Entertainment

NPO-medewerkers roepen op om tijdens songfestival statement te maken door beeld op zwart te zetten

Joost Klein

Een aantal medewerkers van de Nederlandse Publieke Omroep hebben de omroep gevraagd om net als het Belgische VRT tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival het beeld tijdelijk op zwart te zetten gedurende het optreden van Israël. De actie is een protest tegen 'alle schendingen van mensenrechten en persvrijheid door de staat Israël'.

NPO-medewerkers roepen op om tijdens songfestival statement te maken door beeld op zwart te zetten

Een groep medewerkers schreef onderstaand bericht:

‘Beste leden van de directie,

Wij, de medewerkers van de Nederlandse Publieke Omroep, veroordelen de schending van de mensenrechten door de staat Israël.

Er zijn al 33.900 Palestijnen gedood door de bombardementen, uitgevoerd door de staat Israël. Ook vernietigt de staat Israël de persvrijheid door actief, gerichte aanvallen uit te voeren op mediagebouwen en veiligheidszones waar journalisten aan het werk zijn. Daarbij zijn er door de staat Israël al 97 journalisten gedood. Onze collega’s.

Als medewerkers van de Nederlandse Publieke Omroep veroordelen wij deze schending van mensenrechten en persvrijheid. Wij roepen op tot actie. Wij willen ons aansluiten bij de actie van onze collega’s van de VRT en roepen op om het beeld tijdens de Israëlische inzending van het Eurovisie Songfestival ook kort op zwart te zetten met het volgende bericht:

‘Wij, de medewerkers van de Nederlandse Publieke Omroep, veroordelen de schending van de mensenrechten door de staat Israël.

Bovendien vernietigt de staat Israël de persvrijheid.

#CeaseFireNow #StopGenocide’

Getekend,

De medewerkers van de Nederlandse Publieke Omroep’

NPO: ‘Dit is een individuele actie van medewerkers van verschillende publieke omroepen’

De NPO heeft gereageerd op het bericht en noemt het een individuele actie van medewerkers van verschillende omroepen. ‘Ze delen een bericht waarin zij de schending van de mensenrechten door de staat Israël veroordelen’, laat de omroep weten via de officiële kanalen. ‘Door gebruik van een NPO-logo lijkt dat een statement vanuit de NPO-organisatie te zijn. Dat is niet het geval: dit is een individuele actie van medewerkers van verschillende publieke omroepen. Het recht om je uit te spreken is een groot goed, maar het moet voor de ontvanger wel duidelijk zijn wie de afzender van het bericht is. Dat is in dit geval niet de NPO. De NPO ontvangt namelijk ook reacties van collega’s die het niet met dit statement eens zin.’

16 reacties

Grumbl3

Oh, Ik dacht dat het artikel over Joost ging. Dan had ik het namelijk wel gedaan. Laat ze anders volgend jaar maar met Europalestina komen.

Crokychipsbankhangkluizenaar

Extra zendtijd voor omroep soehoewart dus

Scooby Doo

Graag op zwart tot het einde van deze wereld.

Van der Ende

Wat raar, want alle msm omroepen zijn in joodse handen. Of is dit een psy-op nee toch?

Theo De Kleine (3cm)

Gewoon heel de NPO op zwart.

WIL UIT VLEUTEN

Ik zie al genoeg ZWART !!!

Dave

Onschuldige mensen worden al decennia’s lang verkracht,gemarteld en vermoord door figuren van dat vredelievende geloof ‘allah snackbar ‘en Israël is de boosdoener, omgekeerde wereld dit ,dit is puur joden haat !

JoostiPraat

6 artikelen op 1 scherm over dit stuk verdriet .
Ik ben het wel beu inmiddels , kom eens met ander nieuws

Free Israël

Hoeveel joden zijn er ondertussen al wel niet vermoord door die moslims ? Alle aanslagen etc. Tel dat eens op en vergelijk dat eens met het zogenaamde ellende wat de joden veroorzaken.nooit buigen voor fascisme !

Aπus

Nah bij mij gaat ie op zwart bij elk moslim land dat er optreed

Jensbabba (voorstelling wat jan gaat zeggen)

Hier betaalen we ons belasting geld aan. Het halve npo bestaat aan linkse activisten.

Akwasi

Goed idee, ik zet mijn scherm de hele avond op zwart

99cent

Aanpak die kindermoordenaars

God in Frankrijk

Wegsaneren die links-antisemitische kliek

Aal Scholver

Ontslaan die mensen. Niet hun taak dat daar en zo te bestätigen.

Natnek

Afschaffen de hele npo.
Stelletje bruinhemden.