article image Politiek

Geert Wilders heeft contact gehad met een premierskandidaat, maar wie?

Auteur
Datum: 11/05 11:05

Deze namen circuleren in Den Haag

PVV-leider Geert Wilders heeft iemand benaderd om premier te worden. Dat zegt hij zaterdag voordat hij opnieuw met VVD, NSC en BBB rond de tafel gaat voor formatieonderhandelingen. Wie Wilders heeft benaderd, houdt hij vooralsnog geheim. Wel zal hij zijn premierskeuze nog voor het debat over de kabinetsformatie aan zijn medeonderhandelaars openbaren. ‘’Het zou wel heel erg gek zijn als dat niet zo was’’, reageert de PVV-leider op vragen of er al iemand is benaderd voor het premierschap. 

De onderhandelingen tussen de PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet verkeren in de ‘eindfase’, maar de partijen hebben toch een groot deel van de zaterdag nodig om het eens te worden. Of er vandaag witte rook zal zijn, valt moeilijk te voorspellen. Naar verluidt moeten de partijen nog tot elkaar komen op de onderwerpen asiel en financiën

Minister-president 

Met wie Geert Wilders contact heeft gehad blijft een raadsel. Namen die circuleren in Den Haag zijn MKB-voorzitter Jacco Vonhof, oud-minister Johan Remkes, VVD-prominent Fred Teeven en oud-PvdA-minister Ronald Plasterk.

Ook Kees van der Staaij (SGP) en Kim Putters (PvdA) worden genoemd. 

Poll

Poll

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties