Vogelgriep: reële dreiging of winstgedreven angstzaaierij ?

5

Terwijl de media de zorgen over een mogelijke H5N1-vogelgrieppandemie vergroten, trokken sommige analisten de motieven achter de alarmerende verhalen in twijfel, waarbij ze wezen op de financiële prikkels van vaccinfabrikanten en het controversiële door de Amerikaanse overheid gefinancierde ‘gain-of-function’-onderzoek naar het virus, schrijft John Michael Dumais.

De groeiende bezorgdheid over het potentieel voor een verwoestende vogelgrieppandemie zorgt voor meer berichtgeving in de media, waaronder beweringen dat de vogelgriep “ 100 keer erger zou kunnen zijn dan Covid.”

Maar bij nader onderzoek blijkt dat het alarmniveau misschien voorbarig is, en sommigen beweren dat angstzaaierij wordt ingegeven door winstbejag.

De afgelopen weken zijn gevallen van het H5N1-vogelgriepvirus – ook bekend als “hoogpathogene vogelgriep (HPAI) A” – gedetecteerd bij wilde vogels, pluimvee, een verscheidenheid aan zoogdieren, waaronder katten en dolfijnen, en een klein aantal mensen.

Volgens nieuwsuitzendingen als The New York Times en Daily Mail heeft de berichtgeving geleid tot de vrees dat het virus zou kunnen muteren om een ​​efficiënte overdracht tussen mensen mogelijk te maken.

Topgezondheidsfunctionarissen in de VS, zoals Dr. Mandy Cohen, directeur van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), zeggen dat ze de situatie “zeer serieus” nemen en letten op tekenen dat het virus muteert terwijl het zich verspreidt naar nieuwe dierenreservoirs zoals vee.

Andere experts dringen echter aan op een meer afgemeten perspectief en wijzen erop dat cruciale bewijsstukken – zoals bewijs van overdracht van zoogdier op zoogdier of van mens op mens – nog niet zijn uitgekomen.

“Het is niet eens een fiasco van een ‘nieuwe soort’ zoals de dagen van de Covid-hysterie”, schreef journalist Jordan Schachtel op zijn Substack “The Dossier.” “In feite bestaat de spanning waarover wordt gesproken al tientallen jaren.”

Dr. Céline Gounder, senior fellow en hoofdredacteur van KFF Health News voor de volksgezondheid, bagatelliseerde vorige week op ‘ CBS Mornings ’ de zorgen over de besmettelijkheid voor mensen. Ze wees erop dat de persoon die naar verluidt de vogelgriep had opgelopen, slechts “een zeer mild geval” van conjunctivitis had.

“En dat is belangrijk om te benadrukken, omdat het niet in de longen zit”, zei Gounder. “Het is geen longontsteking, waardoor de overdracht van persoon op persoon gemakkelijker zou worden.” Ze wees erop dat de besmettelijkheid beperkt lijkt te blijven tot degenen die rechtstreeks met besmette dieren werken.

Advertisement

Terwijl de media onheilspellende krantenkoppen en speculatieve berichtgeving opvoeren, stellen sommige analisten vragen over de motieven en prikkels die de vogelgriephype voeden – van de winsten van de vaccinindustrie tot controversieel door de overheid gefinancierd virusonderzoek tot pogingen om de voedselvoorziening te ontwrichten.

Lees meer
Gevaren van de ogenschijnlijk geplande vaccinatiecampagne tegen de H5N1-vogelgriep

Critici beweren dat de sensationele berichtgeving en het selectief citeren van worstcasescenario’s onnodige paniek aanwakkeren en nuchterdere beoordelingen van de huidige H5N1-dreiging vertroebelen.

“Ze zijn hier al bang voor, terwijl dit in feite een ziekte is die zich niet van persoon tot persoon verspreidt”, zegt Harvey Risch, MD, Ph.D., emeritus hoogleraar en senior onderzoeker in de epidemiologie van chronische ziekten aan de Yale School of Public Health, op een recente podcast.

