Gefrustreerde Messi richt zich tijdens duel op camera en uit ongenoegen

12 mei om 13:06

Lionel Messi is niet te spreken over de nieuwe regels in de MLS. Het leverde een opmerkelijk moment op tijdens het duel van Inter Miami met CF Montreal. De Argentijnse ster richtte zich tijdens de wedstrijd tot een camera om zijn ongenoegen te uiten.

De Amerikaanse competitie voerde in april nieuwe regels in, die de gezondheid van spelers moet beschermen en tijdrekken moet voorkomen. Zo moet een speler als hij langer dan vijftien seconden op de grond blijft liggen vanwege een vermeende blessure daarna twee minuten aan de kant blijven, zodat de medische staf hem in alle rust kan behandelen.

Wedden

Meer odds
  • logo

Philadelphia Union

• logo

Inter Miami

Messi kreeg zaterdag met die nieuwe regel te maken. De voormalig aanvaller van FC Barcelona had even last van zijn knie na een overtreding van George Campbell, die daarvoor geel kreeg. Messi nam iets te lang zijn tijd en moest daarna twee minuten aan de zijlijn toekijken. Dat zinde hem allerminst. "Dit soort regels, het gaat de verkeerde kant op", stelde hij geïrriteerd.

Overigens kon Messi wel juichen: Matías Rojas benutte de vrije trap die voortkwam uit de overtreding op hem. Inter Miami won de uitwedstrijd uiteindelijk met 2-3.