Schop in gezicht en telefoon kwijt: 18-jarige man en vrienden slachtoffer van vechtpartij

De vier verdachten
© Politie
DEN HAAG - Een 18-jarige man is hard in zijn gezicht geschopt tijdens een vechtpartij vlakbij het centraal station in Den Haag. Daarnaast is zijn telefoon gestolen. Het slachtoffer en zijn vrienden werden aangevallen door een groep van vier mannen. Zij zijn gefilmd door camera's in het station.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer is samen met een vriend en een vriendin op zondagavond 25 februari op het Anna van Buerenplein naast het station. Daar komen ze nog twee vrienden tegen. Er is tot zover niets aan de hand, totdat er rond 19.50 uur vier mannen het station uit komen.
Op de een of andere manier ontstaat er een conflict tussen de groepen. Er wordt geduwd en geslagen door de mannen die uit het station komen en de vrienden zijn daar zo door verrast, dat ze zich nauwelijks kunnen verdedigen. De 18-jarige man belandt op de grond en terwijl hij daar ligt, wordt hij hard in zijn gezicht geschopt.
Vier verdachten van vechtpartij bij station gezocht - Team West
Daarna gaan de vier verdachten er vandoor. Drie van hen rennen het station weer in en gaan aan de centrumzijde weer naar buiten. De vierde is waarschijnlijk een andere kant opgegaan. Hij heeft mogelijk de iPhone van het slachtoffer meegenomen, want die was hij na de mishandeling kwijt.
De politie heeft beelden van de mishandeling, maar kiest ervoor die niet te laten zien. Wel zijn de verdachten te zien op camera’s in het station. Met name verdachte 3 is goed in zijn gezicht te zien, de politie verdenkt hem van de schop in het gezicht van het slachtoffer.
Wie iemand herkent of meer weet over de aanleiding van de vechtpartij, wordt gevraagd zich te melden. Ook wilt de politie spreken met getuigen die er iets van hebben gezien of gehoord. In het bijzonder wordt een man met een fiets gezocht. Op de beelden is te zien dat hij even achter de verdachten aan loopt en iets naar hen roept.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem