Wisselend succes CL-finalisten: Real wint overtuigend, Dortmund verliest dik

11 mei - 20:30 Laatste update: 20:31
8

Borussia Dortmund en Real Madrid hebben zaterdagavond allebei hun krachten gespaard, in aanloop naar de onderlinge Champions League-finale op Wembley op 1 juni. Zowel de Duitsers als de Spanjaarden begonnen hun competitieduels tegen respectievelijk Mainz 05 en Granada CF met een B-opstelling. Dortmund verloor dik, maar Real, dat al kampioen is van Spanje, won overtuigend. Tegelijkertijd kwamen Chelsea en Nottingham Forest in actie in de Premier League.

Granada CF - Real Madrid: 0-4
Bij Real was Antonio Rüdiger de enige speler die net als afgelopen woensdag in de halve finale tegen Bayern München (2-1 winst, red.) aan de aftrap verscheen. Sterren als Jude Bellingham, Vinicius Júnior, Toni Kroos en Rodrygo kregen allemaal rust van trainer Carlo Ancelotti.

Daardoor kon de 38-jarige Luka Modric weer eens in de basis beginnen. De Kroaat had een groot aandeel in de openingstreffer tegen het al gedegradeerde Granada. Na een lage voorzet van Brahim Díaz liet hij de bal lopen voor Fran García, die bij de tweede paal zijn eerste competitietreffer voor De Koninklijke kon maken. In de slotfase van de eerste helft voegde García daar ook een assist aan toe. Na een fraaie aanval mocht Arda Güler aanleggen voor de 0-2. In de tweede helft ging Real vrolijk verder met scoren. Díaz maakte zowel de 0-3 als de 0-4.

Door de zege staat Real momenteel op een indrukwekkend aantal van negentig punten in La Liga. De Madrilenen spelen nog drie competitiewedstrijden, alvorens op 1 juni de climax van het seizoen gepland staat met de Champions League-finale.

FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund: 3-0
Net als Ancelotti koos ook collega Edin Terzic er bij Dortmund voor om het merendeel van zijn spelers rust te geven. Nico Schlotterbeck was de enige die niet tot die groep behoorde. Donyell Malen stond in de basis en had aandeel in een dramatische eerste helft voor Die Schwarzgelben, die al zeker zijn van Champions League-voetbal in het volgende seizoen.

Na amper 25 minuten te hebben gespeeld, zorgen Leandro Barreiro en Lee-Jae Sung namelijk al voor een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg, die de punten goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Terzic wisselde driemaal in de rust. Zo ging Malen onder meer naar de kant en kwam Ian Maatsen erin. Zij konden niet voorkomen dat de ruststand ook de eindstand was: 0-3.

Nottingham Forest - Chelsea: 2-3
Chelsea trad als nummer zeven van de Premier League aan tegen Nottingham Forest, dat nog niet zeker is van handhaving. The Blues kwamen na acht minuten op voorsprong via Mykhaylo Mudryk, maar slikten vlak daarna alweer de gelijkmaker van Willy Boly. In de tweede helft was het scoren geblazen, door beide teams. Callum Hudson-Odoi zette Forest in de 74e minuut op een 2-1 voorsprong, maar daarna beslechtten Raheem Sterling en Nicolas Jackson uiteindelijk het pleit in het voordeel van Chelsea, dat alsnog met 2-3 zegevierde en een goede kans maakt om in een verder teleurstellend seizoen nog Europees voetbal te halen.