104-jarige superfan Bien heeft er verstand van: 'Het wordt 2-0 voor de FC!'

Mevrouw Bos-Van der Laan in haar eigen FC-shirt
© Marco Grimmon/RTV Noord
Mevrouw Bien Bos-Van der Laan is 104 jaar oud en groot fan van FC Groningen. Gisteren voorspelde zij de uitkomst van de wedstrijd goed: 2-0 voor Groningen.
Eerder vertelde de 104-jarige vrouw aan RTV Noord dat zij al vanaf de oprichting in 1971 fan is van FC Groningen. Vroeger had ze vanuit haar flat aan de Zaagmuldersweg zelfs zicht op het Oosterparkstadion en stond ze vaak samen met haar man te juichen.
Bekijk hier de video waarin mevrouw Bien Bos-Van der Laan haar voorspelling doet en vertelt over wat de club voor haar betekent:
Oudste FC-fan (104) verwacht 2-0 voor Groningen

Ik heb al iets bedacht... 2-0

Gisteren was een belangrijke dag, ook voor de 104-jarige fan. Voorafgaand aan de wedstrijd ging sportverslaggever Stefan Bleeker even langs om voor te beschouwen. Haar voorspelling? ‘Ik heb al iets bedacht... 2-0’.
Ze vond het spannend, gaf ze toe: ‘Ja, ik ben ergens een beetje bang.’
Je hecht je eraan
Bien Bos-Van der Laan - 104-jarige FC Groningen-fan over wat de club voor haar betekent
‘Als het nu om een gewone wedstrijd ging, dan was ik hier misschien niet bij geweest. Maar dit is heel iets anders!’

Duimen vanavond!

De club betekent veel voor Bien Bos-Van der Laan, vertelt ze: ‘Door al die jaren, zeker, zeker. Daar hecht je je aan!’ Gisterochtend riep ze door de zaal van de woonzorglocatie waar zij woont: ‘Duimen vanavond! Duimen vanavond!’
En, dat heeft geholpen.
Verslaggever Marco Grimmon ging in augustus vorig jaar ook al langs bij de 104-jarige fan. Toen was zij als eregast aanwezig bij de wedstrijd tegen Willem II.
Bekijk het verslag en de video van die dag hier: