Koninklijke academie van beeldende kunsten in Den Haag / Pro-Palestina demonstratie door UvA studenten in Amsterdam (beeld ter illustratie).
Volledig scherm
Koninklijke academie van beeldende kunsten in Den Haag / Pro-Palestina demonstratie door UvA studenten in Amsterdam (beeld ter illustratie). © ANP/Joris van Gennip

Kunstacademie schort samenwerking met Israël op: eisen van studenten worden ingewilligd

De Haagse kunstacademie schort de samenwerking met een Israëlisch onderwijsinstituut op. Dat laat het bestuur van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) weten. De hogeschool gaat daarmee in op eisen van studenten om de samenwerking met Israël voorlopig te stoppen. Daarmee is het de eerste hogeschool of universiteit in Nederland die ingaat op eisen van protesterende studenten.

  1. Vrouw had vijf dagen na abortus alweer seks met mannen voor geld: ‘De inkomsten waren nodig’
    PREMIUM

    Vrouw had vijf dagen na abortus alweer seks met mannen voor geld: ‘De inkomsten waren nodig’

    Ze kent ze. Vrouwen die vijf dagen na hun abortus alweer seks hebben met diverse mannen. Omdat ze het geld hard nodig hebben. Haddy de Jager vindt de verhalen die ze hoort van sekswerkers ‘verschrikkelijk’, maar gaat op haar 84ste nog altijd twee keer per week langs de ‘hoerenbuurt’. ,,Je verdient er meer mee dan als kassière, maar het maakt je echt niet gelukkig. Echt niet.”
    Den Haag