liveblog | 10 mei

112-nieuws vrijdag 10 mei: Minderjarige gewond bij Hoofdstation • Stroomkastje ontploft in Meedhuizen

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 10 mei, 22:10 uur
22:10

Kermis in Stad sluit eerder

De kermis in Groningen sluit om 22.30 uur. De gemeente verwacht een grote toestroom van voetbalsupporters na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. Vanwege de veiligheid gaat de kermis dus eerder dicht.
18:10

Stroomkast knalt uit elkaar in Meedhuizen

Aan de Meedhuizerweg in Meedhuizen is een stroomkast uit elkaar geknald. De brandweer heeft de kast onderzocht, maar hoefde niet te blussen. Ook een medewerker van Enexis kwam ter plaatse.
De stroomkast is kapot
© 112 Groningen
15:20

Auto en wielrenner botsen

Een wielrenner en auto zijn tegen elkaar gebotst op de kruising van het Hoendiep en Aduarddiepsterweg in Groningen. De weg was tijdelijk afgesloten. De wielrenner is mee naar het ziekenhuis.
De politie en ambulance hebben de weg afgesloten
© Noordernieuws
14:55

Brandweer vindt telefoon in water, en hij doet het nog ook

Een bijzondere vondst in de diepenring vandaag. De brandweer deed daar een duikoefening en kwam per toeval een telefoon tegen die er al sinds koningsdag in lag. Toen ze hem aan de lader deden, bleek hij het nog te doen ook. Inmiddels is de telefoon weer terug bij de rechtmatige eigenaar.
13:25

Kinderopvang Peize ontruimd na mogelijk gaslek

Een kinderopvang aan de Esweg in Peize is vanochtend ontruimd vanwege een mogelijk gaslek. Zo'n vijftien kinderen en hun begeleiders hebben het gebouw tijdelijk verlaten. Ze worden opgevangen in een school in de buurt, meldt een omstander aan RTV Drenthe.
De brandweer en netbeheerder Enexis meten of er daadwerkelijk sprake is van een gaslekkage. Dat gebeurt in het kinderdagverblijf en in het dorpshuis, dat vastligt aan de opvang.
De brandweer bij de kinderopvang
© Persbureau Meter
10:05

Bestuurder met scootmobiel te water in Scheemda

Een bestuurder van een scootmobiel is gewond geraakt, nadat het voertuig te water raakte. Dat gebeurde aan de Kolkenweg in Scheemda. Volgens een woordvoerder van de politie was het slachtoffer niet aanspreekbaar. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een ambulance bij het ongeval met de scootmobiel in Scheemda
© Persbureau Meter