Getty Images/Westend61 / ANP / Kees van de Veen
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61 / ANP / Kees van de Veen

Wat wil jij weten over warmtepompen of zonnepanelen?

Stel je vraagZonnepaneelbezitters krijgen steeds vaker te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor het terugleveren van zonne-energie. Ook kan de terugverdientijd langer zijn dan eerder gedacht. Zijn zonnepanelen nog een goede investering? En nu de gasprijs is gedaald, loopt ook de terugverdientijd van een warmtepomp op. Loont zo’n warmtepomp dan nog wel? We merken op de redactie dat veel mensen vragen hebben over zonnepanelen en warmtepompen.

  1. Massale slakkenoverlast dit seizoen, dit helpt wel en niet volgens onze expert: ‘Strooi géén zout’
    PREMIUM

    Massale slakken­over­last dit seizoen, dit helpt wel en niet volgens onze expert: ‘Strooi géén zout’

    Door het natte weer zitten onze tuinen vol met slakken. De meeste tuiniers hebben een bloedhekel aan deze beestjes. Logisch, want vooral naaktslakken vreten je tuin kaal. Tuinexpert Laurence Machiels legt uit wat je ertegen kan doen en welke middeltjes écht niet helpen. ,,Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt.’’
  2. Huurders opgelet: zo weet je of je te veel huur betaalt en of je recht hebt op verlaging
    PREMIUM

    Huurders opgelet: zo weet je of je te veel huur betaalt en of je recht hebt op verlaging

    Honderdduizenden huurwoningen worden mogelijk in prijs verlaagd. De nieuwe wet die huurders moet beschermen, kan rekenen op de steun van een flinke meerderheid van de Tweede Kamer. Maar wie zich alvast rijk rekent en meteen een lagere huur verwacht, komt bedrogen uit. Hoe weet je of je te veel huur betaalt? En wanneer kom je in aanmerking voor huurverlaging? Matthijs ten Broeke van de Woonbond legt het uit.