Thymen Arensman klimt naar negende plek in Giro: “Had twee slechte dagen, maar ik ben terug”
Thymen Arensman, verscholen achter Geraint Thomas - foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 08:32

Thymen Arensman klimt naar negende plek in Giro: “Had twee slechte dagen, maar ik ben terug”

Thymen Arensman heeft zijn slechte start van de Giro d’Italia definitief achter zich gelaten. In de bergetappe naar Prati di Tivo was de Nederlander van INEOS Grenadiers tot diep in de finale onderdeel van de favorietengroep die ging sprinten om de zege. Terwijl Tadej Pogačar won, klom Thymen Arensman terug de top-10 van het klassement in. “De ploeg bleef in mij geloven en dat heeft zich uitbetaald”, aldus Arensman tegen GCN.

“Iedereen in de ploeg had geloof in mij. En die mensen hadden gelijk, ik ben terug. Ik had gewoon twee slechte dagen aan het begin, maar nu sta ik er weer”, gaat hij verder. Daar was een vierde plaats in de individuele tijdrit van vrijdag en een achtste plaats op Prati di Tivo voor nodig. In die bergrit ging hij Alexey Lutsenko en Filippo Zana voorbij, en omdat meer renners tijd verloren staat Arensman nu op minder dan twee minuten van de vierde plaats.

De etappe naar Prati di Tivo verliep goed voor INEOS Grenadiers, al had Arensman graag meegesprongen in de vlucht. “We hadden Narvaez en Sheffield in de ontsnapping, want we wilden met twee man mee zijn. Als het echt een slagveld zou worden, dan kon ik ook meespringen. Maar als ik mijn kont ook maar oplichtte, schreeuwde het halve peloton mijn naam al dat ik wilde aanvallen. Dat is ook goed om te weten, dat beschouw ik maar als een compliment”, lacht hij.

“Uiteindelijk houdt UAE Emirates het goed samen, dat deden ze goed. Op dat moment wisten we dat het voor de klassementsrenners ging zijn, en ik voelde mij ook beter worden. Het was mooi om mee te doen, samen met Geraint Thomas. Ik miste nog wel de punch naar de finish”, aldus de 24-jarige Arensman, die eindwinst met INEOS nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. “Alles kan nog gebeuren, want de Giro is nog lang. Het podium zou mooi zijn, maar we zijn hier nog om te winnen. Daarom zou ik mijn klassement graag opgeven als Geraint kan winnen.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2024 08:44
Ja, ik was er al een beetje bang voor dat ze hem niet zomaar zouden laten gaan. Het sneue top10 plekkie verdedigen is nu al begonnen. En ik vrees dat de arend de komende 2 weken een vlaams plakkertje heeft.
    12 mei 2024 09:10
    Hij zal moeten hopen op een vrijgeleide. Een ontsnapping die ze voldoende ruimte geven. Want om jongens als o’connor martinez tiberi en cian er af te rijden is hij simpelweg niet goed genoeg bergop
    12 mei 2024 09:20
    De Vlaamse wielenplakker vs het Nederlandse lefgozertje.....'Let the battle begin'........
    12 mei 2024 09:59
    Ach, hij is op de tijdrit na nog gewoon elke dag slechter dan dat Vlaamse plakkertje. Die hoeft zich tot nu toe nog geen zorgen te maken.
    12 mei 2024 10:50
    Zelfs in een Arensman topic kunnen jij en Badgio alleen naar galbakken. Donder gewoon eens op.
    12 mei 2024 11:12
    Zou het lukken? Tot rome elke dag iets negatiefs over Cian zeggen?
    13 mei 2024 18:07
    Uijtdebroeks bedoel je wellicht.....Ja en? Die rijdt zelf voor een zo goed mogelijk klassement, in de tijdrit geeft ie tijd toe bergop is die kans kleiner. Een ritoverwinning pakken gaat niet lukken want Pogacar rij je er nergens af....Arensman is een rechtstreeks concurrent voor een ereplaats...dus.
12 mei 2024 08:42
Leuk inkijkje (no pun intended) dat je naam geroepen wordt als je uit het zadel komt.
    12 mei 2024 09:43
    Ik zou de hele dag slag om slinger uit het zadel komen om te trollen.
12 mei 2024 10:51
Met nog 2 goede weken en een sterke tijdrit voor de boeg zit top-5 en wellicht meer er zeker nog in.
    12 mei 2024 11:50
    Hij heeft zeker mogelijkheden en wordt en opzichte van andere renners vaak alleen maar beter gedurende een ronde. Top 5 is wel realistisch.
    12 mei 2024 12:25
    geen voordeel dat de 2e tijdrit zo vroeg zit, daarna komen er nog 3/4 bergritten
12 mei 2024 09:10
Jammer dat hij dan weer zegt zijn klassement op te geven als Thomas kan winnen. Hij hoeft namelijk niet zijn AK op te geven als Thomas kan winnen, het kan ook allebei. Of samen hoog eindigen. Daarnaast is winst totaal niet realistisch zonder dat Pogacar wat tegenkomt.
    12 mei 2024 09:50
    Heb soms het gevoel alsof hij dat een prettiger uitgangspunt vindt. Neemt toch een beetje de druk weg van je eigen klassement. Gisteren haalde Jeroen van Belleghem op Eurosport een vergelijkbare reden aan als mogelijke oorzaak voor het niet kunnen presteren bij het begin van een ronde.
    12 mei 2024 10:07
    Ja, dat past echter wel in zijn mentale gestel momenteel. Neemt de druk weg. En maakt hem trouwens wel een ultieme knecht ook. Gaat er om dat ze in de derde week misschien iets uit kunnen spelen, en blauwe pechvogel ligt altijd op de loer, niet meer in malmeu, maar wel in de giro, voor iedere renner. Dus kun je maar beter zo dicht mogelijk bij het podium blijven, je weet maar nooit. Dat snappen ze wel bij Ineos.
12 mei 2024 09:11
De ploeg is in hem blijven geloven. Vreemd dat zijn pa dan niet bleef geloven in de ploeg.
    Zijn pa is ook een soort dorpsgek, die vindt zichzelf wat te interessant.
    12 mei 2024 10:33
    @de Zeboe. Dorpsgek of niet, hij zal er wel net iets meer vanaf weten dan jij neem ik aan.
    Ongetwijfeld. Maar kennis op zich geeft nog geen verstand.

    Een dwaas die zwijgen kan gaat door voor een verstandig man.
12 mei 2024 11:16
Hij is er toch nog niet helemaal, want in de slotfase werd hij toch bij elke versnelling en de eindsprint snel op een achterstand gezet.
In goede doen zit hij toch in dat groepje op twee seconden.

Neemt niet weg dat hij zich knap verbeterd heeft.
    12 mei 2024 12:56
    Hij zegt dan ook zelf dat hij punch mist, zeker in de finale.
12 mei 2024 11:33
Heeft het zeker in zich om een goede meesterknecht te worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.