Sneijder aan de slag bij club in Nederland na akkoord met KNVB

Sneijder aan de slag bij club in Nederland na akkoord met KNVB

14 mei - 07:16 Laatste update: 10:51
68

Wesley Sneijder gaat vanaf komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid aan het werk bij een Nederlandse club, zo geeft hij zelf aan in Veronica Offside. De recordinternational zou een traject op maat krijgen van de KNVB, nadat hij zich eerder meermaals liet ontvallen dat hij zijn trainersdiploma niet bij de Nederlandse bond wilde behalen.

Als presentator Wilfred Genee naar de toekomst van Sneijder vraagt, geeft hij aan met de KNVB gesproken te hebben. "Dat was een goed gesprek. Richting het nieuwe seizoen ga ik kijken bij welke club ik mee kan lopen. Ik ga ergens instappen en dan ga ik kijken waar het naartoe gaat. Het is het einde van het seizoen, dus het zou gek zijn als ik nu al zou instappen."

Die optie lag er wel, meent de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale. "Ik kon ook nu al ergens instappen, maar dat vond ik zelf niks. Want dan kom je daar à-la-minute, terwijl je daar misschien niet eens een goed gevoel bij hebt. Ik wil de komende weken gaan kijken bij welke club ik in wil stappen."

Ook weet Sneijder nog niet of hij bij een eerste elftal of bij de jeugd aan de slag gaat. "Het kan ook nog bij een club in combinatie met een rol bij de KNVB zijn. De mogelijkheden liggen er allemaal. Ik kan dan mijn diploma halen. Uiteindelijk is het min of meer voor elkaar dat ik op een snellere manier mijn diploma kan krijgen. Maar ik ga niet naar Ajax toe, daar blijf ik weg."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: