Hamas ‘reorganiseert’ in het noorden van Gaza en vecht tegen het binnenvallende leger in Rafah

1

Op 11 mei laaiden hevige gevechten opnieuw op in de wijk Al-Zaytoun in Gaza-Stad tussen het Palestijnse verzet en Israëlische troepen, maanden nadat Tel Aviv beweerde dat Hamas in het noorden van de enclave was verslagen, meldt The Cradle.

Het Israëlische leger is ook ingezet in de stad Jabalia, ten noorden van Gaza-stad, waar het beweert dat strijders van de gewapende vleugel van Hamas ‘gereorganiseerd’ zijn.

Een veldcommandant van het Palestijnse verzet vertelde Al-Mayadeen dat de binnenvallende tanks in Al-Zaytoun gedwongen waren zich terug te trekken uit de omgeving van de kliniek in de buurt.

“Het verzet richtte zich de afgelopen twee dagen op de troepen die in het gebied waren gepositioneerd met mortiergranaten en antitankraketten … Artillerie en luchtbombardementen zijn nog steeds aan de gang op verschillende assen in Al-Zaytoun”, zei de Palestijnse commandant.

Het Israëlische leger bevestigde zaterdag aan de Hebreeuwse media dat troepen die aanvankelijk bereid waren om in Rafah te opereren, zich voorbereiden om Jabalia binnen te vallen.

Er zijn ook gevechten aan de gang in Rafah in het zuiden van Gaza, waar de Israëlische autoriteiten al maanden zeggen dat de “laatste twee bataljons” van Hamas zijn gepositioneerd.

Strijders van de Qassam Brigades van Hamas, de Quds Brigades van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en andere verzetsfracties hebben het binnenvallende leger fel geconfronteerd terwijl tienduizenden burgers wanhopig de overbevolkte stad ontvluchten.

Gedeeltelijke IDF-terugtrekking uit al-Zaytoun vanwege verzet

Een veldcommandant in Gaza zei vandaag dat de Israëlische bezettingsmacht zich gedeeltelijk terugtrok uit de omgeving van de al-Zaytoun-kliniek na hevige confrontaties met het Palestijnse verzet

Advertisement
 ten zuiden van Gaza-stad.

Hij vertelde Al Mayadeen dat het verzet de afgelopen twee dagen IOF-troepen in de buurt van de al-Zaytoun-kliniek heeft getroffen met behulp van mortiergranaten en anti-pantserraketten.

De commandant zei ook dat de Israëlische bezettingstanks opnieuw zijn opgesteld nabij het Dawlah-kruispunt aan de Salah al-Din Road, ten zuiden van de wijk, en voegde eraan toe dat op meer dan één as in de wijk al-Zaytoun artillerie- en luchtbombardementen aan de gang zijn.

Hij benadrukte dat het gebied rondom de Al-Madarisstraat in Deir al-Balah in de centrale Gazastrook op grote schaal verwoest is.

Het verzet voert felle gevechten met IOF in al-Zaytoun

Eerder vandaag was het Palestijnse Verzet verwikkeld in hevige gevechten met de Israëlische bezettingsmacht in de centrale en zuidelijke delen van de wijk al-Zaytoun in het zuidoosten van Gaza, bevestigde een veldleider tegen Al Mayadeen.

De bron benadrukte dat de gevechten plaatsvonden in de al-Mustawsaf-straat in het centrum van de wijk en in de buurt van de Ali-moskee en de UNRWA-kliniek in het zuiden.

Verzetsstrijders vielen verschillende Israëlische tanks aan met antitankraketten in de buurt van de al-Zaytoun-kliniek, vertelde de bron aan Al Mayadeen, eraan toevoegend dat het Israëlische bezettingsleger de kliniek in een commando- en controlecentrum heeft veranderd en huizen in de buurt vernietigt.


Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
23 dagen geleden

Elke keer wanneer ik zo’n filmpje zie, kan ik mij toch niet van de indruk ontdoen, dat dit gemaakt is door de zionisten, om de illusie te wekken dat het in Gaza om een echte oorlog gaat, in plaats van het willekeurig doodschieten van weerloze mensen.