Entertainment

Joost Klein hoeft niet te vrezen voor gevangenisstraf: ‘Waarschijnlijk een boete’

Joost Klein

Joost Klein hoeft niet te vrezen voor een gevangenisstraf. Dat vertelt Dennis Martinsson, assistent-professor Zweeds strafrecht aan de Linnaeus Universiteit, aan De Telegraaf. Na het verlaten van het podium na zijn halve finaleoptreden in Malmö zou Joost een cameravrouw hebben bedreigd.

‘Het woord van de cameravrouw tegen het woord van Joost Klein is al voldoende voor het openen van een vooronderzoek’

Kennelijk zou Joost Klein herhaaldelijk gevraagd hebben om hem niet te filmen. De vrouw gaf hier echter geen gehoor aan, waarop het zangertje een dreigend gebaar zou hebben gemaakt. De dame in kwestie kwam volgens de EBU met een ander verhaal. Wat dit precies inhoudt, is (vooralsnog) niet bekend. Eén dag na het incident werd de zaak doorgegeven aan de openbaar aanklager, al betekent dit volgens Martinsson niet dat er voldoende bewijs tegen Joost is verzameld.

“De drempel voor het openen van een vooronderzoek ligt in Zweden heel laag, maar de meeste zaken waarbij een vooronderzoek wordt geopend, leiden niet tot een aanklacht”, zegt Dennis Martinsson. “Het woord van de cameravrouw tegen het woord van Joost Klein is al voldoende voor het openen van een vooronderzoek. Eventueel aanwezig bewijs in de vorm van een video-opname kan de claim van de cameravrouw ondersteunen, maar ook verzachtende omstandigheden aandragen voor Joost Klein. Als daarop te zien is dat hij aangeeft niet gefilmd te willen worden en de cameravrouw doet dit toch, dan kan dat als een verzachtende omstandigheid gelden.”

Joost Klein hoeft niet te vrezen voor gevangenisstraf: ‘Waarschijnlijk een boete’

Het kan nog weken duren voordat er meer duidelijkheid komt over een eventuele vervolging van Joost Klein. “De openbaar aanklager gaat nu bepalen of er genoeg bewijs is om deze zaak voor de rechter te brengen”, legt de strafrechtdocent uit. “Het kan zijn dat de aanklager de politie vraagt meer bewijs te verzamelen of meer gesprekken met getuigen te voeren. Een zaak als deze is normaal gesproken geen prioriteitszaak, maar de media-aandacht kan deze wel versnellen. Zeker als aanklager besluit het niet voor de rechter te brengen. In dit geval is het voor iedereen beter dat er zo snel mogelijk iets bekend wordt.”

Een gevangenisstraf is in ieder geval zeer onwaarschijnlijk, weet Dennis Martinsson. “Een boete is het waarschijnlijkst. De hoogte van die boete hangt in Zweden af van je inkomen. Zelfs als hij, naast een dreigend gebaar, ook een verbaal dreigement heeft geuit, dan zal hij waarschijnlijk maximaal een boete krijgen. Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of er wel een aanklacht komt.”

18 reacties

Arie bruin

Als of je voor een bedreiging überhaupt de gevangenis in zou kunnen gaan . Wat een sensatie allemaal weer !

Nico Zonnenschijn

Het ‘druppelt’ nieuwtjes vanuit Knäckerbröt country; Joost ‘zou’ de camera van het bevallige jonge meiske uit haar trillende bevallige handjes hebben geslagen; en tsja die was natuurlijk kædück.
Meiske was totaal ‘ongesteld’ daarna en heeft Joost gerapporteerd bij de Obergruppestormbahnführer [Martin Huppeldekût?]

Het Ghanese Team

Als straf mag dhr Klein een uurtje met de billen omhoog en zullen wij van het Ghanese team hem even finaal dubbel vouwen. Zijn uitgangsgat zal langdurig en intensief gebruik worden. Het gat zal volledig afgevuld worden met warme mannenpap. Dhr Klein zal weken wijdbeens door het leven gaan en zal langere tijd last hebben van pijn bij het lopen, niezen en als hij zit te bouten. Na dit wilde avontuur zal hij geheel van de heren liefde zijn en dit met al zijn passie verkondigen in zijn raps.

De Deventer Zuid Posse

Ik vind het net een luie bl@nke k@nk@r πeger. Mocht Joost onze kant op komen, dan slaan we hem twee blauwe ogen en een tand door ze lip. Rappen moet je overlaten aan katoen plukkers

Natnek

Weer die A|DSheaumeau.
Kan hij niet gewoon deaudvallen?

Win Kieft

Ik krijg als ik Joost zie, altijd een beeld van een mongool in gedachten.

Humberto Tan

Ik zal graag ze vrouw even willen bevruchten, ook zal stribbelt ze tegen en schreeuwt ze om hulp. Gewoon even lekker ouderwets, vier vrienden om haar vast te houden en regelmatig wisselen van persoon of van gat.

99cent

Joost de zaad vragen is een drol

Palestijnen bestaan niet

Joost Klein zouden ze moeten droppen in zo’n mohammedaanse achterstandswijk in Malmö.

Pieter

Verbaal dreigen moet ook aangepakt worden. Ook bij Nederlanders!! Zeker nu. Aan Eurovision deelnemen en niet gefilmd willen worden. Het moet niet gekker worden. Aanpakken die hansworst!!!!

lachebekje

Een lachebekje met temperament. Hij schijnt de camera van die vrouw in gruzelementen te hebben geslagen, vind je het gek dat zij bang is?

Achmed

@ lachebekje,
Wholla !! Is normaal toch ! Vrouw is beneden man ,als zij tof doet ,gewoon klap geven !

Hassan jasaan

Zeker Mattie ! En alle ongelovigen zijn haram varkens ,zij moet oprot naar hell ! Wij gaan deze wereld overneem ! Wholla als je niet met ons ben ,jij ben tegen ons !

Het Joodse volk

Een goede m°slim is een dode m°slim.

b°°s

ik ben b°°s, ik heb z°iets van waar°m?

Freddy

Nederland heeft zich internationaal voor joker gezet door een totale mafklapper naar het songfestival te sturen.

Kevin van Powned

ik heb nog een veel grotere neus dan die hele zogenaamde joodse delegatie van de UVA.

vraagje

Was er nou écht niks beters te vinden dan de achterbuurten van Ljouwert?