112-NIEUWS

Handgranaat gevonden tijdens het magneetvissen | Automobilist valt in slaap en rijdt water in

In het water langs de Linker Rottekade is een handgranaat gevonden.
© MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van zaterdag 11 mei 2024.

Handgranaat gevonden tijdens het magneetvissen

Magneetvissers hebben zaterdagavond in het water langs de Linker Rottekade in Rotterdam-Crooswijk een handgranaat opgevist. De politie is ter plekke en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg. De Linker Rottekade is compleet afgezet.
Het voorwerp is in eerste instantie door de visser en agenten uit het water gehaald, maar daarna weer terug in het water gelegd tot het Team Explosieve Veiligheid aanwezig was. Zij hebben het voorwerp vervolgens opnieuw uit het water gehaald, op de kant gelegd en het geïnspecteerd, waarna ze de EOD hebben opgeroepen.

Automobilist valt in slaap en rijdt water in

Langs de A20 tussen Maassluis en Maasdijk is in de richting van Hoek van Holland zaterdagochtend een auto het water ingereden. De bestuurster is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Ooggetuigen hebben ter plaatse gehoord van hulpverleners dat het slachtoffer in slaap was gevallen achter het stuur. De automobilist zou net een nachtdienst hebben gehad en was erg moe.
Auto rijdt het water in vanaf de A20
© MediaTV

Politie valt huis binnen waar eerder dit jaar ook al een inval was

De politie heeft aan het Nicolaas van Het Wouthof in Maassluis in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in een huis. Volgens journalisten ter plaatse zou het om dezelfde woning gaan als waar in februari dit jaar ook al een inval was.
De vorige keer werd een man met een vuurwapen aangehouden. Dit keer kwam er ook een melding over een vuurwapen binnen, maar die is in het huis niet gevonden. Ook is niemand aangehouden. Bij de inval waren veel agenten in kogelwerende vesten aanwezig.
Politie doet inval in huis in Maassluis
© MediaTV

Kinderboerderij dicht na overlijden geitjes

Kinderboerderij 't Sparretje in Maassluis is tijdelijk gesloten. Afgelopen week zijn onverwachts drie geitjes overleden. Daarnaast zijn zeker vier dieren ziek. Wat de dieren precies hebben opgelopen is niet duidelijk.
"We vinden het heel jammer om niemand te kunnen begroeten, maar de gezondheid van de dieren gaat ons voor", schrijft 't Sparretje in een bericht op sociale media. De kinderboerderij laat weten dat de dieren intensieve zorg nodig hebben en doet tot die tijd geen uitspraken over wat er aan de hand is.
Boodschap kinderboerderij 't Sparretje in Maassluis
© MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl