Tijdens een pro-Europees protest in Georgië hielden demonstranten zaterdag EU-vlaggen omhoog, in de zaal van het songfestival werden ze diezelfde dag juist geweerd.
Volledig scherm
Tijdens een pro-Europees protest in Georgië hielden demonstranten zaterdag EU-vlaggen omhoog, in de zaal van het songfestival werden ze diezelfde dag juist geweerd. © AP

Brussel boos op Eurovisie Songfestival om weren van EU-vlag: ‘Dit is verbijsterend en verdacht’

met videoDe Europese Commissie wil uitleg van de European Broadcasting Union (EBU) over het besluit om de bekende blauwgele EU-vlaggen te verbieden tijdens de songfestivalfinale van afgelopen zaterdag. ,,Dit helpt de vijanden van Europa.”

94 reacties

  • A. Van Iersel

    1 week geleden
    Het is gewoon een politiek woke feestje..heeft niks meer met songfestival te maken... boycotten die hap....kijken al jaren niet meer..
  • S Steers

    1 week geleden
    Een vlag van een land is een politiek stmbool. Alle landen bij elkaar van het EUROvisie songfestival, die willen dus onder - figuurlijk gesproken - Europese vlag een feestje vieren. Als er 1 ding logisch is, dan is het om dat ook letterlijk onder Europese vlag te doen. En niet iemand te cancellen wiens hele optreden gaat over Europese saamhorigheid. Wat die cameravrouw deed was uitlokken en juist Joost een onveilig gevoel geven. Zij begon, maar krijgt zij straf? Of was zij 't instrument van EBU?
  • Anoniem

    1 week geleden
    Kan hier geen sprake zijn van het feit dat Joost Klein gewoon niet mocht winnen maar een vooraf bepaalde kandidaat. Misschien zou hij niet door de vakjury op 1 komen maar wel door de publieksjury en dat wilden ze volgens mij voorkomen door deze stunt en het disrespect van de EBU voor Nederland door te melden dat ze niet bang van ons zijn. Hoop dat de betreffende mensen bij de EBU doorgelicht worden. Anders kan ik geen reden vinden. Nel Blaauwiekel
  • tanja jonker

    1 week geleden
    @erik Simon helemaal met u eens. Tanja
  • Ap Monné

    1 week geleden
    Schaf dat hele eurovisie songfestival nou maar af. Het is geldverslindend, en voegt helemaal niets toe aan de maatschappij, daarnaast is het een freakyshow geworden met weinig talent, en het is teveel doorspekt met politieke issues die helemaal niets met het evenement te maken hebben. Het songfestival is vervallen tot één grote puinhoop de laatste jaren, en dat is begonnen toen de oost europese landen gingen meedoen en Australië. Vooral dat laatste land wekte verbazing alom.