De organisatie besloot de duizenden kinderschoenen op Moederdag op de Grote Markt in Haarlem neer te zetten omdat veel Palestijnse moeders in Gaza hun kinderen hebben moeten begraven.
Volledig scherm
De organisatie besloot de duizenden kinderschoenen op Moederdag op de Grote Markt in Haarlem neer te zetten omdat veel Palestijnse moeders in Gaza hun kinderen hebben moeten begraven. © Michel van Bergen

Herdenkingsprotest met 15.000 paar schoenen voor gedode kinderen in Gaza

Met het neerzetten van 15.000 paar kinderschoenen hebben drie vrijwilligersorganisaties zondag in Haarlem aandacht gevraagd voor de ongeveer evenzovele kinderen die sinds het begin van de oorlog in Gaza om het leven kwamen.

  1. Agent Tom geeft inkijkje in verborgen wereld van huiselijk geweld: ‘Het is soms op het schizofrene af’
    PREMIUM

    Agent Tom geeft inkijkje in verborgen wereld van huiselijk geweld: ‘Het is soms op het schizofre­ne af’

    Elke anderhalf uur - zeventien keer per dag - krijgt de Rotterdamse politie een melding binnen over huiselijk geweld. Nergens in Nederland ligt dat cijfer zo hoog. Politieman Tom van Drunen schetst een onthutsend beeld van een veelal verborgen wereld én vertelt wat je als buitenstaander kunt doen. ,,Je moet niet vergeten dat slachtoffers vaak gevangen zitten in een situatie.”
    Rotterdam
  2. Honderden apen afgemaakt van handelaar in Tilburg: ‘Geen poging gedaan ze te redden’
    PREMIUM
    met video

    Honderden apen afgemaakt van handelaar in Tilburg: ‘Geen poging gedaan ze te redden’

    Bij apenhandelaar Hartelust zijn tientallen en mogelijk zelfs honderden apen afgemaakt omdat enkele dieren besmet waren met tbc. De zending van 480 apen kwam uit Vietnam, waarna een deel van de mogelijk besmette dieren over Europa verspreid is. Voor dierenorganisaties roept dit opnieuw de vraag op wat zo’n apenhandelaar nog in Tilburg doet. ,,Er is geen enkele poging gedaan deze dieren te behandelen.”
    Tilburg