achtergrond

Geenstijl

LIVE OM 11 UUR: 'National walk-out' belastingbetalers Universiteit van Amsterdam

Draai die kraan dicht

Weet u hoeveel geld de Rijksoverheid ieder jaar overmaakt aan de UvA? Meer dan 665 miljoen euro. Zes. Honderd. En. Vijf. En. Zestig. Miljoen. Euro. Alleen nog maar aan de UvA hè. Ieder jaar weer. En wat krijgen we daar deze week voor terug? 'Studenten' die de boel barricaderen, met stokken meppen, agenten aanvallen met onder meer vuurwerk en ammoniak, gesteund door glimmende hoogleraren die lopen te piepen dat de politie erop is afgestuurd of met een glimmende kop vertellen dat ze in het Engels met een paar gemaskerde gekken hebben zitten 'onderhandelen'.

En wij betalen met zijn allen dus zeshonderdenvijfenzestig miljoen euro per jaar zodat die lui zich over tijdje als 'Trainee Duurzaamheid en Inclusie' bij een middelgrote gemeente aan kunnen melden om voor een bovenmodaal salaris Powerpoints in elkaar te draaien. 

Nou mooi niet. Genoeg is genoeg. Wij lopen vandaag om 11 uur allemaal naar buiten (is lekker weer ook) om "UvA rot op, UvA rot op, UvA UvA UvA rot op" te scanderen. Aan deze onzin betalen we niet meer mee.
UPDATE 13u42: Nu ook tentjes ín UvA-gebouw, enkele demonstranten "lijken van plan om naar de zevende verdieping te gaan, waar de bestuurskamer van de UvA zit"
UPDATE 13u51: UvA stopt met onderwijs vanwege demonstratie: "Een woordvoeder van de UvA laat weten dat studenten en medewerkers die op het moment college hebben het pand gaan verlaten. Over een ontruiming van de aanwezige demonstranten kan de woordvoerder nog niets zeggen, ook niet over een eventuele aangifte."
UPDATE 14u13: Parool meldt: "De deuren van de Cvb-vleugel worden vervolgens gebarricadeerd met een bankstel, een kapstok en een grote schilderijlijst." en "ME onderweg"
ONDERTUSSEN IN GRONINGEN: Gezellige video "There is known Zionist standing here, we don't wan't Zionists in our camp"
UPDATE 14u40: UvA doet aangifte (dus de ME mag zo los)

Dit is niet de Instagram van een paar opgeschoten idioten, maar DE OFFICIËLE SITE VAN EEN MET BELASTINGGELD GEFINANCIERDE INSTELLING

Ja kom nou, en in Nederland zeggen we trouwens: Nationale Buitenloopdag
UU QUOQUE

UPDATE - Huh wat, het was toch geen walk IN?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.