zich zelfs te hebben uitgebreid tot de regio Tsjernihiv!

Ondertussen gaan de gevechten door in de regio Charkov, waar de Russen na vier dagen operaties nu een gebied van 260 vierkante kilometer in handen hebben .

Advertisement

In de strijd om de verovering van de strategische stad Lipzi neemt een brigade bestaande uit voormalige WagnerPMC-strijders deel.

Tegelijkertijd gaat de liquidatie door in de andere strategisch belangrijke stad, Vovchansk, die de Russische luchtmacht “beschiet” met FAB1500 geleide bommen.

De Russen hebben het centrum van de stad bezet en gaan door met de volledige liquidatie ervan.

In Oekraïne is een grote controverse ontstaan ​​over de vestingwerken die in de Charkov-regio hadden moeten staan, wat niet is gebeurd, zoals blijkt uit de gemakkelijke aanvankelijke opmars van de Russen.

Er zijn ernstige beschuldigingen tegen Oekraïense functionarissen die de overeenkomstige fondsen niet hebben toegewezen en deze fondsen zijn op buitenlandse bankrekeningen terechtgekomen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Al het geld is gestolen – Ondanks Westerse miljarden heeft Oekraïne geen verdedigingslinies gebouwd in de regio Kharkov

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties