Rechterlijke uitspraak: 170.000 euro schadevergoeding voor geschorste, niet-gevaccineerde kliniekmedewerker

1

De gezondheidsautoriteit ASL moet 170.000 euro schadevergoeding betalen aan een geschorste apothekeres. Hoewel haar beroepsvereniging vanaf 1 januari 2022 verantwoordelijk was – die haar medisch attest van ongeschiktheid voor vaccinatie al lang had erkend – bleef de ASL de vrouw schorsen, meldt RT.de.

In de Zuid-Tiroolse stad Bolzano werd de plaatselijke gezondheidsautoriteit ASL (Azienda Sanitaria dell’Alto Adige) op 3 mei veroordeeld tot het betalen van bijna 170.000 euro aan schadevergoeding aan een niet-gevaccineerde apotheker. Haar advocaat Mauro Sandri zei tegen de krant La Bussola dat dit de hoogste schadevergoeding is die ooit is ontvangen ter compensatie voor de schorsing van een niet-gevaccineerde persoon.

Het hoofd van de interne apotheek van het Brixen Ziekenhuis werd aanvankelijk van 4 september 2021 tot 31 december 2021 geschorst omdat ze zich niet liet vaccineren tegen Corona. Het jaar daarop, 2022, werd zij tot 2 november opnieuw geschorst omdat zij niet voldeed aan de tot dan geldende vaccinatieplicht voor zorgpersoneel. Als gevolg van dit hoge schadevergoedingsbedrag is het te verwachten dat de Rekenkamer nu ook de schadevergoedingszaak zal onderzoeken.

Zoals het nieuwsportaal lanuovabq.it maandag meldde, oordeelde de arbeidsrechter Eliana Marchesini uit Bolzano op 3 mei in het voordeel van de werknemers in het juridische geschil tussen het hoofd van de interne apotheek van het Zuid-Tiroolse ziekenhuis en de gezondheidsautoriteit ASL. Het vonnis is een succes voor de advocaten Mauro Sandri en Olav Gianmaria Taraldsen. Ze hadden opnieuw “de onwettigheid en intimidatie aangetoond van de voorzieningen waarmee gezondheidswerkers tijdens de vaccinatiecampagne van hun baan werden beroofd omdat ze niet waren ingeënt”, beoordeelde het Italiaanse tijdschrift het vonnis.

In haar uitspraak legde de Italiaanse rechter uit waarom de werkschorsing van ASL na 31 december 2021 niet meer gold. Dienovereenkomstig werd de verantwoordelijkheid voor de schorsing van gezondheidswerkers in Italië vanaf 1 januari overgedragen aan het beroepsreglement. In dit specifieke geval erkende de apothekersvereniging van de provincie Bolzano-Zuid-Tirol de vrijstelling van de apotheker van de vaccinatieplicht. Om deze reden had de gezondheidsautoriteit de werknemer per 1 januari 2022 opnieuw in dienst moeten nemen.

Advertisement

In dit verband wordt de lokale gezondheidsinstantie, na de “onrechtmatigheid van de maatregel van schorsing van de arbeid zonder loon” te hebben vastgesteld, veroordeeld tot betaling van het totale brutoloon van 12.317 euro per maand voor de gehele periode van schorsing, dat wil zeggen in totaal 123.172 euro, vermeerderd met wettelijke rente en herwaardering vanaf de vervaldag tot het resterende bedrag. Bovendien wordt “de aanspraak van de werknemer op het anciënniteitsniveau, maaltijden, vakantie, vrije tijd en bijdragen in de arbeidsovereenkomst voor de periode van schorsing erkend. De Azienda Sanitaria dell’Alto Adige – Südtiroler Sanitätsbetrieb wordt daarom veroordeeld tot betaling aan de werknemer van het bedrag van 33.633 euro voor niet-verrekende fiscale inhoudingen” en “tot betaling van twee derde van de door de eiser gemaakte gerechtskosten, die volledig worden vergoed met 10.717 euro.”

Mauro Sandri zet zich al jaren in voor de verdediging van anti-vaccinatieactivisten op de werkvloer. Na de hoorzitting gaf hij commentaar op de uitspraak van de rechtbank: “Zuid-Tirol is een regio waar de politieke autoriteiten een van de zwaarste repressiecampagnes hebben gevoerd. Maar zelfs in deze uiterst moeilijke omgeving hebben wij de overhand gehad, en met klinkende kracht.” De komende weken zullen we zware legale wapens blijven gebruiken. Hiervoor heeft u als advocaat de laatste tijd voldoende ervaring kunnen opdoen. Nu moeten we opkomen voor iedereen die tijdens de Corona-pandemie is gediscrimineerd. Sandri legde uit:

“Niemand van degenen die op oneerlijke wijze zijn gediscrimineerd en gestraft vanwege hun moed, inclusief degenen die hun zaak al hebben verloren, zal zonder echte gerechtigheid achterblijven omdat ze volledig zullen worden gecompenseerd.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Amerikaanse militaire leiders zullen voor de krijgsraad moeten verschijnen wegens gedwongen vaccinaties

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
Piet
23 dagen geleden

Terecht! Maar zou veel meel mogen zijn, ze heeft gewoon haar gemist inkomen ontvangen.