Google Wallet wordt straks niet meer ondersteund op deze telefoons

Google Wallet wordt straks niet meer ondersteund op deze telefoons

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Vanaf volgende maand wordt Google Wallet op sommige Android-telefoons niet meer ondersteund. Google geeft aan dat dit het plan is omwille van veiligheidsredenen. Het geldt ook voor bepaalde gadgets op Wear OS. Dit zijn de toestellen die straks niet langer gebruik kunnen maken van Google Wallet.

Google Wallet-ondersteuning

In een nieuw document van de klantondersteuning van Google is te lezen dat Google Wallet straks Android 9.0 en hoger benodigt. Qua smartwatches moet je wearable op Wear OS 2.x of hoger draaien. Het gaat van start per 10 juni. Google zegt dat beveiligingsupdates niet beschikbaar zijn voor Android-versies onder Android 9.

Vroeger was Android 7.0 nog de standaard, maar dat gaat nu veranderen omdat Google naar eigen zeggen niet langer in staat is om beveiligingsupdates te sturen om tap to pay (contactloos betalen) mogelijk te kunnen blijven maken. Heb je dus je toestel nog op Nougat draaien uit 2016 of Oreo uit 2017, dan zal je merken dat het per 10 juni over en uit is met de ondersteuning voor Google Wallet.

Gerelateerde artikelen

Google Wallet is de betaal-app van Android waarmee je onder andere met je pinpas of creditcard contactloos kunt betalen. Nog niet alle banken ondersteunen het, maar daar komen er wel steeds meer bij. Binnen Google Wallet betaal je via Google Pay. In de app kun je verder ook klantenkaarten, concertkaarten en boardingpassen opslaan. Het wil daarmee echt de virtuele portemonnee op je smartphone zijn. Maar dus niet meer als je een te oude versie van Android gebruikt.


Heb jij je toestel op deze verouderde Android-versies draaien en wat ga je doen nu de ondersteuning voor Google Wallet stopt? Deel het in de reacties onder dit artikel.

Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google W ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk