Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Werknemer die ‘consequent targets niet haalt’ hangt ontslag boven het hoofd, rechter grijpt in

Dat de lat hoog ligt om een medewerker op basis van disfunctioneren te ontslaan, daar weet een verzekeringsbedrijf uit Rijswijk inmiddels alles van. Een schadebehandelaar zou consequent de targets van zijn functie niet halen en een verbeterplan zou ook niet tot de gewenste resultaten leiden. De werkgever brak het traject af en wilde hem ontslaan, maar daar steekt de rechter een stokje voor. Nu wordt het bedrijf verplicht om de man weer in dienst te nemen.

  1. Supermarkt zet kassamedewerker per direct op straat na verdwenen loterijwinsten: terecht, oordeelt rechter

    Supermarkt zet kassamede­wer­ker per direct op straat na verdwenen loterijwin­sten: terecht, oordeelt rechter

    Honderden euro’s aan Lotto-prijzengeld en dure producten verdwenen bij de Hoogvliet in Den Haag. De supermarktmanager dacht het zeker te weten: een 24-jarige medewerker van de servicebalie was daarvoor verantwoordelijk. Ze werd in een gesprek nog dezelfde dag op staande voet ontslagen. Ondanks dat concreet bewijs ontbreekt, was dat terecht volgens de rechter. Tot verbazing van haar advocaat, die in hoger beroep gaat. ,,We hoorden pas maanden later waarom.”
  2. Tarik Khbabez groeide op tussen schiet- en steekpartijen, nu is hij een geliefde wereldkampioen: ‘Ik heb de boel opgeschud’
    PREMIUM
    met video

    Tarik Khbabez groeide op tussen schiet- en steekpar­tij­en, nu is hij een geliefde wereldkam­pi­oen: ‘Ik heb de boel opgeschud’

    Het had weinig gescheeld of de Glory Grand Prix, het achtmanstoernooi in het lichtzwaargewicht, had het vanavond zonder de wereldkampioen moeten doen. Tarik Khbabez (32) stond op de drempel van de Olympische Spelen in Parijs, waar hij onder de Marokkaanse vlag had kunnen boksen. ,,Ik had daar honderd procent een medaille gewonnen, dan was ik financieel klaar geweest.”
    Den Haag