Linkse mannelijke politici in Mexico identificeren zich als vrouwen om aan de electorale genderquota te voldoen

0

Nu politici de toestemming krijgen om zich als vrouw op te stellen door zich alleen maar als zodanig te identificeren, krijgen transgenderactivisten precies waar ze om hebben gevraagd.

Verhalen over de invloed van de transgenderbeweging op de politiek zijn zelden grappig, maar vorige maand viel mijn oog op een recente kop die hier wel op aansluit: “Linkse mannelijke politici geven zichzelf uit als ‘vrouw’ in de komende gemeenteraadsverkiezingen om hun kandidatuur veilig te stellen”, schrijft Jonathon van Maren.

Het verhaal is zo wild als het klinkt. Het blijkt dat twee progressieve politieke partijen – de Groene Eco-partij van Mexico (PVEM) en de Partij van de Democratische Revolutie (PRD) – door andere progressieven worden veroordeeld omdat ze een aantal mannen hebben genomineerd om zich als vrouw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in de staat San Luis de Potosí. De Mexicaanse grondwet bevat de wet op gendergelijkheid, aangenomen als reactie op de crisis van seksueel geweld in het land, die vereist dat 50 procent van de gekozen posities door vrouwen moet worden bekleed. 

De PVEM en PRD hebben in totaal vier mannen genomineerd om zich als vrouw kandidaat te stellen – een van hen, Saulo Morales Guerrero van de PRD, had zich oorspronkelijk geregistreerd als man, maar veranderde vervolgens zijn geslacht in vrouwelijk, vermoedelijk om zich te houden aan de richtlijnen voor gendergelijkheid zoals de PRD hadden hun quotum aan mannelijke kandidaten al overschreden. Dankzij de ‘zelfidentificatie’ van transgenders is het eenvoudigweg een kwestie van het papierwerk invullen. 

“Het is op dit moment onduidelijk of de partijen simpelweg niet genoeg vrouwelijke kandidaten hadden om zich kandidaat te stellen, aangezien alle politieke partijen minstens vijf vrouwen moeten nomineren om aan de verkiezingen deel te nemen”, meldde Nuria Muíña García . “Deze stap zou ook een manier kunnen zijn om een ​​overwinning te garanderen, omdat vrouwelijke kandidaten vaak over hun mannelijke tegenstanders heen kunnen springen als er niet aan gelijkheid is voldaan.” 

Advertisement

De PRD heeft echter met grote zelfingenomenheid op vragen hierover gereageerd en tegen een krant gezegd : “Het proces van dit jaar opent de deur naar een historische kans om gelijkheid en inclusiviteit op te bouwen waarbij alle sociale groepen zoals vrouwen, inheemse volkeren, de De LGBTQ+-gemeenschap en mensen met een handicap gegarandeerde deelname kunnen hebben en hun stem in elke ruimte laten horen.”  

Opgemerkt moet worden dat de vier mannelijke kandidaten die meedoen aan deze gemeenteraadsverkiezingen geen enkele poging hebben gedaan om zich als vrouw voor te stellen; niemand heeft legaal zijn naam veranderd in vrouwelijke namen, en niemand heeft legaal zijn geslacht veranderd. De meesten hebben vrouwen en kinderen die op hun openbaar geplaatste foto’s verschijnen en sommigen “zijn zelfs vergeten zichzelf ‘vrouwen’ te noemen.’ Maar de transactivisten dringen aan op ‘zelfidentificatie’ – waarin je je kunt identificeren hoe je maar wilt, alleen maar door deze bewering te doen – heeft ervoor gezorgd dat de progressieve ideologie aan hun kant staat. 

Zoals García meldde: 

Ondanks deze voor de hand liggende truc heeft de Consejo Estatal Electoral y de Participación Ciudadana (CEEPAC), de instelling die verantwoordelijk is voor het organiseren van de verkiezingsprocessen in San Luis Potosí, geweigerd zich uit te spreken tegen de kandidaten. Volgens  El Tiempo del Altiplano verklaarde CEEPAC-raadslid Juan Manuel Ramírez García dat ‘erkend moet worden dat de nominaties in eerste instantie te goeder trouw zijn’, en dat het noodzakelijk is om tot 19 april te wachten voordat de beslissingen worden genomen om de kandidaten te accepteren of af te wijzen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Spanje: Soldaten en politieagenten ‘veranderen van geslacht’, krijgen veel meer geld, promoties en andere voordelen

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties