'Ik denk dat Ajax blij is als Henderson vertrekt, bevalt voor geen meter'

'Ik denk dat Ajax blij is als Henderson vertrekt, bevalt voor geen meter'

12 mei - 13:56 Laatste update: 14:30
40

Jordan Henderson lijkt alweer op weg naar de uitgang bij Ajax, waar hij is geschrokken van de gebrekkige topsportmentaliteit. Mario Been ziet dat er van alles mis is in Amsterdam, maar is ook kritisch op de voormalig Liverpool-middenvelder.

"Ik schrok wel van wat Henderson zei: er is écht geen topsportklimaat bij Ajax. Spelers doen maar wat. Hij zal het beter gewend zijn", begint Been bij De Eretribune op ESPN. "Buiten het feit dat hij weinig recht van spreken heeft, om wat hij momenteel laat zien in de Nederlandse competitie. Maar hij zal het anders gewend zijn en dat signaal is al vaker gegeven."

Been denkt dat het in de staf van Ajax al niet goed zit. "Daar begint het mee. We hebben dat verhaal al vaker gehoord, ook van Dusan Tadic. Spelers gaan toch wat gemakzuchtig met hun carrière om. In plaats van dat ze elke dag op zoek gaan naar hun top. Er mag ook wel wat meer vanuit jonge spelers zelf komen, vind ik." Dat spelers als Tadic en Henderson aan de bel trekken, is veelzeggend. "Ja, dat is wel typerend voor de manier van werken in Amsterdam op dit moment."

Voetbal International en The Athletic schreven deze week dat Henderson is geschrokken van wat hij aantrof bij Ajax, qua kwaliteit en mentaliteit. De ervaren Engelsman bleek zelf binnen de lijnen niet in staat om het zwalkende schip vlot te trekken. Een breuk is daardoor niet uitgesloten.

Henderson miste door blessures negen van de mogelijke negentien duels van Ajax sinds zijn komst. Jan Joost van Gangelen vindt daarom dat de Engelsman niet te hoog van de toren moet blazen. "Volgens mij bevalt het hem voor geen meter. Ik denk dat Ajax ook blij is als Henderson vertrekt." Been vult aan: "Zeker qua salaris."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: