Giro 2024: Geraint Thomas komt ten val op weg naar Napels
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 15:56

Giro 2024: Geraint Thomas komt ten val op weg naar Napels

Geraint Thomas is in de negende etappe van de Giro d’Italia tegen de grond gegaan. De kopman van INEOS Grenadiers, die voorlopig derde staat in het klassement, was op 57 kilometer van de streep betrokken bij een val. De schade bij Thomas lijkt mee te vallen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De negende etappe van de Giro d’Italia was in de eerste uren niet al te enerverend, maar met minder dan zestig kilometer voor de boeg werd het peloton plots opgeschrikt door een valpartij van een van de belangrijkste klassementsrenners. Geraint Thomas kwam net na een rotonde namelijk ten val.

De 37-jarige Brit leek zich niet echt druk te maken, kroop al snel weer op de fiets en werd opgewacht door zijn ploeggenoten Tobias Foss en Ben Swift. Na een korte achtervolging wist Thomas weer de aansluiting te vinden met het peloton, net op tijd voor de cruciale en lastige heuvelzone richting de finish in Napels.

Schachmann komt ook ten val
Met Maximilian Schachmann was er overigens nog een tweede renner betrokken bij de val. De Duitser van BORA-hansgrohe, die in de eerste week van deze Giro al mooie dingen liet zien, had zichtbaar meer pijn en deed er wat langer over om zijn weg te vervolgen.

RIDE Magazine