Van 't Schip: 'Henderson maakt zich zorgen'

Van 't Schip: 'Henderson maakt zich zorgen over volgend seizoen'

12 mei om 14:16
Laatste update: 12 mei om 14:22

John van 't Schip heeft gereageerd op het nieuws dat Jordan Henderson in de zomer mogelijk alweer vertrekt bij Ajax. De trainer, die zelf ook een stapje terug zal doen, denkt dat de 33-jarige middenvelder zich zorgen maakt over de situatie in Amsterdam.

"Ik kan er niet veel over zeggen", begint Van 't Schip voor de camera van ESPN. "Ik heb alleen kort met hem gesproken, nadat hij terugkwam van zijn revalidatie in Engeland. Voor hem is het natuurlijk ook teleurstellend hoe het gegaan is sinds hij hier is. Hij raakte geblesseerd, de resultaten vielen wat tegen..."

Bovendien is er nog veel onduidelijk over de toekomst bij Ajax. "Hij maakt zich waarschijnlijk een beetje zorgen over hoe het er volgend seizoen uit gaat zien", erkent Van 't Schip. "Dat weten we allemaal niet, er is veel onduidelijk. Degene die daar het beste iets over kan zeggen, is Alex Kroes."

Voetbal International en The Athletic schreven eerder deze week dat Henderson dat hij geschrokken is van de situatie bij Ajax. Het Liverpool-icoon zou geconstateerd hebben dat er onder meer een gebrekkige topsportmentaliteit is.