“Het muteert ‘misschien’ … het ‘macht, macht, macht’ is het angstwoord,” zei Risch. “En dat wat daarbuiten is afgekondigd om de bevolking onder controle te houden – je controleert ze met angst. En de media gaan daarin mee.”

Sommige analisten suggereerden dat financiële prikkels en controversiële onderzoekspraktijken de alarmistische verhalen kunnen beïnvloeden.

Vaccinfabrikanten staan ​​op het punt enorme winsten te behalen als de angst voor een dreigende H5N1-pandemie de overheid ertoe aanzet voorraden van vogelgriepvaccins aan te leggen en een wijdverbreid publiek gebruik ervan te maken , aldus Substack-schrijver Jon Fleetwood.

“Als je alles bij elkaar optelt, lijkt het erop dat er hetzelfde gebeurt als wat er met COVID is gebeurd”, vertelde hij aan The Defender.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Vogelgriep, censuur en 100-dagenvaccins: 6 voorspellingen voor ‘de volgende pandemie’

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
11 dagen geleden

Wie komt er op het idee om dolfijnen op vogelgriep te testen???
Ze gebruiken PCR tests hiervoor heb ik gehoord.
Hoe zouden ze het anders moeten doen?
Dus trek je conclusies.

Pjotr
Pjotr
10 dagen geleden

Zoek op ema.europa.eu naar H5N1. Er zijn al zes vaccins tegen die vogelgriep goedgekeurd voor MENSELIJK gebruik. Ook lopen er onderzoeken naar de nieuwe vogelgriepvaccins bij kinderen. Tijdens het invullen van je zoekopdracht bij ema zie je na H5N al een lijstje verschijnen. Ook tegen H5N8 is er al een vaccin goedgekeurd voor menselijk gebruik.
Ook voor andere H5Nx varianten wordt er naarstig gewerkt door de farmaindustrie. Als de nieuwe griep zou uitbreken wordt er meteen, vanaf dag één massaal gevaccineerd. Dat wordt het grootste verschil met de covid-19 pandemie die tenslotte slechts over een nieuwe verkoudheid ging. Wie denkt dat de maatregelen die er toen genomen werden dictatoriaal waren weet niet wat griep is, want behalve de bekende zwakkere risicopersonen die in het begin van covid de ziekenhuizen overspoelden zullen daarnaast in de eerste plaats kinderen en adolescenten massaal met meer dan veertig graden koorst in het ziekenhuis terecht komen en daar ook dikwijls sterven. Je zal wel zien wat een tirranie de overheden over ons afroepen bij een nieuwe griep!

Henk
Henk
10 dagen geleden
Antwoord aan  Pjotr

De oorzaak dat vee massaal ernstig ziek wordt, komt meestal door de vaccins dat het ‘preventief’ krijgt toegediend. Komt bij dat ‘vaccins’ steeds vaker MRNA brouwsels zijn. Hetzelfde bij mensen. Hoeveel ouderen staan jaarlijks braaf in de rij voor de huisartspraktijk voor de preventieve griepprik ? Ik lag me altijd suf wanneer ik er voorbij rijdt.

Vergeet nooit dat het woord pharmacie komt van het woord pharmakeia, dat toverij, hekserij, zwarte magie betekend. Zal wel weer van de joodse kabbalah komen.

louis
louis
10 dagen geleden

!00 keer erger dan Covid. Effe rekenen: 100 keer niets is nog steeds niets. Covid was nooit erg. Enige dat erg was was de overheid onder aanvoering van de pharmaceutische bedrijven.

Marcel
Marcel
10 dagen geleden

Hetzelfde geldt voor mazelen. Kleine kinderen krijgen mazelen. Vroeger, hele kleuterklassen tegelijk. Nu hebben er een stuk of 50 mazelen en heel NL schiet in paniek stand. Net als bij nepcovid.