Frankrijk: Spectaculaire en bloedige bevrijdingsactie van een misdadiger

Samenleving
dinsdag, 14 mei 2024 om 17:41
bijgewerkt om dinsdag, 14 mei 2024 om 17:48
schermafbeelding 2024 05 14 om 174609
Twee gevangenisbewaarders zijn dinsdag gedood en drie anderen ernstig gewond geraakt op het tolplein van Incarville (Eure) toen hun busje, dat een gevangene vervoerde tussen Évreux en Rouen, met geweld werd aangevallen.
- De aanval werd uitgevoerd door een commando van meerdere criminelen die twee voertuigen gebruikten. Eén van de voertuigen werd kort na de gebeurtenis gevonden, uitgebrand.
Amra wist te ontkomen, samen met de vier mannen die de justitievoertuigen hadden aangevallen. Ze stapte bij de overval uit twee auto’s en openden het vuur.
Zeker een van de drie gewonden verkeert in levensgevaar.
- Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft het "Sparrowhawk Plan" geactiveerd. Er zijn 200 gendarmes gemobiliseerd, evenals een helikopter, aldus de gendarmerie in detail. Er is ook een GIGN-team ingezet om te helpen bij het opsporen van de ontsnapte en zijn handlangers.
- De ontsnapte gevangene, Mohamed Amra, is "in maart 1994" geboren. "Op 10 mei 2024 werd hij door de rechtbank in Évreux veroordeeld voor een inbraak. Hij werd ook onderzocht door de JIRS van Marseille voor ontvoering met de dood tot gevolg", zei de Parijse openbare aanklager Laure Beccuau in een verklaring.