Fan breekt nek en raakt verlamd nadat zanger van podium op haar springt

Samenleving
maandag, 13 mei 2024 om 12:03
birdstagedive
De Amerikaanse rockfan Bird Piche (24) is zwaargewond geraakt tijdens een optreden van de Australische band Trophy Eyes. Het ging helemaal mis in de Amerikaanse stad Buffalo, toen de zanger van de band vanaf het podium in het publiek sprong en bovenop de fan landde.
Catastrofaal letsel
Piche was samen met een vriend vooraan bij het podium aan het dansen, toen ze door de onfortuinlijke stagedive 'catastrofaal letsel' opliep aan haar ruggengraat en haar nek brak. Ze onderging een zware operatie en zou sindsdien weer gevoel hebben in haar vingers.
“Haar nek was zeker gebroken en vanaf vandaag heeft ze gevoel in haar armen en kan ze haar vingers en handen gebruiken”, vertelde haar vriend aan het lokale tv-station WKBW.
'Diep geschokt'
De Australische band deelde ondertussen in een verklaring op sociale media mee dat ze 'helemaal kapot' zijn van het heftige ongeluk, dat hen 'allemaal diep heeft geschokt'.
Tragedie
“Als gevolg van een tragisch ongeluk in de nacht van 30 april raakte een Trophy Eyes-fan gewond tijdens onze show in Buffalo, New York. We hebben ervoor gekozen om de show onmiddellijk af te breken, omdat John hen vergezelde naar het ziekenhuis met hun familie”, schrijven ze. “Uit respect voor de familie hebben we ons tot nu toe onthouden om hier publiekelijk over te spreken, maar met hun toestemming zijn we nu in staat om te zeggen het ons pijn doet.”
Bird
“Onze vriend Bird is nu herstellende, maar heeft nog een lange weg te gaan. Deze situatie heeft ons allemaal diep geschokt en we vragen om geduld, terwijl we proberen Bird door deze moeilijke tijd heen te helpen. Houd Bird alsjeblieft in je gedachten. We blijven in nauw contact met hen en zullen hier verder op ingaan zodra er nieuws is.”
Inzamelingsactie
Er is een GoFundMe-pagina opgezet om geld in te zamelen voor het slachtoffer. Tot nu toe is al 65.000 dollar gedoneerd, waarvan 5000 dollar door de band Trophy Eyes.