ANP
Volledig scherm
© ANP

Lezers over deelname aan songfestival: ‘Alles berust nu op speculaties. En klopt het wel wat hij zegt?’

De KwestieIn de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: de deelname van Nederland aan het Eurovisie Songfestival. Zwitserland won, maar vooral de diskwalificatie van Nederland op het Eurovisie Songfestival groeide in het weekend uit tot haast een Nationale Kwestie. Het onbegrip was groot. Omroep AvroTros sprak van een buitenproportionele maatregel.

103 reacties

  • Ger Poot

    3 weken geleden
    Wordt het niet eens tijd dat deze jongen geen aandacht meer krijgt , er zijn er al vele muzikanten voor hem gegaan die je niet meer hoort op de radio terwijl zij nog niet eens zijn berecht
  • H Meijer

    3 weken geleden
    @Harrie Metselaar. We weten inderdaad nog niet zoveel. Over de omstandigheden bijvoorbeeld. Zijn reactie kan ook uitgelokt zijn. Door afspraken niet na te komen en geen gehoor te geven aan meermaals verzoek te stoppen met filmen kan bij een emotioneel iemand wel eens de grens bereikt zijn.Hopelijk worden door het OM deze omstandigheden ook gewogen zoals in goede rechtspraak betaamt.
  • Wijker

    3 weken geleden
    ik vraag me af wat er gebeurt was als het om een CameraMAN ging.
  • Mirjam van Weegen

    3 weken geleden
    Wat mij betreft afhaken. Het was een complete deceptie.
  • Harrie Metselaar

    3 weken geleden
    Elders schrijft AD dat de EBU regel is: ‘Fysiek en/of verbaal en/of seksueel misbruik of agressie is strikt verboden’ De EBU blijkt unaniem het besluit tot diskwalificatie te hebben genomen. De Zweedse politie heeft het onderzocht en verwacht dat het Zweedse OM tot vervolging overgaat. Jammer dat JK niet verder mocht, maar het lijkt erop dat hij het aan zichzelf te danken heeft. Uiteindelijk weten we nog niet zoveel, dus afwachten.
  1. Is het uitschakelen van je zonnepanelen een slimme truc om te besparen op je energierekening?
    PREMIUM
    Berekening

    Is het uitschake­len van je zonnepane­len een slimme truc om te besparen op je energiere­ke­ning?

    Nogal wat zaken veranderen op de energiemarkt en dat brengt onrust. Door het voornemen van de nieuwe coalitie om de salderingsregeling af te schaffen en de eerder ingestelde ‘terugleverboetes’ worden zonnepanelen een stuk minder aantrekkelijk. Is het dan een goed idee om je zonnepanelen soms maar uit te zetten? Twee experts rekenen uit in welke situatie het je geld kan besparen.