Giro 2024: Ethan Vernon en Marius Mayrhofer volgende slachtoffers van ziekte
Foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 12:02

Giro 2024: Ethan Vernon en Marius Mayrhofer volgende slachtoffers van ziekte

Wordt de tiende etappe bijltjesdag in het peloton? Na Max Kanter en Olav Kooij, deed de rustdag ook geen goed voor Ethan Vernon. Hij is al de derde renner die niet meer op de fiets stapt in de Giro d’Italia.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel teleurgesteld dat ik niet meer van start kan gaan”, laat hij weten in een statement van zijn ploeg Israel-Premier Tech. “Ik heb hard gevochten om de laatste dagen door te komen, in de hoop om de rustdag te halen. Ik nam ook antibiotica. Maar ik ben niet van de ziekte kunnen afraken.”

En dus moesten de 23-jarige sprinter en zijn ploeg wel een knoop doorhakken. “Met de Olympische Spelen in het achterhoofd, was de beslissing door de ploegdokter snel genomen om wat rust te nemen en helemaal te herstellen voor dat grote doel. Maar ik heb genoten van mijn eerste grote ronde en kijk ernaar uit om hier in de toekomst terug te keren.”

Vernon is de zeventiende opgever in de Giro d’Italia. Als sprinter bij Israel-Premier Tech kreeg hij wel enkele kansen, maar – allicht mede door de ziekte – kwam hij niet verder dan een zevende plaats in etappe drie.

UPDATE 12.00 uur

Virus?
Het lijkt geen toeval dat er juist nu zo veel renners moeten opgeven. Volgens analist Thijs Zonneveld is er een virus gaande in het peloton, dat verschillende ploegen blijkt te teisteren.

Marius Mayrhofer – een van de snelle mannen van Tudor – is het volgende slachtoffer. Hij kampt met problemen met het maagdarmstelsel en moet de wedstrijd ook verlaten.

Mayrhofer reed deze Giro vooral in dienst van sprinter Alberto Dainesen en zette zelf nog geen noemenswaardige resultaten neer. “Ik ga de ploeg van thuis uit blijven aanmoedigen”, laat hij weten via de sociale media van het team.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
Alweer iemand van Israel-PT die ziek word. Kan geen toeval zijn. Ze zijn daar veel te veel met voeding bezig en de trainingsschema's kloppen ook voor geen meter. Ze worden helemaal uitgewoond die renners.
    14 mei 2024 10:54
    Oke, deze is wel goed. Heerlijke jab.
    14 mei 2024 11:44
    Het schijnt dat Vernon in het geniep wordt begeleid door de staf van Visma. Dat verklaart alles.
    14 mei 2024 12:06
    Die andere drie van Israël waren gevallen hè…
    14 mei 2024 12:23
    Ja natuurlijk… scheel van de honger…
    14 mei 2024 12:54
    Ja maar andere renners stappen na een val gewoon weer op. Deze hebben meteen fysieke klachten/hersenschuddingen/botbreuken. Te broos zijn ze gewoon door te weinig voeding
14 mei 2024 13:46
Wat een opmerkingen allemaal. Volgens mij is het gewoon pech hebben. Er zal inderdaad een virus rond gaan. KOOIJ, KANTER, VERNON, MAYERHOFEN, zijn toch allemaal van verschillende ploegen. Laten we hopen dat er geen topper van de klassementrenners sneuvelt door ziekte.
    14 mei 2024 16:39
    Klopt en het “virus” is: een gewone verkoudheid. Normaal bij sporters die “ scherp” staan.
    14 mei 2024 17:02
    De enige "klassementsman" met ziekteverschijnselen is de onbedreigde nummer 1. Het gaat echter slechts om een verstopte neus. Voldoende om terug wat spanning in de koers te brengen? Ik vrees ervoor.
14 mei 2024 14:57
Covid is toch al een tijdje geleden zou je denken....

Reacties zijn gesloten.